kati1982 31.03.05, 22:34 Macie pomysl na zdrobnienie tych imion? Co o takich imionach myslicie? Pozdrawiam! Kasia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
abiela Re: Gabriel czy Anastasia 31.03.05, 22:45 Gabriel - Gabrys, Gabrielek Anastazja - Nastienka, Nastka, Nastusia Oba imiona ladne, Anastazja tylko w tej pisowni. Ania Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Gabriel, Anastazja 31.03.05, 22:54 > Anastazja - Nastienka, Nastka, Nastusia ...no i z rosyjska Nastia. Oba imiona w porządku, Anastazja oczywiście przez "zj". Odpowiedz Link Zgłoś
tawananna Re: Gabriel czy Anastasia 31.03.05, 23:10 Oba są bardzo ładne, ale Anastazja tylko w takiej pisowni. Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: Gabriel czy Anastasia 01.04.05, 10:02 Gabriel jak dla mezczyzny kontrowersyjne. Zdrobnienie Gabryś dobre dla dwulatka, ale nie dwunastolatka. A wciaz mowic Gabriel tez trudno. Moze Gabik, Gabek, Gabo, Gabel, Gabrel. AnastaZJa- Nastka, Nastia, Ana. W pelnej formie to imie moze wydawac sie zbyt dlugie, ale uwazam by pelnej formy uzywac jak najczesciej. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Gabriel czy Anastasia 01.04.05, 10:15 szczekuszka napisała: > Gabriel jak dla mezczyzny kontrowersyjne. > Zdrobnienie Gabryś dobre dla dwulatka, ale nie dwunastolatka. A wciaz mowic > Gabriel tez trudno. > Moze Gabik, Gabek, Gabo, Gabel, Gabrel. > Szczekuszko, mam w rodzinie doroslego Gabrysia - do tego facet blisko 2-metrowy i wagi niczego sobie a wszyscy mowia mu Gabrys To chyba kwestia przyzwyczajenia. Jesli chodzi o zdrobnienia to naprawde nie jestem az taka restrykcyjna i wobec doroslych osob potrafie uzywac bardzo zdrobnialych imion Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: Gabriel czy Anastasia 01.04.05, 11:01 Abielo, sama napisalas kwestia przyzwyczajenia Czyli zwracacie sie do niego w formie Gabryś?! Ale mowicie tez Gabriel?! Ja nie przepadam za koncowkami na "Ś" "sio" "sia", moze stad negacja tego zdrobnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
mayessa Re: Gabriel czy Anastasia 01.04.05, 11:54 Gabrys, Gabrielek, Gaber, Gabryn, Gapcio (chi chi) Odpowiedz Link Zgłoś
chuda_w-w Re: Gabriel czy Anastasia 01.04.05, 12:01 Anastazja - bardzo ładne ale (uważam tak jak Tawananna) tylko przy takiej pisowni Gabriel - jeśli do dorosłego faceta otoczenie zwracać się będzie Gabriel a nie Gabryś to ok. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Gabriel czy Anastasia 01.04.05, 11:59 szczekuszka napisała: > Abielo, sama napisalas kwestia przyzwyczajenia > > Czyli zwracacie sie do niego w formie Gabryś?! Ale mowicie tez Gabriel?! > Ja nie przepadam za koncowkami na "Ś" "sio" "sia", moze stad negacja tego > zdrobnienia. > Wszyscy mowia Gabrys, jak jeden maz. Nigdy inaczej nie slyszalam. Jako ciekawostke podam, ze jego tata mial na imie Szczepan Odpowiedz Link Zgłoś
biedrona1 Re: Gabriel czy Anastasia 01.04.05, 14:58 Anastazja bardzo ładne imię. Gabriel też mi się podoba choć ja bym tak dziecka nie nazwała, ale każdy ma swoje typy Odpowiedz Link Zgłoś
1012ja Re: Gabriel czy Anastasia 04.04.05, 10:58 A tak przy okazji to moja córka ma Anastazja Gabriela. I na raziem nie znalazłam zdrobnienia, które by mi w pełni odpowiadało. Chyba Nastka jest najpopularniejsze. Sylwia Odpowiedz Link Zgłoś
kati1982 Re: Gabriel czy Anastasia 05.04.05, 15:45 Czesc! Ciesze sie ze sa osoby, ktore maja podobny gust do mojego. A tak prywatnie to ile lat ma twoja corcia? Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś