illka1 09.05.05, 08:40 Wiem że wielu osobom podoba się to imię, jednak mojemu mężowi kojarzy się z piosenką Kazika "Ciotka Idalia...." A Wy co sądzicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
emi28 Re: Idalia 09.05.05, 08:56 Mnie się podoba. Bardzo. Pięknie się zdrabnia - Ida, Idalka, Idusia. Skojarzeń nie mam żadnych (no, poza Idą z Musierowicz - czyli miłe); wad nie widzę. Jestem za Odpowiedz Link Zgłoś
czarnajagoda Re: Idalia 09.05.05, 09:07 też mi się kojarzy ) ale i tak mi się podoba... choć nie wiem, czy bym dziecko nazwała w ten sposób... (a piosenka to się chyba jednak U Marianny nazywa, ale jak widać ciotka Idalia bardziej w pamięć zapada ) Odpowiedz Link Zgłoś
idaaa Re: Idalia 09.05.05, 14:46 Śliczne, słodziutkie no i ma dość popularna ostatnimi czasy końcówkę "-lia" . Aczkolwiek -mimo wszystko- wolę krószą Idę Odpowiedz Link Zgłoś
itymonka Re: Idalia 09.05.05, 15:43 Niby ładne a ja jednak jestem srednio nastawiona i chyba jednak wole Ide choc tez bez przekonania Odpowiedz Link Zgłoś
black_magic_women Re: Idalia 09.05.05, 17:21 a ciotka idalia miesza cykute-srednia to wrozba na przyszlosc)) Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Idalia 14.04.06, 21:51 black_magic_women napisała: > a ciotka idalia miesza cykute-srednia to wrozba na przyszlosc)) E tam Gorzej, gdyby piła cykutę )) Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Idalia 12.09.06, 00:11 black_magic_women napisała: > a ciotka idalia miesza cykute-srednia to wrozba na przyszlosc)) To chyba nie jest wrożba ))) Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Idalia 09.05.05, 20:41 ilko, a czy oznacza to, że zaczynasz się wahać miedzy Idalią a Letycją? Odpowiedz Link Zgłoś
illka1 Re: Idalia 10.05.05, 09:01 Raczej się nie waham - co do Idalii nie jestem zbyt przekonana. Mężowi najbardziej podoba się Letycja a ja wolałabym chyba Aurelię. Chociaż Letusia też mi się podoba Odpowiedz Link Zgłoś
tawananna Re: Idalia 10.05.05, 15:25 Ja już wielokrotnie się wypowiadałam na ten temat . Imię moim zdaniem jest piękne, wręcz idealne. Podoba się wielu osobom, co wynika z wypowiedzi na forum. Ma modną l lubianą końcówkę -lia, a w skrócie to Ida, czyli także popularyzujące się, podobające się imię. Nad Idą ma przewagę wielu, wielu, wielu pięknych zdrobnień, przywoływałam już pomysły - dla mnie ideał . A żadnymi skojarzeniami nie przejmowałabym się - skojarzenie z piosenką Kazika nie jest powszechne, i zapewniam, że gdybyście mieli małą Idalkę, to imię wszystkim z otoczenia kojarzyłoby się tylko z nią . Bardzo, bardzo polecam. Chociaż Letycja też ładnie . (Aurelia z kolei mi się nie podoba, ma mniej zdrobnień, a przede wszystkim jest dużo popularniejsza i przy Idasi i Letysi wypada blado). Odpowiedz Link Zgłoś
sawonarola Re: Idalia 01.06.05, 13:37 Mi też.Krótkie imiona są jakieś takie jakby niedorobione.Idalia ma dużo więcej elegancji i wdzięku niż Ida. Odpowiedz Link Zgłoś
claudia207 Re: Idalia 29.10.05, 21:50 Idalia jest przepiekna. Moja zdecydowana faworytka na imie dla dziewczynki. Nie znam nikogo o tym imieniu, wiec nie mam zadnych skojarzen. Odpowiedz Link Zgłoś
agi40 Re: Idalia 01.11.05, 12:56 Ja uwazam, ze jest bardzo wdzieczne. Ale moj maz z kolei wysunal argument, ze w DE wszyscy by sie pytali, czy dziecko nazywa sie Italia. I takim sposobem to imie u nas odpadlo. Ale urocze jest IMO bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
kajtus6 Re: Idalia 01.11.05, 13:54 Ja tak samo!!! Imie mi sie podoba, ale mieszkam za granica, i Idalia to po prostu Italia. Odpada!!!Choc fajnie brzmi. Pa Odpowiedz Link Zgłoś
barcellona Re: Idalia 01.11.05, 13:57 Moja córeczka będzie Idalią to pewne. Pierwsze skojarzenia męża to właśnie piosenka Kazika ale nie są tak silne żeby rezygnować z tak pięknego imienia. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
driadea Re: Idalia 01.11.05, 17:50 Piękne imię, ale ja bym tak córki nie nazwała. Tylko dlatego, że mam siostrę Idę, a jedna Idusia w rodzinie wystarczy. Dlatego mam Glorię (uwielbiam imiona z końcówką -lia, -ria) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: Idalia 02.11.05, 09:21 Zadnych skojarzen z piosenka Kazika nie mam, a poza tym, kazde imie ma swoja ciemna strone )))) Swietne imie, naprawde super. Podoba mi sie juz od kilkunastu lat i ciesze sie na male Idalki. Odpowiedz Link Zgłoś
kasikk2 Re: Idalia 03.11.05, 09:52 Ida to nie jest zdrobnienie od Idalia, a zupełnie smodzielne imie. Odpowiedz Link Zgłoś
driadea Re: Idalia 03.11.05, 12:19 kasikk2 napisała: > Ida to nie jest zdrobnienie od Idalia, a zupełnie smodzielne imie. Wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
tawananna IMIENINY 15.11.05, 19:27 Dziś są imieniny Idalii , więc po prostu nie mogę powstrzymać się przed odświeżeniem tego wątku Odpowiedz Link Zgłoś