mydlo_w_plynie 05.09.05, 09:36 napiszcie proszę myślałam, że wybór imienia jest o wiele łatwiejszy. Imiona, które mnie się podobały wcześniej jakoś nie pasują do tego nazwiska, ja tak sądzę. Chodzi o imiona szczególnie dla chłopca, ale dla dziewczynki teżź mogą byc ) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
barcellona Re: imiona do nazwiska Jakubik 05.09.05, 10:06 Przynajmnie napewno nie będzie Jakub A tak na poważnie, to nazwisko jest mięciutkie w brzmieniu i wydaje mi się, że imię dla chłopca powinno być twarde, z literą R, jak: Olgierd, Bernard itp. A jakie imiona Wam się podobają? Tak będzie łatwiej coś doradzić. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mydlo_w_plynie Re: imiona do nazwiska Jakubik 05.09.05, 10:35 w imionach męskich zupełnie sie rozmijamy a ja już nie mam pomysłu. imiona takie jak: Arek Darek Marek Dawid Norbert Robert Rafał Marcin zupełnie odpadają Odpowiedz Link Zgłoś
barcellona Re: imiona do nazwiska Jakubik 05.09.05, 13:27 Hmm to może Hubert, Albert, Adam, Herbert, Kajetan. Odpowiedz Link Zgłoś
kartoflanka Re: imiona do nazwiska Jakubik 05.09.05, 10:09 Aniela Jakubik Wawrzyniec Jakubik Błażej Jakubik Tadeusz Jakubik Szymon Jakubik Piotruś - moje biedniątko DLACZEGO Odpowiedz Link Zgłoś
mydlo_w_plynie Re: imiona do nazwiska Jakubik 05.09.05, 10:27 własnie Szymona brałam "pod uwagę" ale raczej nie dojdziemy do porozumienia, jeśli chodzi o to imię Odpowiedz Link Zgłoś
gogo2 Re: imiona do nazwiska Jakubik 05.09.05, 13:19 Hubert Jakubik Grzegorz Jakubik Małgorzata Jakubik Zuzanna Jakubik Odpowiedz Link Zgłoś
mydlo_w_plynie Re: imiona do nazwiska Jakubik 05.09.05, 13:37 Zuzanna super, oboje się zgadzamy na Huberta chyba się nie zdecyduję Grzegorz, pięknie by było ) ale jak pisałam w innym wątku to troszkę niemożliwe ) Małgosia, moja niedoszła teściowa tak miała na imię, jakoś mnie zniechęciła Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: imiona do nazwiska Jakubik 05.09.05, 15:41 Dodatkowe duże punkty dla Wawrzyńca i Anieli. Zuzanna też nieźle, Czy się mylę, czy też szukacie imion z pierwszej 10-tki nadawalności? (są w niej i szymon, i Zuzanna). Gdybyś to określiła, byłoby łatwiej sugerować Moja propozycja to Bartłomiej Jakubik. Odpowiedz Link Zgłoś
mydlo_w_plynie Re: imiona do nazwiska Jakubik 05.09.05, 16:23 nie przeglądałam rankingów może to pewnien zbieg okoliczności jeśli chodzi o Szymona i Zuzię. Chciałabym wybrać imię ładne i choć troszkę pasujące do nazwiska. Obecne trendy nie są wyznacznikiem naszego wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: imiona do nazwiska Jakubik 05.09.05, 16:47 Ok W takim razie zaproponuję imiona spoza pierwsze 10-tki, ale stosunkowo często nadawane obecnie i znane: Alicja Jakubik Agata Jakubik Antonina Jakubik Urszula Jakubik Michalina Jakubik Ewa Jakubik Helena Jakubik Maksymilian Jakubik Wojciech Jakubik Konrad Jakubik Marceli Jakubik Tymoteusz Jakubik Jerzy Jakubik Witold Jakubik Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mydlo_w_plynie Re: imiona do nazwiska Jakubik 05.09.05, 18:29 zamiast Heleny wolałabym Hannę Tymoteusz - bardzo fajnie Odpowiedz Link Zgłoś
wana Re: imiona do nazwiska Jakubik 05.09.05, 16:11 Osobiście znam 4 osoby o tym nazwisku: Maria, Karolina, Agnieszka i chyba... Paweł - przesympatyczni )) Pozdrawiam wana Odpowiedz Link Zgłoś
aurelia_b Re: imiona do nazwiska Jakubik 05.09.05, 18:23 Jakoś dobrze mi się komponują imiona trzysylabowe i o niezbyt twardym brzmieniu - imiona najeżone literką r stanowią moim zdaniem zbyt duży kontrast z miękko brzmiącym nazwiskiem. Moje propozycje to: Ignacy Jakubik Władysław Jakubik Antoni Jakubik Teodor Jakubik Odpowiedz Link Zgłoś
mydlo_w_plynie Re: imiona do nazwiska Jakubik 05.09.05, 18:33 odkąd oglądałam "dzieciaki z klasą" notowania Teodora wzrosły ale dziewczyny, ja mam problem ze zdrobnieniami niektórych imion Teodor - Teo, jakieś jeszcze? Tymoteusz - słyszałam kiedyś Tymek, ale jakoś do mnie nie przemawia Aurelia - nie mam zielonego pojęcia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: imiona do nazwiska Jakubik 05.09.05, 22:26 Teodor - Teoś, znalazłam też (w polskiej książce o imionach!) Ted Tymoteusz - Tymek, Tymcio, Tymuś, Tym, Tymko, Tymo, Tyszko Aurelię zostawię do opisania Aurelce Teodor znakomicie pasuje do nazwiska! Obstawiam Teodora przed Tymoteuszem Odpowiedz Link Zgłoś
aurelia_b Aurelia 07.09.05, 13:22 Zdrobnień jest cała masa: Aurelka, Elka (lubię) Aura, Aurela (brrrrrr! - udaję, że to nie do mnie) Lelka, Alusia (tak się nazwałam w dzieciństwie i do tej pory zostało) Odpowiedz Link Zgłoś
barcellona Re: Aurelia 07.09.05, 13:24 Ponieważ Aureli jest na mojej liście imion dla córeczki to "zaciągnęłam języka" i dowiedziałam się, że można zdrobniale mówić Relka- mnie się podoba Odpowiedz Link Zgłoś
gogo2 Re: Aurelia 08.09.05, 15:16 Mojego męża babcia jest Aurelia i od zawsze na nią wszyscy mówili Ala Odpowiedz Link Zgłoś
mamasebunia Re: imiona do nazwiska Jakubik 08.09.05, 16:01 Wiekszość imion bedzie pasować do Waszego nazwiska. Wydajemi się, że będzie brzmiało bardzo melodyjnie z długim iminiem. Odpowiedz Link Zgłoś
kalincia Re: imiona do nazwiska Jakubik 08.09.05, 23:29 Ania Jakubik bardzo mi sie podoba pasuje tez np. Agata Jakubik Basia Jakubik Zuzanna Jakubik Odpowiedz Link Zgłoś