cwiatooschec 22.04.05, 22:54 Generalnie jestem otwarta wobec nadawania w naszym kraju obcych imion pod warunkiem, że ładnie brzmią w połączeniu z nazwiskiem i nie rażą oka, kiedy się je czyta. Ale dzisiejsze dwa "wynalazki" wśród dziewczynek nie mogą liczyć na moją tolerancję, zresztą same zobaczcie. (Na dodatek dziewczynki te noszą popularne polskie nazwiska zakończone na -ska). A z imion chłopięcych bardzo podoba mi się Kornel. Dziewczynki: Agnieszka Antonina Jessika Katarzyna Klaudia Magdalena Nadia Nicole Zofia Chłopcy: Jakub 2x Michał 2x Artur Daniel Filip Kornel Miłosz Norbert Olaf Paweł Radosław Sebastian Tomasz Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
itymonka Re: Wnś, Toruń, 22.04.2005 22.04.05, 23:34 Jakos zadne imię mnie nie zachwyca..Owszem niektore sa nawet ładne (np. Filip jedno z moich ulubionych imion ) ) ale jak to sie mówi powszednie.. a Jessiki i Nikole jakos wogole do mnie nie przemawiaja..ale to moze ja nie jestem zbyt "amerykanska" i nie umiem nadazac za moda Odpowiedz Link Zgłoś
amanda_gris Re: Wnś, Toruń, 22.04.2005 23.04.05, 08:00 I znów Jakub i Jakub... Kiedy ci rodzice się opamiętają??? Dlaczego zależy im, by ich dziecko było jak ten przysłowiowy burek??? Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: Wnś, Toruń, 22.04.2005 23.04.05, 14:05 amanda_gris napisała: > I znów Jakub i Jakub... > Kiedy ci rodzice się opamiętają??? Dlaczego zależy im, by ich dziecko było jak > ten przysłowiowy burek??? To samo mnie zastanawia... A co do tych imion dziewczęcych to i tak lepiej, że miały nazwiska zakończone na "ski" niż byłyby to rzeczowniki bardzo pospolite w pierwszym przypadku... Odpowiedz Link Zgłoś