gosia25 26.01.05, 22:33 ...z kimś niesympatycznym. Dla mnie takim imieniem numer 1 jest: Jolanta , nie przepadam również za Patrycją. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
andaba Re: Imię,którego nie lubisz,bo Ci się kojarzy... 26.01.05, 22:36 Dla mnie takim imieniem jest Elżbieta - nigdy nie znałam żadnej sympatycznej. I mimo, że imię uważam za nienajgorsze, to go nie lubię. Odpowiedz Link Zgłoś
reniuszka Re: Imię,którego nie lubisz,bo Ci się kojarzy... 31.03.05, 23:36 Elżbieta to piękne imię. Ja mam przyjaciółkę Elę i jest cudowną kobieta i matką, ma 6 swoich dzieci i niedawno adoptowała Anię. Odpowiedz Link Zgłoś
mamasebunia Re: Imię,którego nie lubisz,bo Ci się kojarzy... 26.01.05, 22:50 Nie lubię imienia Katarzyna - nie spotkałam fajnej Kaśki. Iwona i Sebuś Odpowiedz Link Zgłoś
martka_k Re: Imię,którego nie lubisz,bo Ci się kojarzy... 26.01.05, 22:53 Danuta zdecydowanie. Mam również problem z Ewami-wszystkie znane mi sa wysoce specyficzne wniekoniecznie odpowiadajacy mi sposob. A kto zalozy konkurencyjny watek o imionach, ktorelubimy bo nam sie kojarza z...? Odpowiedz Link Zgłoś
reirei Re: Imię,którego nie lubisz,bo Ci się kojarzy... 27.01.05, 02:00 Danuta-miałam w liceum koszmarną wychowawczynię i zarazem chemicę, na którą mówiliśmy Danka; straszna kobieta-skutecznie obrzydziła mi to imię. Rafał i Witold-dwóch kumpli, których znałam kiedyś i którzy słynęli z głupich i niesmacznych dowcipów robionych komu się da Zbigniew-zdrowo rąbnięty koleś z mojej grupy, grrr.. nie znoszę jego i tego imienia. Odpowiedz Link Zgłoś
forencja Re: Imię,którego nie lubisz,bo Ci się kojarzy... 27.01.05, 09:40 Nie lubię imion typu Nikola, Dżesika i Wanessa - i myślę, że większość forumowiczów zgodzi się ze mną. Skojarzenia mam z nimi niezbyt dobre - mam nadzieję, że powszechnie wiadomo, jakie, nie chcę tutaj się rozpisywać, aby nie wywołać kolejnej afery Pozdrawiam, Magdalena Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: Imię,którego nie lubisz,bo Ci się kojarzy... 27.01.05, 09:47 Danuta Iwona Odpowiedz Link Zgłoś
cwiatooschec Re: Imię,którego nie lubisz,bo Ci się kojarzy... 27.01.05, 10:35 Nie mam tego typu uprzedzeń. Zwracam uwagę na człowieka. Imię, które nosi to zupełnie inna sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
tawananna Re: Imię,którego nie lubisz,bo Ci się kojarzy... 27.01.05, 10:42 Ja mam chyba jedno takie: Izabela. Kiedyś już się o nim na forum rozpisywałyśmy . Poza tym źle kojarzą mi się wszelkie Nikole, Wanessy, Kewiny, Mariole itd., ale nie wynika to ze skojarzenia z jakąś konkretną osobą. Odpowiedz Link Zgłoś
lukrecja_mniam Re: Imię,którego nie lubisz,bo Ci się kojarzy... 27.01.05, 11:20 nie podoba mi sie ten watek. Odpowiedz Link Zgłoś
justynnka Re: Imię,którego nie lubisz,bo Ci się kojarzy... 27.01.05, 11:30 cóz, pewnie nie będę obiektywna ale cóż- nie lubię imienia Anna bo kojarzy mi się z była dziewczyną mojego męza ( która nota- bene do dziś nie daje mu spokoju),pozatym Agnieszka- same złe doświadczenia z koleżankami o tym imieniu.reszta imion podoba mi się lub nie -bez skojarzeń Odpowiedz Link Zgłoś
