andaba 07.06.05, 21:07 Wczoraj usłyszałam, że jedna z mieszkających w pobliżu dziewcznek nosi to imię. Pierwszy raz się w Polsce z nim spotkałam. Kojarzy mi się z Nikolą, Vanessą i innymi "lubianymi" przeze mnie imionami, a Wam? Często się spotyka Pamelki? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
theodorka Re: Pamela 07.06.05, 21:12 Często na pewno ich się nie spotyka. Ale to dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Pamela 07.06.05, 21:13 Kojarzy mi się identycznie; na szczęście nie spopularyzowało się zanadto. Odpowiedz Link Zgłoś
agamaks Re: Pamela 07.06.05, 21:26 No jak to, pszeciesz to takie wytforne imie. Vanessy (Wanesy tesz), Nicole i Dżastiny żondzom! Odpowiedz Link Zgłoś
atka20 Re: Pamela 08.06.05, 10:08 hym...mi się za dobrze do imię nie kojarzy;/....bo jak słysze Pamela to odrazu przychodzi mi na mysl Anderson;/ a o niej nie mam dobrego zdania. uważam ze są zdecydowanie ładniejsze imiona...i to polskie. Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczyna_andrzeja Re: Pamela 08.06.05, 10:10 Takie imię nosi np. córka Ewy Bem. Jak to skomentujecie? Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Pamela 08.06.05, 17:27 dziewczyna_andrzeja napisała: > Takie imię nosi np. córka Ewy Bem. Jak to skomentujecie? W następujący sposób: 1. Nie mogę tego zrozumieć; 2. Ewa Bem tak nazwała córkę przed falą kiczowatych zachodnich imion i chyba przed zyskaniem sławy przez Pamelę Anderson; 3. Każdy ma swoje autorytety, nie kazdy musi sie sugerować tym, co robi (zrobiła) Ewa Bem. Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: Pamela 08.06.05, 11:13 U mnie w bloku mieszka nastoletnia Pamela. Właśnie ostatnio zastanawiałam się nad tym imieniem: podoba mi się czy nie? Ładne czy nie? I niestety nadal nie mam zdania ( Odpowiedz Link Zgłoś
itymonka Re: Pamela 08.06.05, 17:06 chyba raczej nie czesto..i bardzo dobrze! a samo imie kojarzy mi sie z Pamela Anderson i z innymi imionami typu Nikola, Vanessa Odpowiedz Link Zgłoś
reirei Re: Pamela 08.06.05, 17:49 Dla mnie koszmar, kojarzy mi się oczywiście z cycatą Pamelą Anderson, córką Kozidrak- mnie akurat nie dziwi, że tak kiczowata piosenkarka nazwała tak córkę; a jeszcze kojarzy mi się z wielkim plakatem, który wisi w centum Łodzi na jednym z wieżowców; otóż bardzo poczytny łódzki brukowiec "Express Ilustrowany" zawiesił ten plakat jako reklamę, i na owej reklamie znajduje się kobitka, odbył sie konkurs na nazwanie tej panienki i mieszkańcy Łodzi zdecydowali, że będzie się nazywała Pamela ja się wyprowadzam z tego miasta Odpowiedz Link Zgłoś
kubuspuchatek18 Re: Pamela 10.06.05, 16:36 corki Kozidrak to Katarzyna i Agata. Pamela to corka Ewy Bem... Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: Pamela 10.06.05, 16:16 mnie się kojarzy z przebojem "Tercetu egzotycznego" - też kicz. Odpowiedz Link Zgłoś
aurelia_b Re: Pamela 10.06.05, 16:49 Kiczowate nieco. Może byłoby odbierane inaczej gdyby nie ta Pamela Anderson... Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: Pamela 10.06.05, 16:54 aurelia_b napisała: > Kiczowate nieco. Może byłoby odbierane inaczej gdyby nie ta Pamela Anderson... Mi nie podobałoby się nawet, gdyby ona nie istniała - ze względu na cząstkę "mela", która niektórym kojarzy się dość silnie i negatywnie (możesz o tym poczytać w wątku o Melanii). Zresztą przez młodzież (znów oni!), byłoby one zapewne skracane właśnie na tę Melę, a jeśli nie na Melę, to na Pamę - a to nie brzmi według mnie zbyt urokliwie. Odpowiedz Link Zgłoś
tawananna Re: Pamela 10.06.05, 17:15 > Zresztą przez młodzież (znów oni!), byłoby one > zapewne skracane właśnie na tę Melę, a jeśli nie na Melę, to na Pamę - a to > nie > brzmi według mnie zbyt urokliwie. Tak sobie myślę, że to nie jest dobry argument (przy całej świadomości, że sama go podobałam w wątku o Malwinie ). Bo, pomyślmy, młodzież obecnie kreatywna jest... i co powiecie na takie imiona jak: Joa Bieta Kata Ema Nata Mara Ursza Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: Pamela 10.06.05, 18:45 tawananna napisała: > Joa - to jest raczej mało możliwe: wszędzie funkcjonuje swojska Aśka, chociaż forma Joasia baaardzo mi się podoba > Bieta - Bietka nawet całkiem sympatycznie brzmi, ale tylko z tym "k" w środku. > Kata - kojarzy się z katem, chyba jedynie w celu dokuczenia. > Ema - chwała Bogu, że na jedyną znaną mi Emmę nikt tak nie mówi (a przynajmniej ja nie słyszałam). > Nata - już funkcjonuje, dla mnie okropne, na równi z Natalą. > Mara - duch i zjawa, ale raczej funkcjonuje swojska Maryśka (nie znam żadnej, szkoda). > Ursza - tutaj raczej Ulka górą. > Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Bieta, Bietka 10.06.05, 19:39 tawananna napisała: Bo, pomyślmy, młodzież obecnie kreatywna > jest... i co powiecie na takie imiona jak: (...) > Bieta A to wymyśliła młodzież już średniowieczna ))) > Ema Imię w tej formie nosi część Polek. Raczej tych starszych Pozdrówka! Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: Bieta, Bietka 10.06.05, 19:55 gaudencja napisała: > > Ema > > Imię w tej formie nosi część Polek. Raczej tych starszych > > Pozdrówka! > Według mnie brzmi to jakoś mdło i bez wyrazu, chociaż wiem, że ta forma jest popierana przez Grzenię Za to Emma bardzo mi się podoba. -- Każdy woli zawsze to, co jest trudne do zdobycia. Odpowiedz Link Zgłoś