monaone 16.08.05, 01:02 Tak ma na imię nasza czwarta córka- czy znacie jej koleżankę o tym samym imieniu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
smellson Re: Mia 18.08.05, 12:46 piękne imię, bardzo mi się podoba!! bez problemu ją zarejestrowaliście- bo zastanawiałąm się, czy jest to w POlsce imię dopuszczalne. Żadnej Mii nie znam- chyba, nasza dziewczynka w październiku nią zostanie )) Odpowiedz Link Zgłoś
monaone Re: Mia 19.08.05, 11:19 był problem oczywiście, przy pierwszym podejsciu poradzili aby pisac do rady jezyka polskiego, postanowiłam poszukac znajomości , co w zupełności wystarczy, bo tak naprawde musi sie zgodzić kierownik USc, lub jego zastepca.oni posiadaja wytyczne do nadawania imion i nie mozna od nich odstąpić,ale Mia spełnia te kryteria, więc mozna powalczyć. Juz znalazłam na forum kogos kto ma córke o tym imieniu i pisał podanie z uzasadnieniem-przeszło..i dostali zgodę.tak że powodzenia. jeszcze raz - wszystko zlaezy od kierownika..pozdrowienia mona Odpowiedz Link Zgłoś
katrem Re: Mia 02.09.05, 19:12 Ja sobie marzyłam, że jak będę miała bliźniaczki to będą Lea i Mia. Noszę w brzuszku jedno dzieciątko, dla chłopca imię wybrał mój mężuś - Wiktor, a nad dziewczynką cały czas myślimy. Chciałabym właśnie Leę, Mię albo Blankę, ale nikomu w rodzinie się nie podobają: ( Chcieliby Weronikę lub Wiktorię. Fakt - ładne imiona, ale cholernie popularne!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Mia 03.09.05, 16:34 Dodam tylko, że negatywna opinia USC o Mii oznacza, ze nie jest powiedziane, iż uda się zarejestrować to imię, nawet jeśli będzie się o to walczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
linna-altair Re: Mia 03.09.05, 12:41 Oj nie.Wydaje mi sie,ze obecnie to imię nie jest jescze tak bardzo popularne.Mnie nawet się podoba,problem chyba tylko ze zdrobnieniem,prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
katrem Re: Mia 03.09.05, 13:19 nie napisałam, że mia jest popularne (to dotyczyło weroniki i wiktorii); zdrobnień można tworzyć sporo: misia, maja, minia .... Odpowiedz Link Zgłoś