winnetka Re: Imię,którego nie lubisz,bo Ci się kojarzy... 15.03.05, 02:08 Ja nie lubie imienia Justyna-kojarzy i sie z byla dziewczyna mojego meza. Anka Odpowiedz Link Zgłoś
iwcia75 Re: Imię,którego nie lubisz,bo Ci się kojarzy... 27.01.05, 12:13 adrian hubert juliusz gabrys Odpowiedz Link Zgłoś
iwcia75 Re: Imię,którego nie lubisz,bo Ci się kojarzy... 27.01.05, 12:14 jeszcze sebastian i sylwia oraz nikola sandra oliwia i inne tego typu dziwolągi Odpowiedz Link Zgłoś
mamasebunia Re: Imię,którego nie lubisz,bo Ci się kojarzy... 27.01.05, 12:44 No to mój jest dziwoląg Iwona i Sebuś Odpowiedz Link Zgłoś
iwcia75 Re: Imię,którego nie lubisz,bo Ci się kojarzy... 27.01.05, 16:02 wybacz mi, momosebunia, nie chcialam Cie urazic!!! imiona "dziwolagi" to dla mnie imiona typu nikola, sandra, wanessa, oliwia, takie niepolskie. a sebastiana wymienila dlatego,ze kojarzy mi sie z chlopcami,ktorych nie lubilam,wiec nie bierz tego do siebie, zreszta jak wiesz, to kwestia gustu, dla kogos innego Sebastian jest pieknym imieniem, pewnie nie tylko dla Ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
mamasebunia Re: Imię,którego nie lubisz,bo Ci się kojarzy... 27.01.05, 21:34 Nie gniewam się Odpowiedz Link Zgłoś
iwcia75 Re: Imię,którego nie lubisz,bo Ci się kojarzy... 28.01.05, 10:20 cale szczescie, bo mi strasznie glupio zrobilo. tak to jest z imionami i gustami. kazdemu sie co innego podoba lub nie Odpowiedz Link Zgłoś
aniadm Re: Imię,którego nie lubisz,bo Ci się kojarzy... 27.01.05, 14:52 Danuta ze względów rodzinnych Ze względu na osobiste przejścia Monika i Tomasz (sympatycznych też znam, ale czasami jedna wredna osoba umie obrzydzić jakieś imię niezależnie od ilości jego sympatycznych właścicieli...) Mariola i Jolanta ze względu na bardziej ogólne skojarzenia, nie związane z osobą. Wszystkie imiona zawierające "ż" (albo "rz), bo jakoś mi sie ich brzmienie nie podoba i już (zakładam, że chodziło o osobiste preferencje, nie domagam się bynajmniej usunięcia ich z kalendarza ) A Wanessy i Nikole kojarzą mi się niestety głównie z tymi reklamami wkłądanymi za wycieraczki... Odpowiedz Link Zgłoś
gunka2 Re: Imię,którego nie lubisz,bo Ci się kojarzy... 27.01.05, 16:17 Monika, ktore kiedys lubilam, ale mi przeszlo. Honorata i Miroslaw ze wzgledow rodzinnych. Radoslaw po kims o bardzo trudnym charakterze. Iwona nie wiem dokladnie dlaczego. Katarzyna, Marzena i Malgorzata ze wgledu na rz ktorego nie toleruje w imionach zenskich. Odpowiedz Link Zgłoś
wilenka Re: Imię,którego nie lubisz,bo Ci się kojarzy... 27.01.05, 16:19 ech ..a nie mam takiego...wole lubić imiona takzę za to że lubie osoby,,a coż winne imie.. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Imię,którego nie lubisz,bo Ci się kojarzy... 