szczekuszka Re: DAGMARA, AGATA - podoba Wam się??? 20.07.05, 00:03 Dagmara- nie Agata- tak Odpowiedz Link Zgłoś
mamaanieli Re: DAGMARA, AGATA - podoba Wam się??? 20.07.05, 09:21 Dagmara - nie!!! Agata - średnio. POzdrawiam. Agata - Mamaanieli Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: DAGMARA, AGATA - podoba Wam się??? 20.07.05, 09:34 Oba średnio, wybrałabym Dagmarę, gdybym musiała wybierać. A skoro podoba Ci się Agata, to może Dorota, Beata? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
cysia.b Re: DAGMARA, AGATA - podoba Wam się??? 20.07.05, 09:35 Mnie też oba średnio Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: DAGMARA, AGATA - podoba Wam się??? 20.07.05, 10:00 Mogą być. Choc ja nie bralabym tych imion pod uwage. Odpowiedz Link Zgłoś
zaino Re: DAGMARA, AGATA - podoba Wam się??? 20.07.05, 10:34 Agata- bardzo fajne imie Dagmara- takie sobie, z jednej strony coś w sobie ma ale nigdy nie dałabym go dziecku Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Dagmara 20.07.05, 10:38 W dawnej Polsce to imię było nadawane jako kara dziewczynkom z nieprawego łoża. Ale nie należy się tym przejmować, gdyż z tego, co wiem, Bartłomiej, który dzisiaj jest bardzo popularny również miał podobne konotacje Znam jedną sympatyczną Dagmarę, imię średnio mi się podoba. Ale gdyby nie ona, pewnie nie podobałoby mi się w ogóle Odpowiedz Link Zgłoś
adziunia Re: DAGMARA, AGATA - podoba Wam się??? 20.07.05, 13:54 Dagmara bardzo mi sie podoba, Agata(moje imie)-srednio Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: DAGMARA, AGATA - podoba Wam się??? 20.07.05, 13:59 Dagmara jest dla mnie trochę zbyt twarde (jak dla mojego dziecka), ale jako imię dla np. koleżanki jest w porządku. Agata podoba mi się. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: DAGMARA, AGATA - podoba Wam się??? 20.07.05, 15:36 Agata podoba mi sie. Dag-MARA nie - wlasnie tak odbieram to imie. Za to podoba mi sie Dagna badz Dagny. Odpowiedz Link Zgłoś
marianka_pod_choinke Re: DAGMARA, AGATA - podoba Wam się??? 21.07.05, 22:38 Polska wersja to tylko Dagna, Dagny - oryg. norweska. Też sie ostatnio przymierzam. Podoba mi sie o wiele bardziej od Dagmary Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: DAGMARA, AGATA - podoba Wam się??? 21.07.05, 22:51 To już nie będzie Marianka? ( Odpowiedz Link Zgłoś
aurelia_b Re: DAGMARA, AGATA - podoba Wam się??? 20.07.05, 16:03 Obydwa imiona są mi raczej obojętne, chociaż pewnie wybrałabym Dagmarę. Odpowiedz Link Zgłoś
indiaaa Re: DAGMARA, AGATA - podoba Wam się??? 22.07.05, 12:03 Mi się podobają oba, ale jak widać przeważyła Agata u nas dla córeczki Odpowiedz Link Zgłoś
gumis82 Re: DAGMARA, AGATA - podoba Wam się??? 11.11.05, 22:20 Mnie sie bardzo podoba Dagmara, a dziecka sa super zdrobnienia : Dagusia, Dagunia, Dadzia mozna kombinowac, tak ma na imie coreczka mojej kuzynki i naprawde bardzo mi sie podoba, Odpowiedz Link Zgłoś
gaja011 Re: DAGMARA, AGATA - podoba Wam się??? 12.11.05, 21:04 Z tych dwóch zdecydowanie Dagmara. Przeczytaj sobie książkę "Dag,córka Kasi" Odpowiedz Link Zgłoś
2222-2e Re: DAGMARA, AGATA - podoba Wam się??? 12.11.05, 21:40 Dagmara to świetne imię.Tak nazwałam moją córkę przynajmniej nie jest kolejną Julką czy Dominiką w klasie zdrabniam Duśka ,Dziunia . Odpowiedz Link Zgłoś
bodomlake Re: DAGMARA, AGATA - podoba Wam się??? 13.11.05, 12:01 Agata-bardzo ładne. Dagmara-mniej, ale też całkiem mi się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
rockawy Re: DAGMARA, AGATA - podoba Wam się??? 13.11.05, 19:53 Mnie sie podoba.Mam dwie corki. Jedna Karina,druga Dagmara.Obie super.Wnuk to Marceli a wnuczka Oliwia. Odpowiedz Link Zgłoś