illka1 18.04.05, 16:46 może tym razem Olga lub Dobrawa? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
abiela Re: Poszukiwań ciąg dalszy 18.04.05, 16:51 Przyznam, ze podobaja mi sie oba. Bardziej Olga. Mam sentyment do tego imienia. Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: Poszukiwań ciąg dalszy 18.04.05, 17:55 Zdecydowanie Dobrawa! Można fajnie zdrabniać (Dobrusia, Dobrawka)... A najbardziej popularne zdrobnienia od Olgi (Ola, Oleńka) są strasznie podobne do popularnej obecnie Aleksandry. Poza tym Olga to w innych językach Helga... Odpowiedz Link Zgłoś
chuda_w-w Re: Poszukiwań ciąg dalszy 18.04.05, 17:57 Zdecydowanie bardziej podoba mi się imię Dobrawa Olgi bym nie dała ze względu na Helgę... Odpowiedz Link Zgłoś
tineczka5 Re: Poszukiwań ciąg dalszy 18.04.05, 18:23 Niestety, ani jedno mi się nie podoba(( Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Poszukiwań ciąg dalszy 18.04.05, 19:28 Z nich wybrałabym zdecydowanie Dobrawę, ale Jagna bardziej mi się podoba Odpowiedz Link Zgłoś
idaaa Re: Poszukiwań ciąg dalszy 18.04.05, 20:42 Ojej tylko nie Olga... A dobrawa?? CZemu nie?? Według mnie ślicznie brzmi Odpowiedz Link Zgłoś
itsola Re: Poszukiwań ciąg dalszy 19.04.05, 10:47 Czesc ! Ja tez za Olga !!! Pa Ola Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: Poszukiwań ciąg dalszy 19.04.05, 12:03 Dobrawa z podobnych to moze Luba?! A moze Maryna?! Odpowiedz Link Zgłoś
adziunia Re: Poszukiwań ciąg dalszy 19.04.05, 15:35 Ze wszystkich ktore rozwazasz najbardziej podoba mi sie Aurelia i Dobrawa, a moze zamiast Dobrawy Dobrochna albo Dobromiła?? Ze wzgledu na zdrobnienie Dobrusia straaaasznie podobaja mi sie te imiona Odpowiedz Link Zgłoś
illka1 Re: Poszukiwań ciąg dalszy 19.04.05, 19:55 Rozważamy z mężem jeszcze Jaśminę - ale nie podoba mi się zdrobnienie Jaśka... Jak moznaby inaczej? Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Poszukiwań ciąg dalszy 20.04.05, 13:47 illka1 napisała: > Rozważamy z mężem jeszcze Jaśminę - ale nie podoba mi się zdrobnienie Jaśka... > Jak moznaby inaczej? Jasminka, Minka?? Moze jeszcze Mini? Odpowiedz Link Zgłoś
illka1 Re: Poszukiwań ciąg dalszy 20.04.05, 14:03 Niezbyt fortunne te zdrobnienia... A jakie macie tak w ogóle odczucia odnośnie tego imienia? Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Poszukiwań ciąg dalszy 20.04.05, 14:06 Dla mnie zdecydowanie za słodkie... Odpowiedz Link Zgłoś
illka1 Re: Poszukiwań ciąg dalszy 20.04.05, 16:07 Ale nie aż tak jak np Lila, Malina... Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Poszukiwań ciąg dalszy 20.04.05, 18:42 Jeszcze bardziej! To chyba najsłodsze imię, które znam. A podoba się Wam Lilla? Odpowiedz Link Zgłoś
illka1 Re: Poszukiwań ciąg dalszy 21.04.05, 11:43 Mi się nie podoba, jest za mdłe!! Odpowiedz Link Zgłoś
cynta Re: Poszukiwań ciąg dalszy 30.05.05, 20:11 No, no tylko nie Helga. Olga sie jest Helga w zadnym jezyku tylko od Helgi pochodzi. Jezeli chodzi o miedzynarodowosc to pasuje jak ulal bo sie tak samo zawsze wymawia. Jezeli wolisz bardziej staroslowianskie imiona to Dobrochna jest ladnie tylko to troche inna bajka no i trudne na zagranice lub unie poprostu. Przyjemne noszenie imienia Olga w zyciu moge zaswiadczyc1 Odpowiedz Link Zgłoś
guenon Re: Poszukiwań ciąg dalszy 30.05.05, 20:19 No, nie zawssze dokładnie tak samo wymawia się Olgę. W Holandii na lotnisku zostałam "olhą". Ja jednak wybrałabym Dobrawę lub Dobrochnę. Odpowiedz Link Zgłoś
cynta Re: Poszukiwań ciąg dalszy 31.05.05, 13:40 O.k. masz racje przekrety sie czasem znajda, typu Ogla itp. A co zrobiliby w Holandii z Dobrochna? Naprawde wolalabys byc Dobrawa niz Olga? ja nie :o)) Odpowiedz Link Zgłoś
sawonarola Re: Poszukiwań ciąg dalszy 31.05.05, 15:31 Z dwojga złego wolę Dobrawę. Odpowiedz Link Zgłoś
poliksena Re: Poszukiwań ciąg dalszy 31.05.05, 15:43 Co złego widzisz w Dobrawie? Ja tu widzę tylko dobro. Odpowiedz Link Zgłoś
guenon Re: Poszukiwań ciąg dalszy 31.05.05, 17:13 Szczerze? Wolałabym ; ) Wokół mnie jest ostatnio straasznie dużo Olg ( przynjamniej ja to tak odbieram), a Dobrawę znam tylko jedną. Odpowiedz Link Zgłoś