27.01.05, 16:49 Izabela, Iwona, Karina, Ilona, Barbara, Aneta (wyjątkowo!), Anita, Justyna, Aleksandra, Karolina. Od niedwana niestety też Helena, imię, które bardzo mi się tak w ogóle podoba, również kojarzy mi się z pewną niesympatyczną osobą. Rafał, Artur, Krystian, Tomasz, Jarosław, Franciszek, Marek, Gerard (dwa ostatnie wyjątkowo!). Wymieniając te imiona, miałam na uwadze skojarzenia, które brałabym uwagę przy nadawaniu imion swoim własnym dzieciom, a więc nie tylko imiona osób niesympatycznych, które spotkałam (i zgadzam sie z aniądm, że jedna wredna osoba umie obrzydzić jakieś imię mimo, że zna się inne bardzo sympatyczne osoby o tym imieniu), ale też osoby wyjątkowo zdziwaczałe w sposób uciązliwy dla otoczenia, albo też męzczyzn wyjątkowo niemęskich albo kobiety wyjatkowo męskie. Odpowiedz Link Zgłoś
kachnab Re: Imię,którego nie lubisz,bo Ci się kojarzy... 27.01.05, 21:02 Agata ((( Odpowiedz Link Zgłoś
monika291 Re: Imię,którego nie lubisz,bo Ci się kojarzy... 27.01.05, 22:32 Zosia-źle mi się kojarzy (podświadomie nie lubię dzieci o tym imieniu ) Katarzyna-j.w Antonina ,Antosia(nie potrafię zrozumieć dlaczego młodzi ludzie dają takie imię maleństwu)(poprostu dla mnie wstrętne) Monia Odpowiedz Link Zgłoś
reniuszka Re: Imię,którego nie lubisz,bo Ci się kojarzy... 31.03.05, 23:50 Moja babcia miała na imię Antonina, piękne imię, tak sądzę. Nie czytałaś nigdy Plastusiowego pamiętnika z Tosią ? To zdrobnienie od Antoniny. Ładne, prawda ? Odpowiedz Link Zgłoś
mader1 Re: Imię,którego nie lubisz,bo Ci się kojarzy... 27.01.05, 22:54 Bozena, Ula, Iza - rodzinnie, Aleksandra - przez jedna kolezanke, Ewka. Henryk, Tadeusz, Witek, Wiktor. A... Rysiek - jeszcze z ogolniaka Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: Imię,którego nie lubisz,bo Ci się kojarzy... 28.01.05, 10:16 Dodam jeszcze Kaśkę i Ryśka. Odpowiedz Link Zgłoś
adziunia Re: Imię,którego nie lubisz,bo Ci się kojarzy... 28.01.05, 13:43 żeńskie: Agnieszka, Katarzyna, Anna(nie cierpie strasznie popularnych imion), Aneta (bardzo nie lubie tego imienia,tej osoby rowniez) męskie; Artur, Mateusz, Łukasz, Kamil Odpowiedz Link Zgłoś
leaa Re: Imię,którego nie lubisz,bo Ci się kojarzy... 29.01.05, 14:36 Kamila- dawna miłość mojego mężczyzny(skutecznie uprzykrzała nam zycie)- teraz nawet psa bym kama nie nazwała Szymon, Sebastian- na sama mysl o nich słabo mi sie robi a kiedys te imiona podobały mi się. Odpowiedz Link Zgłoś
gosia25 Re: Imię,którego nie lubisz,bo Ci się kojarzy... 29.01.05, 14:47 Ja akurat uwielbiam Szymona, ale tylko w wersji Szymon. Zdrobnienie Szymek juz mi sie nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
isadorka Re: Imię,którego nie lubisz,bo Ci się kojarzy... 01.02.05, 12:40 Bożena, Marzena itp. Dla mnie są to imiona PATOLOGICZNE, dla kobiet w wieku 30- 40 lat. A Patrycja, Natalka, Andżelika dla dzieci z patologicznych rodzin. "Kochaj mnie" nie było odcinka, w którym nie wystąpiłoby któreś z tych nieszczęśliwych imion. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Imię,którego nie lubisz,bo Ci się kojarzy... 01.02.05, 17:47 isadorka napisała: > Bożena, Marzena itp. Dla mnie są to imiona PATOLOGICZNE, dla kobiet w wieku 30- > 40 lat. Co masz w tym przypadku na myśli przez "patologiczne"? Odpowiedz Link Zgłoś
