a-l-u-z-j-a 27.09.05, 14:31 Czy ktoś w Polsce nosi już takie imię? Wiem, ze w USA nie byłoby żadnych problemów z nadaniem dziecku takiego imienia. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: Aluzja 27.09.05, 14:47 a-l-u-z-j-a napisała: > Czy ktoś w Polsce nosi już takie imię? Nie, i chyba się na to nie zanosi, ale są dla odmiany 3 Alucje. Odpowiedz Link Zgłoś
tawananna Re: Aluzja 27.09.05, 20:31 > Wiem, ze w USA nie byłoby żadnych problemów z nadaniem dziecku takiego > imienia. W USA nie byłoby żadnych problemów z nadaniem dziecku jakiegokolwiek (prawie) imienia . W Polsce, jeśli takie imię nie funkcjonuje (a nie spotkałam się z nim - Gaudencja, a Ty?), raczej nie przejdzie - to jednocześnie rzeczownik pospolity. Odpowiedz Link Zgłoś
a-l-u-z-j-a Re: Aluzja 28.09.05, 17:08 Dziękuję za Wasze opinie. A mi sie tak bardzo podoba, ze chyba wyjade do USA, urodze tam dziecko i dam mu na imie Aluzja Moze za pare lat bedzie mozna w Polsce nadac takie imie dziecku. Na razie nie planuję zostać mamą. Mogę poczekać. Odpowiedz Link Zgłoś
lukrecja_mniam Re: Aluzja 28.09.05, 22:09 Moja koleżanka jak była mała to chciała miec na imie Szklanka. Bo pieknie jej brzmiało. Aluzja jest co prawda mniej rzeczowa, ale myślę, że pojmiesz moja aluzję co do tego, co myśle na temat imienia Aluzja Brzmi fajnie, ale ... Odpowiedz Link Zgłoś