kociubek 16.11.04, 13:26 Moj synek ma na imie Tymoteusz za kilka miesięcy urodzi mu sie siostrzyczka co myślicie o imieniu Miriam? czy pasuje do Tymoteusza? kociubek Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bella_ragazza Re: MIRIAM co myślicie??? 16.11.04, 14:15 Moim zdaniem imię nie powinno być dopasowywane do imienia brata! Mnie osobiście imie Miriam się nie podoba, może dlatego, ze ... zbyt hebrajskie. Przy okazji - gratuluje drugiego bobasa. Odpowiedz Link Zgłoś
sara35 Re: MIRIAM co myślicie??? 16.11.04, 14:35 Znam jedną Miriam. Jest arogancka, wyzywająca i na dokładkę potężna, tzn. wielka i gruba. Dlatego chyba nie mam zbyt miłych skojarzeń z tym imieniem. Może dopuszczasz jakieś inne prokozycje? Odpowiedz Link Zgłoś
kociubek Re: MIRIAM co myślicie??? 16.11.04, 18:53 dzięki bardzo, owszem dopuszczam inne możliwości(mam dużo czasu). czekam na propozycje:... )))) kociubek Odpowiedz Link Zgłoś
wilenka Re: MIRIAM co myślicie??? 16.11.04, 21:05 owszem bardzo ,imie niezwykle mi sie podoba Odpowiedz Link Zgłoś
miriam_b Re: MIRIAM co myślicie??? 16.11.04, 22:34 eee no wiecie??ja mam tak na imięnie jestem potężna ,,ważę 46 kg...nie jestem aroganckachyba...ale wiem że jestem lubiana w towarzystwie...poza tym mam w życiu szczęściei świetną córęcóra ma na imię Urszulkaale byc może nasteona będzie po mamie Odpowiedz Link Zgłoś
sara35 Re: MIRIAM co myślicie??? 17.11.04, 09:48 Pozdrawiam Cię drobna i fajan Miriam! Również córeczkę (piękne imię!). To było tylko skojarzenie a Miriam znam tylko jedną, więc niczego to nieprzesądza. Chciałam tylko powiedzieć że osoba o tak wyjątkowym imieniu powinna być wyjątkowa i fajnie się kojarzyć! Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: MIRIAM co myślicie??? 17.11.04, 00:05 Myślę sobie, ze skoro od dawna jest spolszczenie Maria, to nie ma powodu, żeby szukać tego rodzaju odmiennosci. Tzn. można, ale po co. Zaproponowałabym Ci natomiast imie Marianna, które przez co najmniej kilka stuleci było w czołówkach popularności w Polsce, ponieważ dawniej nie uchodziło nadawać imienia Maria. Marianna moim zdaniem pasuje do Tymoteusza rewelacyjnie. Odpowiedz Link Zgłoś
kociubek Re: MIRIAM co myślicie??? 18.11.04, 15:47 dziękuję bardzo, zastanowie się nad Marianną. Ja mam na imię Anna więc....było by nie żle kociubek Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: MIRIAM co myślicie??? 18.11.04, 16:53 kociubek napisała: > dziękuję bardzo, zastanowie się nad Marianną. Ja mam na imię Anna więc....było > by nie żle Koniecznie nam napisz, co wybrałaś, bo kibicujemy tu wszystkim mamom )) Odpowiedz Link Zgłoś
zonazofia1 Re: MIRIAM co myślicie??? 17.11.04, 10:07 Popieram Gaudencję w wyborze Marianny! Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: MIRIAM co myślicie??? 19.11.04, 13:53 Ja proponuje Maryne, Marcelinę, Mariannę tez, choc za tym ostatnim imieniem zbytnio nie przepradam. Miriam to zbytnia ekstrawagancja i nie pasuje do Tymoteusza. Tymoteusz i Marianna brzmi o wiele lepiej!! Odpowiedz Link Zgłoś
gaja102 Re: MIRIAM co myślicie??? 23.11.04, 14:24 Mam na imię Maria i nie znoszę tego imienia-twarde,nieprzyjemne,zdrobnienie Marysia kojarzy się z sierotką. Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: MIRIAM co myślicie??? 23.11.04, 23:10 gaja102 napisała: > Mam na imię Maria i nie znoszę tego imienia-twarde,nieprzyjemne,zdrobnienie > Marysia kojarzy się z sierotką Dokladnie. Tez nie przepadam za tym imieniem. Jednak imie Maryna jak dla mnie jest super. Nie jest takie pretensjonalne jak Martyna (tylko sie nie obrazac;P), ma cos z Marii, a zdrobnienie Marynka jest przeurocze. W sumie do Marii, nie wiadomo jak sie zwracac. Chodzi mi o taka dwudziestoparoletnia dziewczyne. Marysia brzmi jednoczesnie infantylnie i ciotkowato, a Maria tak powaznie i naboznie... Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: MIRIAM co myślicie??? 24.11.04, 01:15 szczekuszka napisała: > obrazac;P), ma cos z Marii, a zdrobnienie Marynka jest przeurocze. Najśliczniejsze zdrobnienie (od Marii zresztą też) to MSZ Marynia > W sumie do Marii, nie wiadomo jak sie zwracac. Chodzi mi o taka > dwudziestoparoletnia dziewczyne. Marysia brzmi jednoczesnie infantylnie i > ciotkowato, a Maria tak powaznie i naboznie... To prawda, coś w tym jest. Odpowiedz Link Zgłoś