agnieszka-anna 16.10.05, 11:48 Co myślicie o tym imieniu? Jest moim zdaniem bardzo dziewczęce, ale zastanawiam się, jak to będzie jak moja mała nie będzie już mała? Czy jej się to spodoba, czy będzie miała do nas pretensje? Mojemu mężowi trudno się zdecydować. Pomóżcie- interesują nas imiona niezbyt wyszukane, w miarę krótkie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
diara Re: Nina- jak wam się podoba? Szukam sugestii 16.10.05, 12:04 Nina, bardzo mi się podoba to imię. Już od dawna. I uważam że zarówno mała Nina jak i dorosła pani Nina brzmi świetnie. Gdybym miała córkę, to być może tak miałaby na imię, ale właśnie szukam imienia dla chłopca Odpowiedz Link Zgłoś
tawananna Re: Nina- jak wam się podoba? Szukam sugestii 16.10.05, 12:18 Mnie się akurat nie podoba, od dzieciństwa budziło we mnie jakąś awersję . Osobiście nadałabym coś dłuższego typu Janina, Antonina i inne, i nazywała córeczkę Niną. Nie wiem tylko, na ile pasuje to do Twoich poszukiwań imion w miarę krótkich O tych pretensjach - tego nigdy nie da się przewidzieć. Myślę, że nie chodzi tu o to, jak się ma na imię, ale kto i jak, z jakim uczuciem to imię wymawia Z innych propozycji imieniczych: może Ida/Idalia? Albo Jaśmina? Bardzo dziewczęce Odpowiedz Link Zgłoś
bodomlake Re: Nina- jak wam się podoba? Szukam sugestii 16.10.05, 14:23 Bardzo mi się podoba Odpowiedz Link Zgłoś
martka_k Re: Nina- jak wam się podoba? Szukam sugestii 16.10.05, 14:26 podoba mis ie bardzo-jako zdrobnienie. Od Antoniny, Janiny czy czegokolwiek, co sie da na Nine przerobic. Natomiast jako samodzielne imie-wcale... Odpowiedz Link Zgłoś
juleczka4 Re: Nina- jak wam się podoba? Szukam sugestii 16.10.05, 14:29 Mam koleżankę o takim imieniu bardzo jest z niego zadowolna ) Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Nina- jak wam się podoba? Szukam sugestii 16.10.05, 14:35 Sama bym Niny dla swojej coreczki nie wybrala, ale moim zdaniem zdecydowanie nie powinnas miec obaw, ze mala bedzie miala potem do Was pretensje. Pretensje, jak napisala Tawi, trudno przewidziec; sa Gosie czy Kasie ktore maja pretensje do rodzicow, i sa Praksedy bardzo ze swojego imienia zadowolone. Jesli tylko Ci sie to imie podoba, uwazam ze nie ma przeszkod. Z innych propozycji - za Tawi poddaje pod rozwage Ide (bardzo li sie to imie podoba). Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Nina- jak wam się podoba? Szukam sugestii 16.10.05, 14:44 I jeszcze kilka propozycji: Ewa Łucja Kaja Laura Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: Nina- jak wam się podoba? Szukam sugestii 16.10.05, 15:42 Ładne I pasuje dla dziewczyny w każdym wieku. Jeszcze nie jest na tyle popularne, ale chyba się juz staje. Wydaje mi się jednak,ze Wiktorii i Oliwii nie przegoni (na szczęście). Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka-anna Re: Nina- jak wam się podoba? Szukam sugestii 17.10.05, 13:17 Dzięki Wam, dziewczyny za opinie. Chyba jednak się zdecydujemy na Ninę. Antonina odpada, bo mój mąż ma na imię Antoni. Ida też, bo to moja kumpela z pracy. Podoba mi się też Amelka, ale u mnie w pracy to byłaby już czwarta, więc damy spokój. Zostajemy więc przy Nince. Pozdrawiam gorąco. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Nina- jak wam się podoba? Szukam sugestii 17.10.05, 14:01 Mnie rowniez podoba sie Ninka, choc wolalabym Antoniego. Wobec imienia meza to jednak zrozumiale, ze odrzucacie. Skoro podoba ci sie Amelka, to moze rozwazycie Amalie badz Anielke? Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Antonina 17.10.05, 18:40 To sympatycznie, kiedy corka nosi to samo imie, co ojciec, tylko w wersji zenskiej. Sama mam identyczna sytuacje i jestem bardzo z niej zadowolona (np. z imienin tego samego dnia, co jest bardzo wygodne). A mowi sie i tak zdrobnieniem (Tosia, Tonia, Ninka, Tola), ktore pozwala nie mylic obu imion. Bardzo zachecam do Antoniny, choc nie zniechecam do Niny Odpowiedz Link Zgłoś
iza131 Re: Nina- jak wam się podoba? Szukam sugestii 18.10.05, 13:51 Bardzo mi się bodoba - ja równiez lubię krótkie, proste imiona. Bardziej mi się podoba od Antoniny, czy Janiny Odpowiedz Link Zgłoś
bodomlake Re: Nina- jak wam się podoba? Szukam sugestii 11.01.06, 16:05 Bardzo mi się podoba. Bardziej niż zdrobnienie od Janiny/Antoniny itp. Mam z tym imieniem pozytywne skojarzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
gusia29 Re: Nina- jak wam się podoba? Szukam sugestii 12.01.06, 15:30 Ja sie jakos do Antosi, Janiny itp. nie moge przekonac. Nina natomiast bardzo mi sie podoba. Poznalam kiedys jedna dziewczyne o tym imieniu (bardzo dawno temu - jeszcze na koloniach ) i zawsze mi sie podobalo. Dziewczyna byla bardzo ladna, mila i subtelna. Nie wiem czy Ci to pomoze. Odpowiedz Link Zgłoś
ninka1978 Re: Nina- jak wam się podoba? Szukam sugestii 12.01.06, 18:02 witaj wlasnie 1,5 miesiaca temu dalismy coreczce na imie Nina i jestesmy coraz bardziej zadowoleni.Dziadkom sie nie podobalo ale juz sie przyzwytczaili bo bardzo pasuje do malej . jest delikatne i kobiece ma duzo zdrobnien. Ono bylo pzreznaczeniem na 5 losowan 5 razy wyciagnelismy wlasnie Nine. I juz nie moglo byc inaczej. Tez sprobujcie tak zrobic i zobaczymy co sie stanie powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
linna-altair Re: Nina- jak wam się podoba? Szukam sugestii 13.01.06, 06:21 Nina-gorzej niż okropne! Odpowiedz Link Zgłoś