maxwellka Re: Imię,którego nie lubisz,bo Ci się kojarzy... 02.02.05, 09:37 W tym wypadku patologiczne to takie, w których życie rodzinne kręci się wokół kiosku z piwem. A dzieci zamiast bajki na dobranoc dostają zagadkę: kto do kogo z nożem wyskoczy konkubint do matki, czy matka do konkubina? Odpowiedz Link Zgłoś
cysia.b Re: Imię,którego nie lubisz,bo Ci się kojarzy... 02.02.05, 09:42 Mówi się konkubent a nie konkubin jak już Odpowiedz Link Zgłoś
maxwellka Do cysi 02.02.05, 09:47 Tu mamy słowo pisane, więć twoje "mówi się" nie jest na miejscu. Jeśli masz ochotę poprawić swoje morale wytykając błędy, rób to dokładnie. Odpowiedz Link Zgłoś
cysia.b Re: Do cysi 02.02.05, 12:24 Ok, a więc "pisze się" konkubent. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
idaaa Re: Do cysi 02.02.05, 22:16 Tak nieśmiało powiem (dodam), że morale Cysi jest chyba jak najbardziej w porządku Morale to (ze słownika) "postawa moralna, świadomość obowiązku, duch, wola walki, działania itp". Odpowiedz Link Zgłoś
mader1 Re: Do cysi 03.02.05, 14:39 tak, ja tez w obronie Cysi, chociam sama pato-logiczna, wiec nie wiem, czy bedzie zadowolona )))) Marzena Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Imię,którego nie lubisz,bo Ci się kojarzy... 03.02.05, 15:09 maxwellka napisała: > W tym wypadku patologiczne to takie, w których życie rodzinne kręci się wokół > kiosku z piwem. A dzieci zamiast bajki na dobranoc dostają zagadkę: kto do kogo > > z nożem wyskoczy konkubint do matki, czy matka do konkubina? Śmiała teza. Moim zdaniem Bożena ani Marzena bynajmniej się do tej kategorii nie kwalifikuja. Odpowiedz Link Zgłoś
mader1 Re: Imię,którego nie lubisz,bo Ci się kojarzy... 03.02.05, 19:37 dziekuje Ci Gaudencjo ! To tak, jakbys wystapila w obronie mojej rodziny Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Imię,którego nie lubisz,bo Ci się kojarzy... 03.02.05, 21:46 Miałam juz to wcześniej napisać, ech, ostatnio się trochę gubię Uściski! Odpowiedz Link Zgłoś
reniuszka Re: Imię,którego nie lubisz,bo Ci się kojarzy... 31.03.05, 23:53 Ciekawe skąd to wiesz ? Chyba z autopsji... Odpowiedz Link Zgłoś
23latka Re: DO ISADORKI . 31.03.05, 08:06 Isadorko jesteś osobą płaską prostolinijną i bez odrobiny taktu!!!Jak można osądzać rodziny i ludzi po ich imionach?!Jeżeli jakieś imię ci się niepodoba to napisz a nie mieszaj ludzi z błotem,bo to co napisałaś to jest szczyt głupoty.Myśle że sama jesteś z jakieś rodziny patologicznej lub właśnie twój mąż stoi pod budką z piwem.Inaczej nie osądzałabyś swoją miarą.Brak szacunku do innych i chamstwo oraz brak dobrego wychowania.Jestem ciekawa jak ty masz na imię i twoje dzieci maż?Może to jest patologia Odpowiedz Link Zgłoś
reniuszka Re: DO ISADORKI . 31.03.05, 23:57 Zgadzam się w 100 % ! Tylko nie miałam odwagi Isadorce tego napisać. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
carmen79 Re: Imię,którego nie lubisz,bo Ci się kojarzy... 01.02.05, 22:12 nienawidzę popularnych i używanych masowo imion: MAGDALENA KATARZYNA MAŁGORZATA ANNA AGNIESZKA poza tym: KEWIN ALAN NIKOLA DŻESIKA ANDŻELIKA WANESSA NATALIA PATRYCJA oraz męskich imion z powtarzającą się literą R,np: ROBERT NORBERT (wyjątek stanowi BERNARD) źle kojarzy mi się: Bożena Odpowiedz Link Zgłoś
