tawananna 30.04.05, 12:36 Pomyślałam, że może być ciekawe jeszcze zrobienie rankingu według głosów pozytywnych. Wyszło ciekawie... parę "kontrowersyjnych" imion uplasowało się wysoko. 1. ŁUCJA (18) 2. Antonina Nadia (14) 4. Amelia Ida Kornelia (13) 7. Anna Laura Hanna Marianna Matylda Zofia (12) 13. Helena Idalia Konstancja Melania Zuzanna (11) 18. Alicja Anastazja Julianna Ludwika Róża (10) 23. Aniela Leonia Rozalia (9) 26. Józefina (8) 27. Aurelia Liwia Marcjanna (7) 30. Florentyna (6) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
idaaa Re: Ranking imion żeńskich - wyniki na podst. gło 30.04.05, 13:13 Jak widać nie miałam racji zaciekle walcząc o Florę zamiast Łucji Cieszy mnie Ida (nieskromnie bardzo mnie cieszy), Antonina, Konstancja, Helena, Aurelka, Hania, Marcjanna i Florentynka oczywiście (zawsze to choć trochę podobne do Flory imię) Odpowiedz Link Zgłoś
idaaa Re: Ranking imion żeńskich - wyniki na podst. gło 30.04.05, 13:14 Aha jeszcze jedno- Nadię celowo pominęłam. Nadia mnie W OGÓLE nie cieszy Odpowiedz Link Zgłoś
anka241 Re: Ranking imion żeńskich - wyniki na podst. gło 30.04.05, 13:28 Cieszy mnie Nadia, za to w ogóle Ida,Antonina, Konstancja, Helena, Aurelka, Hania, Marcjanna i Florentynka. Odpowiedz Link Zgłoś
idaaa Re: Ranking imion żeńskich - wyniki na podst. gło 30.04.05, 15:08 Jak to dobrze, że nie wszystkim podoba się to samo Nie byłabym zbyt szczęśliwa gdyby okazało się, że wszystkie mamy nagle zaczęły nadawać tak piękne imiona jak choćby Marcjanna czy Florentyna Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: Ranking imion żeńskich - wyniki na podst. gło 30.04.05, 14:44 Z tej listy najmniej cieszy mnie Nadia. A Ida rzeczywiście całkiem fajna jest... Co prawda głosowałam na nią negatywnie w trzecim etapie rankingu, ale jakieś trzy imiona trzeba było wybrać Odpowiedz Link Zgłoś
bonnie75 Re: Ranking imion żeńskich - wyniki na podst. gło 30.04.05, 15:07 A mnie najbardziej ucieszyly: Łucja, Konstancja, Helena, Kornelia, Rozalia i nad wyraz Florentyna !!!!! Zasmucil mnie fakt braku Emilii (Barbara tez odpadla w przedbiegach), oraz obecnosc Nadii, Amelii i Anieli. Pozostale imiona moglabym smialo nadac coreczce Odpowiedz Link Zgłoś
bonnie75 Re: Ranking imion żeńskich - wyniki na podst. gło 30.04.05, 15:08 Oj, jeszcze Alicja mnie zasmucila - nie bardzo przepadam.... Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: Ranking imion żeńskich - wyniki na podst. gło 30.04.05, 16:50 bonnie75 napisała: > A mnie najbardziej ucieszyly: Łucja, Konstancja, Helena, Kornelia, Rozalia i > nad wyraz Florentyna !!!!! > Zasmucil mnie fakt braku Emilii (Barbara tez odpadla w przedbiegach), oraz > obecnosc Nadii, Amelii i Anieli. Pozostale imiona moglabym smialo nadac > coreczce Mi imię Aniela się podoba. Może dam tak kiedyś na drugie swojej córce. Mnie też smuci to, że Barbara odpadła - tym bardziej, że był to jeden z moich typów w rankingu Odpowiedz Link Zgłoś
bonnie75 Re: Ranking imion żeńskich - wyniki na podst. gło 01.05.05, 14:14 Ja jestem na takim etapie, ze nie wyobrazam sobie nazwac coreczki inaczej niz Basia, Emilka albo Florentynka. Nastapila u mnie blokada na inne zenskie imiona. Ale pisalam juz o tym ... Odpowiedz Link Zgłoś
liliana1 Re: Ranking imion żeńskich - wyniki na podst. gło 06.05.05, 09:52 Cieszy mnie Nadia i cieszy mnie, że ma sporo nie tylko zwolenników - tzn, że nigdy nie będzie popularnym imieniem, a to jest dla mnie bardzo ważne Odpowiedz Link Zgłoś
aneta157 Re: Ranking imion żeńskich - wyniki na podst. gło 06.05.05, 10:15 To fajnie, że Nadia i Amelia dostały aż tyle głosów. Zastanawia mnie dlaczego Nadia wywołuje aż tyle emocji - albo ktoś bardzo lubi to imię, albo ktoś je bardzo nie lubi - to akurat normalne - kwestia gustu, ale czytając różne posty Nadia nie jest neutralnym imieniem, jak wiele wiele innych. Ciekawe....Może ktoś to wyjaśni? Odpowiedz Link Zgłoś
idaaa Re: Ranking imion żeńskich - wyniki na podst. gło 06.05.05, 11:58 Przez wiele osób- w tym także osób, które udzielają się na forum- Nadia jest zaliczana do jednej grupy razem z Nikolą, Brajanem, Kewinem, Wanessą i Dżesiką. Odpowiedz Link Zgłoś
liliana1 Re: Ranking imion żeńskich - wyniki na podst. gło 06.05.05, 15:08 No nie koniecznie - według postów forumowiczek Nadia jest zaliczana do grupy imion Lena, Pola - czyli zdrobnienia, a nie pełna forma imienia. Odpowiedz Link Zgłoś
iza131 Re: Ranking imion żeńskich - wyniki na podst. gło 07.05.05, 01:25 A to pierwsze słyszę. Nie przepadam za imionami z seriali amerykańskich, które wymieniłaś, ale Nadia na pewno się do nich nie zalicza - to piękne zdrobnienie od polskiej Nadzieji, czy rosyjskiej Nadjeżdy. Odpowiedz Link Zgłoś
anula91 Re: Ranking imion żeńskich - wyniki na podst. gło 07.05.05, 01:44 aneta157 napisała: > To fajnie, że Nadia i Amelia dostały aż tyle głosów. Zastanawia mnie dlaczego > Nadia wywołuje aż tyle emocji - albo ktoś bardzo lubi to imię, albo ktoś je > bardzo nie lubi - to akurat normalne - kwestia gustu, ale czytając różne posty > Nadia nie jest neutralnym imieniem, jak wiele wiele innych. Ciekawe....Może > ktoś to wyjaśni? To chyba trochę zboczenie zawodowe - my lingwiści cenimy sobie pełne formy polskich imion. Chociaż imię Nadia podoba mi się, jednak wolę pełną wersję Nadzieja, jak większość moich koleżanek po fachu. Odpowiedz Link Zgłoś
anula91 Re: Ranking imion żeńskich - wyniki na podst. gło 07.05.05, 01:35 Cieszy mnie Nadia, Łucja, Anna (w końcu to moje imię), Hanna, Marianna Odpowiedz Link Zgłoś
asica26 Łucja 29.05.05, 20:48 o prosze! niespodziewalam sie ze Łucja (bardzo bardzo radkie imie bedzie na 1-szym miejscu w rankingu moja 8 miesięczna córeczka tak sie wlasnie nazywa pozdrówka Odpowiedz Link Zgłoś