Dodaj do ulubionych

Ranking imion żeńskich - wyniki na podst. głosów +

30.04.05, 12:36
Pomyślałam, że może być ciekawe jeszcze zrobienie rankingu według głosów
pozytywnych. Wyszło ciekawie... parę "kontrowersyjnych" imion uplasowało się
wysoko.

1. ŁUCJA (18)

2. Antonina
Nadia (14)

4. Amelia
Ida
Kornelia (13)

7. Anna
Laura
Hanna
Marianna
Matylda
Zofia (12)

13. Helena
Idalia
Konstancja
Melania
Zuzanna (11)

18. Alicja
Anastazja
Julianna
Ludwika
Róża (10)

23. Aniela
Leonia
Rozalia (9)

26. Józefina (8)

27. Aurelia
Liwia
Marcjanna (7)

30. Florentyna (6)
Obserwuj wątek
    • idaaa Re: Ranking imion żeńskich - wyniki na podst. gło 30.04.05, 13:13
      Jak widać nie miałam racji zaciekle walcząc o Florę zamiast Łucji wink

Cieszy mnie Ida (nieskromnie bardzo mnie cieszy), Antonina, Konstancja, Helena,
      Aurelka, Hania, Marcjanna i Florentynka oczywiście (zawsze to choć trochę
      podobne do Flory imię)
      • idaaa Re: Ranking imion żeńskich - wyniki na podst. gło 30.04.05, 13:14
        Aha jeszcze jedno- Nadię celowo pominęłam. Nadia mnie W OGÓLE nie cieszy
    • anka241 Re: Ranking imion żeńskich - wyniki na podst. gło 30.04.05, 13:28
      Cieszy mnie Nadia, za to w ogóle Ida,Antonina, Konstancja, Helena,
      Aurelka, Hania, Marcjanna i Florentynka.
      • idaaa Re: Ranking imion żeńskich - wyniki na podst. gło 30.04.05, 15:08
        Jak to dobrze, że nie wszystkim podoba się to samo smile

Nie byłabym zbyt szczęśliwa gdyby okazało się, że wszystkie mamy nagle zaczęły
        nadawać tak piękne imiona jak choćby Marcjanna czy Florentyna smile
    • theodorka Re: Ranking imion żeńskich - wyniki na podst. gło 30.04.05, 14:44
      Z tej listy najmniej cieszy mnie Nadia. A Ida rzeczywiście całkiem fajna
      jest... Co prawda głosowałam na nią negatywnie w trzecim etapie rankingu, ale
      jakieś trzy imiona trzeba było wybrać smile
    • bonnie75 Re: Ranking imion żeńskich - wyniki na podst. gło 30.04.05, 15:07
      A mnie najbardziej ucieszyly: Łucja, Konstancja, Helena, Kornelia, Rozalia i
      nad wyraz Florentyna !!!!!
      Zasmucil mnie fakt braku Emilii (Barbara tez odpadla w przedbiegach), oraz
      obecnosc Nadii, Amelii i Anieli. Pozostale imiona moglabym smialo nadac
      coreczce smile
      • bonnie75 Re: Ranking imion żeńskich - wyniki na podst. gło 30.04.05, 15:08
        Oj, jeszcze Alicja mnie zasmucila - nie bardzo przepadam....
      • theodorka Re: Ranking imion żeńskich - wyniki na podst. gło 30.04.05, 16:50
        bonnie75 napisała:

> A mnie najbardziej ucieszyly: Łucja, Konstancja, Helena, Kornelia, Rozalia i
        > nad wyraz Florentyna !!!!!
        > Zasmucil mnie fakt braku Emilii (Barbara tez odpadla w przedbiegach), oraz
        > obecnosc Nadii, Amelii i Anieli. Pozostale imiona moglabym smialo nadac
        > coreczce smile

Mi imię Aniela się podoba. Może dam tak kiedyś na drugie swojej córce. Mnie też
        smuci to, że Barbara odpadła - tym bardziej, że był to jeden z moich typów w
        rankingu sad
        • bonnie75 Re: Ranking imion żeńskich - wyniki na podst. gło 01.05.05, 14:14
          Ja jestem na takim etapie, ze nie wyobrazam sobie nazwac coreczki inaczej niz
          Basia, Emilka albo Florentynka. Nastapila u mnie blokada na inne zenskie
          imiona. Ale pisalam juz o tym ...
    • liliana1 Re: Ranking imion żeńskich - wyniki na podst. gło 06.05.05, 09:52
      Cieszy mnie Nadia i cieszy mnie, że ma sporo nie tylko zwolenników - tzn, że
      nigdy nie będzie popularnym imieniem, a to jest dla mnie bardzo ważne

• aneta157 Re: Ranking imion żeńskich - wyniki na podst. gło 06.05.05, 10:15
      To fajnie, że Nadia i Amelia dostały aż tyle głosów. Zastanawia mnie dlaczego
      Nadia wywołuje aż tyle emocji - albo ktoś bardzo lubi to imię, albo ktoś je
      bardzo nie lubi - to akurat normalne - kwestia gustu, ale czytając różne posty
      Nadia nie jest neutralnym imieniem, jak wiele wiele innych. Ciekawe....Może
      ktoś to wyjaśni?
      • idaaa Re: Ranking imion żeńskich - wyniki na podst. gło 06.05.05, 11:58
        Przez wiele osób- w tym także osób, które udzielają się na forum- Nadia jest
        zaliczana do jednej grupy razem z Nikolą, Brajanem, Kewinem, Wanessą i Dżesiką.
        • liliana1 Re: Ranking imion żeńskich - wyniki na podst. gło 06.05.05, 15:08
          No nie koniecznie - według postów forumowiczek Nadia jest zaliczana do grupy
          imion Lena, Pola - czyli zdrobnienia, a nie pełna forma imienia.
        • iza131 Re: Ranking imion żeńskich - wyniki na podst. gło 07.05.05, 01:25
          A to pierwsze słyszę. Nie przepadam za imionami z seriali amerykańskich, które
          wymieniłaś, ale Nadia na pewno się do nich nie zalicza - to piękne zdrobnienie
          od polskiej Nadzieji, czy rosyjskiej Nadjeżdy.
      • anula91 Re: Ranking imion żeńskich - wyniki na podst. gło 07.05.05, 01:44
        aneta157 napisała:

> To fajnie, że Nadia i Amelia dostały aż tyle głosów. Zastanawia mnie dlaczego
        > Nadia wywołuje aż tyle emocji - albo ktoś bardzo lubi to imię, albo ktoś je
        > bardzo nie lubi - to akurat normalne - kwestia gustu, ale czytając różne
        > Nadia nie jest neutralnym imieniem, jak wiele wiele innych. Ciekawe....Może
        > ktoś to wyjaśni?

To chyba trochę zboczenie zawodowe - my lingwiści cenimy sobie pełne formy
        polskich imion. Chociaż imię Nadia podoba mi się, jednak wolę pełną wersję
        Nadzieja, jak większość moich koleżanek po fachu.
    • anula91 Re: Ranking imion żeńskich - wyniki na podst. gło 07.05.05, 01:35
      Cieszy mnie Nadia, Łucja, Anna (w końcu to moje imię), Hanna, Marianna
    • asica26 Łucja 29.05.05, 20:48
      o prosze!
      niespodziewalam sie ze Łucja (bardzo bardzo radkie imie bedzie na 1-szym miejscu
      w rankingu wink
      moja 8 miesięczna córeczka tak sie wlasnie nazywa

pozdrówka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.