gagarin3 Re: Imię,którego nie lubisz,bo Ci się kojarzy... 02.02.05, 00:11 carmen79 napisała: > nienawidzę popularnych i używanych masowo imion: > MAGDALENA > KATARZYNA > MAŁGORZATA > ANNA > AGNIESZKA A cóż my winne niebogi: Magdy, Kaśki, Gośki, Anki i Agnieszki, że takie imiona nam wybrano? Niemało nacierpiałyśmy się będąc czwartą czy piątą osobą w klasie o takim samym imieniu i jeszcze teraz nam przyszło czytać, że ktoś wręcz nienawidzi? Nie mam zamiaru już dłużej ubolewać nad moim popularnym imieniem. Takie miano to wyzwanie dla osoby, która je nosi. To ona musi przydać mu blasku, a nie imię jej Pozdrawiam Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
kalinosia Re: Imię,którego nie lubisz,bo Ci się kojarzy... 18.03.05, 15:26 pozdrawiam Cię Agnieszko - Agnieszka ps. uważam jednak, że imię to jest bardzo łądne, dziewczęce i ma fajne zdrobnienia. Natomiast sama też nie lubię imion Kasia, Gosia. Odpowiedz Link Zgłoś
maxwellka Re: Imię,którego nie lubisz,bo Ci się kojarzy... 02.02.05, 09:42 carmen79 napisała: > nienawidzę popularnych i używanych masowo imion: > MAGDALENA > KATARZYNA > MAŁGORZATA > ANNA > AGNIESZKA To są imiona popularne, ale z tradycją, nadawane od pokoleń, może stąd ta ich masowość. Poza Agnieszką, nie było na nie "wysypu". > poza tym: > KEWIN > ALAN > NIKOLA > DŻESIKA > ANDŻELIKA > WANESSA > NATALIA > PATRYCJA Pod tą częścią podpisuę się obiema rękoma. Prostota, brak gustu i własnej inicjatywy! Odpowiedz Link Zgłoś
grzalka Re: Imię,którego nie lubisz,bo Ci się kojarzy... 02.02.05, 11:40 Marzena Ilona Beata Jolanta Wiktoria Dorota Krystian Damian Adrian Odpowiedz Link Zgłoś
idaaa Do Maxwellki 02.02.05, 22:30 maxwellka napisała: >Pod tą częścią podpisuę się obiema rękoma. Prostota, brak gustu i własnej > inicjatywy! Obiema rękami jesli nieśmiało mogę coś dodać... A z ciekawości zapytam dlaczego w grupie "Prostota, brak gustu" znajdują sie Natalia i Patrycja?? Patrycja, jak by na to nie spojrzeć (według Grzeni) to imię "znane w krajach chrześcijańskich od dawna, gdyż nosiły je dwie święte (...), wywodzi się z języka łacińskiego..." Natalia "Imię żeńskie pochodzące od męskiego imienia łacińskiego Natalis, którego wyrazem źródłowym jest rzeczownik pospolity natalis "dzień urodzin". Imię powstało na gruncie chrześcijańskim i zwiera aluzję do narodzenia Chrystusa (...) W źródłach średniowiecznych jest poświadczone od 1399 w formie Natalija..." A zatem dlaczego brak gustu?? Przecież żadnego z tych imion nie "importowano" z amerykańskiej (brazylijskiej czy jakiejkolwiek innej) telenoweli?? A przede wszystkim dlaczego uważasz, że rodzice nadajacy swoim córkom imiona Natalia i Patrycja są prości?? Tylko dlatego, ze podoba im się to, co akurat jest modne?? A na przyszłość warto, żebyś poznała definicję słowa "prostota" otóż (ponownie wg słownika) prostota to "W odniesieniu do człowieka brak sztuczności, przesady, skromność, szczeróść, naturalność..." Odpowiedz Link Zgłoś
