biedrona1 31.03.05, 16:21 Szukają imienia na K bo ma być to imię na K ( dla koleżanki z poprzedniego wątku) natrafiłam na imię Karp. Nieco dziewne dla mnie bo nieodłocznie kojarzy mi sie z rybą tą świąteczną Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: Karp 31.03.05, 18:31 Ano jest takie imię... Jest w Polsce 13 Karpów. Dla mnie hardkor. Już wolałabym Polikarpa. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: Karp 31.03.05, 19:28 biedrona1 napisała: > Szukają imienia na K bo ma być to imię na K ( dla koleżanki z poprzedniego > wątku) Może Kasjusz,Kasjan,Kajetan...zaraz-a który to wątek,napisze jeszcze pare Odpowiedz Link Zgłoś
tineczka5 Re: Karp 31.03.05, 21:21 O,Boże!!! Wychowałam się w dzielnicy Bytomia,która nazywa się KARB i tylko z tym mi się to imię kojarzy.To na pewno imię dla człowieka??? Odpowiedz Link Zgłoś
biedrona1 Re: Karp 01.04.05, 00:11 No niestety to imię człowieka, a że ponoć je nosi aż 18 osób to się zdziwiłam rodzice musieli miec fantazję albo zapalieni wędkarze Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Karp 01.04.05, 15:33 Ostatnie nadanie jest z lat 30-tych, może wybierali imię z kalendarza z tzw. przyniesionych? Albo zwracali uwagę na patrona? Patron chyba zresztą jest popularniejszy w cerkwii: www.cerkiew.pl/swieci.php?id=413 Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: Karp 05.04.05, 09:30 Karp - jako ryba tak oczywiście *choć nie przepadam akurat za tą rybą . Jako imię - nie do przyjęcia. Ja rownież szukałam kiedys imienia dla koleżanki na literę K i równiez Karpa znalazłam. Polikarp równiez mi nie leży. Pozdrawiam M Odpowiedz Link Zgłoś
caroline257 Karp 07.04.05, 01:09 ja tak krotko od siebie cos dodam. jezeli doda sie jeszcze kilka liter do slowa karp utworzy sie moje nazwisko)))) a tak poza tym karp jest dla mnie tez ryba, ktorej nie lubie. papa Odpowiedz Link Zgłoś