amberss 14.06.05, 14:45 Ponoć to najczęściej wystepujące imie w Polsce. A moja córka jest jedyna wsród Roksan, Oktawii i innych Vaness. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agamaks Re: Anna 14.06.05, 15:05 To jest piękne imię. Całe dzieciństwo tak chciałam się nazywać. I ciesz się, że teraz nie ma tyle Ań, co np. w latach 70., chyba moda trochę się przeniosła za Odrę (w pierwszej trójce).pozdry! Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: Anna 14.06.05, 15:29 Fakt, nie ma ich teraz tyle... Dzisiejszą Anką jest Julka... Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: Anna 14.06.05, 15:53 Moja też jedyna Ania w przedszkolu I na podwórku. I bardzo się z tego cieszę. Osobiście nie znam żadnej małej Ani. Faktycznie to imię nosi największa liczba Polek, ale na pewno tych starszych pań albo młodych kobiet, bo wśród dzisiejszych dziewczynek imię Anna jest bardzo oryginalne. Odpowiedz Link Zgłoś
lukrecja_mniam Re: Anna 14.06.05, 22:40 No az tak bardzo oryginalne obecnie taz nie jest. Miesci sie na pewno w pierwszej 20-tce. Imie piekne, ale ja wole Hannę Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Anna 15.06.05, 10:55 Bardzo lubię to imię, jest klasycznie eleganckie, ale Twoja córka na pewno nie jest jedna. Nie wiem, jak w innych regionach, ale w Warszawie według szacunków Cysi Anna jest na 11 miejscu co do nadawalności, więc dosyć wysoko. Mam zresztą wrażenie, że Ann jest w Polsce tyle nie dlatego, że w którymś momencie były na pierwszym miejscu co do nadawalności, tylko dlatego, że mają stabilną wysoką nadawalność ponadczasowo. Użyłam określenia "ponadczasowo", bo dotyczy to nie tylko XX wieku, patrz tu. Odpowiedz Link Zgłoś
olkaroza Re: Anna 15.06.05, 19:28 u mnie w rodzinie nosi to imie okolo 20 kobiet. jak dla mnie zbyt popularne, moze nie teraz bo nie mam zadnej anki w klasie licealnej...i nie za bardzo mi sie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: Anna 15.06.05, 19:34 Kojarzy mi się z taką porządną dziewczynką, która w szkole trzyma rączki na kolanach i pilnie słucha tego, co mówi pani, więc spokojnie i jakoś tak nudnawo. Może i ładne, ale dla mnie za bardzo osłuchane (choć lubię niektóre popularne imiona)... Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: Anna 16.06.05, 11:10 theodorka napisała: > Kojarzy mi się z taką porządną dziewczynką, która w szkole trzyma rączki na > kolanach i pilnie słucha tego, co mówi pani, więc spokojnie i jakoś tak > nudnawo. Najmniejsza Ania jaka znam ma piec lat i niezle z niej ziolko Po godzinie zabawy odechciewa mi sie dzieci na jakis czas ))))))) Samo imie Anna jak dla mnie neutralne. Zdrobnienia Anka nie toleruje, z reszta ok. I wcale tego imienia nie polecam ;P Pozdrawiam Ania ) Odpowiedz Link Zgłoś
olkaroza Re: Anna 17.06.05, 07:53 hehe mam bardzo duuuuuuuuuuuza rodzine!!)))))))))))))i jestem z tego bardzo dumna <lol> Odpowiedz Link Zgłoś
radowinkaala Re: Anna 16.06.05, 21:55 A moja Ania to nie Roksana, Oktawia czy inna Vanessa. Po prostu ANIA Odpowiedz Link Zgłoś
grzalka Re: Anna 17.06.05, 08:42 Moja tez jest jedyna w przedszkolu i na podwórku. Tylko u babci jest jeszcze jedna Ania. Uważam, że to prześliczne imię, symetryczne, międzynarodowe, mnóstwo zdrobnień Odpowiedz Link Zgłoś