amelia83 02.04.05, 13:05 dziewczynki: aleksandra 11 julia 9 natalia 9 wiktoria 6 zuzanna 6 karolina 5 oliwia 5 weronika 5 gabriela 4 kinga 4 maria 3 marta 3 paulina 3 agata 2 amelia 2 barbara 2 daria 2 iga 2 joanna 2 konstancja 2 magdalena 2 maja 2 michalina 2 milena 2 zofia 2 anna dominika eliane ewelina izabela hanna helena katarzyna kornelia liliana lilianna marcelina martyna nikita olga patrycja pola roksana rozalia róża sandra sonia urszula chłopca: jakub 9 aleksander 6 maksymilian 6 filip 5 maciej 5 patryk 5 tomasz 5 igor 4 mateusz 4 daniel 3 dawid 3 jan 3 kacper 3 michał 3 hubert 2 miłosz 2 olaf 2 piotr 2 szymon 2 antoni bartek bartłomiej bartosz bogusław borys cyryl dominik emil gabriel gracjan izaak jeremi kaj karol kasjan krystian łukasz marceli marek mikołaj nikodem oliwier oskar paweł przemysław sebastian tymon tymoteusz wiktor witold wojciech zachariasz bardzo ciekawe dzis mamy imoina Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
forencja Re: WnŚ 2.04 02.04.05, 13:07 Izaak, Zachariasz, Rozalia, dwie Konstancje, Kasjan, Jeremi... Rzeczywiście ciekawe Odpowiedz Link Zgłoś
tawananna Re: WnŚ 2.04 02.04.05, 13:16 A do tego Cyryl, Witold, Kaj i Róża . Niezły tydzień! Mnie najbardziej cieszą te dwie Konstancje - skoro aż dwie, to może znaczyć, że imię się popularyzuje . Kasjan całkiem mi się podoba. I Jeremi . I Rozalia . Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: WnŚ 2.04 02.04.05, 13:28 ...no i Bogusław i Marcelina. Bardzo podobają mi się te dzisiejsze imiona... Poza tym wyjątkowo dużo Maksymilianów, a Kasjan pobrzmiewa mi ostatnimi dyskusjami na forum A Jeremi to chyba syn znajomych Nikita jest jednak chłopcem, hmmm, to mi się już mniej podoba. Anicet, polski odpowiednik Nikity, moim zdaniem znacznie lepszy. No i zadziwił mnie dwojga imion Kaj Kajetan. Wygląda, jakby się rodzice nie mogli zdecydować, ktore imię wybrać. Odpowiedz Link Zgłoś
tawananna Re: WnŚ 2.04 02.04.05, 13:42 > No i zadziwił mnie dwojga > imion Kaj Kajetan. Wygląda, jakby się rodzice nie mogli zdecydować, ktore > imię > wybrać. Albo jakby koniecznie chcieli mu dać dwa imiona, a zupełnie nie mieli pomysłu na drugie . Koszmarek P.S. Bogusława nie wymieniłam celowo, jakoś nie podoba mi się to imię. A Marcelina już od dłuższego czasu zaczyna się rozpowszechniać. Miałam kiedyś kontakt z rodzeństwem (teraz chyba oboje gdzieś w połowie podstawówki) - Marceliną i Maurycym . Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Jestem w szoku:) 02.04.05, 13:46 Kasjan i Zachariasz-to moi faworyci-jestem w szoku,że podoba Wam się Kasjan,byłam przekonana,że to imię zaliczycie do "brajanowych"...Cieszę się,że nie. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Kasjan 02.04.05, 13:56 Kasjan to imię nadawane na ziemiach polskich od XV wieku, więc do grupy brajanowo-nikolowej nie łapie się, choćby bardzo chciał Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: WnŚ 2.04 02.04.05, 13:51 tawananna napisała: A > Marcelina już od dłuższego czasu zaczyna się rozpowszechniać. Miałam kiedyś > kontakt z rodzeństwem (teraz chyba oboje gdzieś w połowie podstawówki) - > Marceliną i Maurycym . Wiesz, niby sie rozpowszechnia, ale na niskim poziomie. Zauważ, że w rankingu Cysi Marcelina jest na poziomie Róży i Marianny, więc nie jest to aż tak popularne imię... A Bogusława zawsze uważałam za bardzo w porządku imię, zaś od pewnego czasu lubię je jeszcze bardziej Odpowiedz Link Zgłoś
adziunia Re: WnŚ 2.04 02.04.05, 14:09 Mnie najbardziej zaskoczyl Izaak, tego imienia raczej nie spodziewalam sie zobaczyc tutaj :] Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: WnŚ 2.04 03.04.05, 10:30 Bardzo ladny zestawik. Jak nigdy Az dwie Konstancje, gdzie to opisac))) I moja ukochana Rozalia. Ciekawi mnie srednia popularnosc imion:Agata, Joanna, Barbara, nadal sa czesto nadawane. Chlopcy tez niczego sobie. Nikodem, Tymoteusz, Zachariasz same smaczki! Odpowiedz Link Zgłoś