kowa.lik Re: Do ideii 03.02.05, 09:33 idaaa napisała: > Obiema rękami jesli nieśmiało mogę coś dodać... Dlaczego tak nieśmiało? Czyżby brak pewności? Rękoma, tak jak i oczyma, jest poprawnie. > A z ciekawości zapytam dlaczego w grupie "Prostota, brak gustu" znajdują sie > Natalia i Patrycja?? > A zatem dlaczego brak gustu?? Przecież żadnego z tych imion nie "importowano" z > amerykańskiej (brazylijskiej czy jakiejkolwiek innej) telenoweli?? Zapewne nie chodzi tu o definicje imion, ich pochodzenie, czy to na jakiej pozycji są w słowniku. Imiona te są zwyczajnie oklepane i nadawane (przeważnie) przez określoną grupę społeczną, W tym wypadku akurat niską intelektualnie. Był już wątek o tym i nie ma potrzeby powielania go. > A przede wszystkim dlaczego uważasz, że rodzice nadajacy swoim córkom imiona > Natalia i Patrycja są prości?? Tylko dlatego, ze podoba im się to, co akurat > jest modne?? A modne to można nosić buty, które wyrzuca się po zmianie mody, a nie nadawać imię na całe życie. > A na przyszłość warto, żebyś poznała definicję słowa "prostota" otóż (ponownie > wg słownika) prostota to "W odniesieniu do człowieka brak sztuczności, > przesady, skromność, szczeróść, naturalność..." Moim zdaniem, chodziło tu o inny rodzaj prostoty, a raczej prostactwo. Odpowiedz Link Zgłoś
idaaa Re: Do ideii 04.02.05, 12:58 Po pierwsze jam Ida a nie Idea Po 2 : > Zapewne nie chodzi tu o definicje imion, ich pochodzenie, czy to na jakiej > pozycji są w słowniku. Imiona te są zwyczajnie oklepane i nadawane (przeważnie)przez określoną grupę społeczną, W tym wypadku akurat niską intelektualnie. Każde imię z kręgu popularnych (w tym także Anna, Magdalena, Elżbieta i Zofia) ma że tak powiem bardzo dużą szansę aby zostało nadane przez każdą z grup społecznych. Tak to już jest z popularnymi imonami, że robią się popularne poprzez nadawanie ich praktycznie przez cały przekrój społeczeństwa a nie przez tak zwaną "inteligencję" (cokolwiek by się pod tym pojęciem nie kryło). > A modne to można nosić buty, które wyrzuca się po zmianie mody, a nie nadawać > imię na całe życie. Ojjj duże uproszeczenie. A każde uproszczenie jest z natury błędne. Każde imię z pierwszej setki obecnie nadawanych w Polsce imion jest "modne". Zatem nie tylko Natalia ale i Filip, Dawid, Joanna, Wiktor, Grzegorz, Jan, Radosław a nawet Laura. Zatem jeśli postulujesz aby nie nadawać imion "modnych" Polacy (a przynajmniej ta częśc Polaków, co to się uważa za "w jakiś sposób lepszą od pozostałej" na przykład poprzez swoją inteliencję, imion tych powinni unikać jak ognia. A tymczasem nie wydaje mi się aby tak było (przykład: duża liczba Anek wśród rodziny Potockich czy Batorych). > Moim zdaniem, chodziło tu o inny rodzaj prostoty, a raczej prostactwo. Abstrahując od tego, że nie powinno się określać nieznanych sobie ludzi mianem "prostaków" (także na podstawie dokonywanych przez nich wyborów dotyczących imion) dodam, że prostota i prostactwo to dwa, zupełnie różne pojęcia... Tyle tylko, że brzmią podobnie. Odpowiedz Link Zgłoś
