sefora5 12.05.05, 13:06 no własnie skończyły mi sie pomysły i mojemu też na razie na tapecie jest Leon lub Leonard , tylko tak jakoś... naprawde 7 miesiąc a ja nie mam imienia i wszystkie które mi sie podobaja sa juz w najblizszej rodzinie troche mnie to łamie a miała być córka... i tak sie pytam czy Aidan w Polsce można czy nie bardzo pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: a ja znowu szukam Aidan można? 12.05.05, 13:29 Powiem tak: szanse zarejestrowania tego imienia oceniam na wysokie, tym bardziej że rejestruje się podobne z brzmienia imię Aida, a poza tym Aidan znajduje się w słowniku Ossolineum, red. Janowowa i inni. Jeśli bedziesz BTW potrzebować teg słownika do przekonania lokalnego USC, to jest on wystawiany od czasu do czasu na Allegro. Natomiast trudno mi uwierzyć, ze nie znaleźliscie żadnego innego imienia, które by Wam się podobało. Lecz jeśli jest tak rzeczywiście i jeseście bardzo zdeterminowani, to może spróbujcie z Aidanem? Wasz synek będzie pierwszą w Polsce osobą o tym imieniu. A z ciekawości zapytam, jakie imiona Ci sie podobają - te zajęte w najbliższej rodzinie? Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Leonowie 12.05.05, 13:34 Dodam jeszcze, że jest więcej imion na "Leo", moze jeszcze któreś z nich się Wam spodoba. Są to np. Leoniusz i Leontyn, a oprócz tego inne imiona, ktore polecałabym mniej, ale dla porządku wynotuję: Leodegar, Leonid (Leonidas, Leonides), Leoncjusz, Leowigild i Leokadiusz. Odpowiedz Link Zgłoś
rycheza Re: Leonowie 13.05.05, 15:38 Powiesz Gaudencjo coś więcej na temat Leoniusza i Leowigilda? Zwłaszcza to ostatnie podoba mi się w jakiś szczególny sposób, choć nie wiem, czy bym się zdecydowała tak nazwać synka... Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Leonowie 13.05.05, 19:17 Leoniusz to męska wersja Leonii, imię starorzymskie. Znalazłam o nim tylko to: LEONIUS Gender: Masculine Usage: Ancient Roman Extra Info: Related Names Options: Contribute Information, Add to List Roman family name which was derived from Latin leo "lion". Leowigild - no właśnie, mi też się bardzo podoba, jakoś tak się kojarzy z jasnością i ze śpiewem ptaków (onomatopeicznie? ), ale jednocześnie mocno i władczo przez Leo- na początku. Leowigild był jednym z władców Wizygotów. Tak jak Ty, chyba nie odważyłabym się nadać tego imienia dziecku, choć? Kto wie? Odpowiedz Link Zgłoś
sefora5 Re: a ja znowu szukam Aidan można? 12.05.05, 14:44 droga Gaudencjo podoba mi się: Igor Jeremiasz Mikołaj Szczepan Bernard Iwo Aleksy Roch Fiodor zupełnie inaczej mojemu lubemu: Bazyli Benon Gaweł Leon i uwierz mi ani rusz nie możemy sie dogadać pewnie tak samo bedzie z Aidanem ale dzięuje za informację pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Fiodor to Teodor 12.05.05, 14:49 Ale ja optuję raczej za Jeremiaszem w wersji obocznej - Jeremi. Poza tym podoba mi się jeszcze Szczepan i Bernard Odpowiedz Link Zgłoś
sefora5 Re: Fiodor to Teodor 12.05.05, 14:57 wiem że fiodor to teodor ale w tej wersji mi sie nie podoba niestety ani jeremi ani bernard nie podobaja sie zdecydowanie mojemu,po prostu strasznie sie rozmijamy strasznie!!! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tawananna Re: a ja znowu szukam Aidan można? 12.05.05, 17:43 Na Leo- jest jeszcze Leopold. Moim zdaniem można pomyśleć o Aidanie - jest na pewno oryginalnie, i powinno dać się przekonać USC. A co do różnic gustów... Myślę, że Ty i Twój mąż wcale tak bardzo się nie różnicie, wydaje mi się wręcz, że imiona, które Wam się podobają, są w mniej więcej podobnej stylistyce; może po prostu jeszcze nie trafiliście na to odpowiednie? Odpowiedz Link Zgłoś
sefora5 Re: a ja znowu szukam Aidan można? 12.05.05, 17:55 wiecie co Aidan nie przeszedł szkoda.. ale postanowiliśmy mieć w nosie dalszą rodzinkę i bedzie Mikołaj no chyba że znów sie coś odmieni ale na razie zostaje pa Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: a ja znowu szukam Aidan można? 12.05.05, 18:18 Ech, trochę szkoda Podobały Wam się takie fajne, oryginalne imiona, a wybraliście imię z pierwsze 10-tki.... Może jeszcze coś sie zmieni? Odpowiedz Link Zgłoś
rycheza Re: Leowigild 13.05.05, 20:16 To może znajdą się też i imieniny...? Na marginesie Wizygoci to dopiero mieli ciekawe imiona. Ale Hermenegild to coś za mocnego nawet jak na mnie! Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Leowigild 14.05.05, 00:15 Ano są, w linku, który podałam: 21 sierpnia. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: a ja znowu szukam Aidan można? 10.10.05, 12:41 Urodzil sie Aleksy Roch- slicznie, gratuluje! forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=25033&w=26757928&wv.x=2&a=27969028 Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: a ja znowu szukam Aidan można? 09.03.06, 20:00 Aidan - a właściwie skąd to imię jest znane? Bo widzę, że wiele osób je kojarzy. Jakiś aktor? Odpowiedz Link Zgłoś
shilla01 Re: a ja znowu szukam Aidan można? 09.03.06, 20:36 Ale śliczne imie , musze je koniecznie zapisać. Odpowiedz Link Zgłoś
magia Re: a ja znowu szukam Aidan można? 10.03.06, 21:52 gaudencja napisała: > Aidan - a właściwie skąd to imię jest znane? Bo widzę, że wiele osób je > kojarzy. Jakiś aktor? > Aktor : Aidan Queen, syn Anthony Queena Poza tym: Aidan - dziecko z filmu "The Ring" - to tak najbardziej na czasie. I musze przyznac, ze imioe tez mi sie bardzo spodobalo. Jakos tak romantycznie brzmi. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: a ja znowu szukam Aidan można? 07.08.06, 22:23 Urodził się Aleksy Roch forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=32372851&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
onthelake Re: a ja znowu szukam Aidan można? 08.08.06, 09:48 Jezeli mieszkasz w Polsce to pewnie i tak wszyscy by czytali jako "aidan" zamiast "ejden".Piekne chyba z rodowodem irlandzkim imie.Pamietacie Sex and the city? Tak mial na imie jeden z facetow Carrie zreszta moj ulubiony Odpowiedz Link Zgłoś