tolo1605 16.04.25, 08:00 Które wam się bardziej podoba? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
paula.anna Re: Sylwester czy Kajetan 16.04.25, 09:22 Kajetan umiarkowanie mi się podoba. Sylwester na pewno nie podoba mi się. Odpowiedz Link Zgłoś
128ju Re: Sylwester czy Kajetan 16.04.25, 09:46 Sylwester. Kajetana niestety kojarzy mi się z wierszykiem „Kajtek bez majtek”. Ale doceniłabym oba u kogoś ☺️ Odpowiedz Link Zgłoś
annthonka Re: Sylwester czy Kajetan 16.04.25, 10:18 Kajetan, chociaż też bez przekonania. Sylwester zupełnie nie. A zdrobnienie Sylwek to już w ogóle. Odpowiedz Link Zgłoś
losninos Re: Sylwester czy Kajetan 16.04.25, 11:19 Kajetan Sylwester dla mnie mało męski. Za to Seweryna uwielbiam! Odpowiedz Link Zgłoś
niwius Re: Sylwester czy Kajetan 16.04.25, 14:55 W pełnej formie bardziej podoba mi się Kajetan, aczkolwiek gdybym miała któreś z nich nadać, to wybrałabym Sylwestra, bo Kajetan brzydko się przezywa i mam z nim kilka średnich skojarzeń (np. mydło) + moim zdaniem zdrobnienie Sylwestra jest ładniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
vanilde Re: Sylwester czy Kajetan 16.04.25, 16:56 Oba mi się nie podobają, ale to raczej kwestia moich osobistych preferencji i skojarzeń. Sylwester nie odpowiada mi brzmieniowo, wydaje mi się pretensjonalny. Kajetan w pełnej formie jest ok, ale nie odpowiada mi zdrobnienie "Kajtek". Za to "Kaj" brzmi już fajnie. Odpowiedz Link Zgłoś
dasza_dm Re: Sylwester czy Kajetan 17.04.25, 08:13 Oba imiona bardzo mi się podobają. Od jakiegoś czasu myślę, że mogłabym mieć synka Sylwka. Odpowiedz Link Zgłoś
sulimira Re: Sylwester czy Kajetan 17.04.25, 09:58 Nie jestem fanka tych imion. Na sile wole Sylwestra poniewaz Kajetan kojarzy mi sie z kajetem Odpowiedz Link Zgłoś
kocynder Re: Sylwester czy Kajetan 17.04.25, 10:53 A ja bardzo lubię Sylwestra! Byle nie zrobić tego dziecku urodzonemu na przełomie lat. Zdrobnienie Sylwek może mniej, ale też mnie nie razi. O tyle może to dziwne że inne imiona "z podobnym tematem" (np Sylwia) zdecydowanie mi się nie podobają. Natomiast zdecydowanie nie lubię Kajetana, a już zdrobnienie Kajtek jest dla mnie po prostu brzydkie. Jedyny Kajetan, którego lubię to Kajetan Chrumps, z "Bromba i inni", nieocenionego Macieja Wojtyszko... Odpowiedz Link Zgłoś
miaumia Re: Sylwester czy Kajetan 17.04.25, 14:29 Powiem tak, istnieją lepsze wersje obydwu. Podobałby mi się Silwan bez Y. Lub Silwester, zdrobnienie Silwer, West, Wester i żaden Sylwek. Kajetan nie przekonuje mnie, lepszy jest Kaj, a najlepiej Kai. Kajetan kojarzy mi się z Yeti w kajecie i Kajtkiem bez majtek. I kajdanami, dźwiękowo również, z kajaniem, kajakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
remigia1 Re: Sylwester czy Kajetan 19.04.25, 00:12 Żadne mi się nie podoba. Sylwester trochę pretensjonalne, a Kajtek kojarzy mi się z - za przeproszeniem - powiedzeniem "Kajtek bez majtek". Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Sylwester czy Kajetan 21.04.25, 14:05 Kajetan bez dwóch zdań. Sylwester jest wujkowaty. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Sylwester czy Kajetan 24.04.25, 17:18 Tylko i wyłącznie Kajtek. Sylwester to imię z mojej anty-listy. Odpowiedz Link Zgłoś