poziomka212 Re: Do ideii 21.02.05, 22:36 Niestety,ale nienawidzę imienia Małgorzata,poniewaz jest to imie byłej dziewczyny mojego meza.Bardzo wiele przez nia cierpiałam,dlatego niestety zostal mi uraz do tego imienia. Odpowiedz Link Zgłoś
mama-patrycji Re: do maxwellki 03.03.05, 13:08 uwazam,że prosta to ty jestes skoro piszesz takie głupoty!Jak mozna na podstawie nadanego imienia sądzic,że ktos,kto je nadał jest prosty?!!Szczyt prostoty i braku taktu!!!Ciekawe jak ty,czyli mama " z gustem, inicjatywą i pozbawiona prostoty" dała na imię swemu dziecku??? Odpowiedz Link Zgłoś
bonnie75 do maxwellki 16.03.05, 18:13 Agnieszka???? Nie bylo "wysypu" na Agnieszki??? Ty chyba zartujesz!!!! A moze masz na mysli jakis konkretny rok??? U mnie w klasie zawsze bylo po 5-6 i wiecej Agnieszek. Coz - taki rocznik, ze Agnieszek i Tomkow bylo najwiecej Pozdrawiam wszystkie moje imienniczki Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
kalinosia Re: do maxwellki 18.03.05, 15:32 chyba źle zrozumiałaś post maxwellki napisała: Poza Agnieszką, nie było na nie "wysypu", co oznacza, że był wysyp na Agnieszki własnie - pzdr- Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
elciamiki Re: Imię,którego nie lubisz,bo Ci się kojarzy... 21.02.05, 16:15 Witam, ja osobiście nie lubię imienia Sławomir (mój były chłopak jeszcze z liceum) i mam z nim nie miłe wspomnienia i Benita jego obecna narzeczona która mi wlazła za skóre Pozdrawiam Ela mama Mikołaja i Kajtusia forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=15493176&a=20277455 Odpowiedz Link Zgłoś
mamamichalka1 Re: Imię,którego nie lubisz,bo Ci się kojarzy... 21.02.05, 21:57 Weronika - tzn. uważam to imię za dość ładne, ale w życiu nie nadałabym go corce, bo kojarzy mi się wyłącznie z pewną mało sympatyczną Werką z podstawówki. To jedyna bliżej mi znana osoba o tym imieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
utada Re: Imię,którego nie lubisz,bo Ci się kojarzy... 23.02.05, 22:03 nie lubimy Jola, EDYTA, Klaudia, Kunegunda , Weronika, Sylwia, Wiola, Sandra, Mariola, Małgorzata, Dobrosława Piotr, Krystian, Daniel, Andrzej ze względu na imiona ludzi, którzy kiedyś zaszli nam za skórę. Odpowiedz Link Zgłoś
tineczka5 Re: Imię,którego nie lubisz,bo Ci się kojarzy... 24.02.05, 16:52 Jolanta,Mariola,Patrycja,Alicja,Halina,Adam,Bartosz i takie imiona o których już tu była mowa,typu: Andżelika,Adrianna,Adrian,Dżesika/jak to czytać?w jęz.polskim nie ma dźwięku "si" jest tylko "śi" np.sikawka,siwy etc.Więc Dżeśika,brrr...!/ i takie b.oklepane:Anna,Michał,Agnieszka,Katarzyna,Łuasz-choć same w sobie są ładne,to to oklepanie odbiera im urodę Na szczęscie nie ma w tych wypowiedziach mojego imienia Odpowiedz Link Zgłoś
pamelacourson Re: Imię,którego nie lubisz,bo Ci się kojarzy... 24.02.05, 22:29 MAREK Odpowiedz Link Zgłoś
tineczka5 Re: Imię,którego nie lubisz,bo Ci się kojarzy... 25.02.05, 08:28 a! i jeszczeatryk,Grażyna,Bożena.Zaznaczam,że one właściwie mi się źle nie kojarzą,tylko po prostu brzmienie mi się nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś