kasia9989 10.11.05, 13:10 Co sądzicie o tym imieniu.Kobiet noszących to piękne imię nie jest za wiele.W literaturze zawsze byly to osoby wyniosłe acz piekne. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mja-1 Re: mariola 10.11.05, 13:18 Mariola to, o ile dobrze pamiętam, zdrobnienie od Marii. Mnie się to imię zbytnio nie podoba, podobnie jak nie przepadam za innymi tego typu zdrobnieniami: np: Aneta od Anny, czy Sandra od Aleksandry. Lubię imiona w ich klasycznych odsłonach) Odpowiedz Link Zgłoś
gorajka Re: mariola 10.11.05, 13:30 czesc hmmm kiedys, tak z 30 lat temu, bylo nadawane ale odnosze wrazenie ze pelnilo role obecnych Nikol, Dzesik i Kevinow, malo ktora pani profesor ma tak na imie, kojarzy sie raczej ze sklepowa albo pania z baru mlecznego, a szkoda bo uwazam ze brzmi ladnie pozdrawiam Janka Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: mariola 10.11.05, 13:34 Dziewczyny - proponuje dla porzadku wpisywac sie do tego starszego i nieco dluzszego watku. Potem ulatwia to korzystanie z forum. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zuta A gdzie w literaturze? 11.11.05, 12:11 Bo ja nie znam żadnej Marioli z literatury. Odpowiedz Link Zgłoś
gaja011 Re: A gdzie w literaturze? 11.11.05, 14:58 Kiedyś pewna pani o imieniu Mariola powiedziała mi, że tak naprawdę ma na imię Maria Jolanta, bo w USC nie chcieli zapisać twierdząc, że to jest zdrobnienie od tych właśnie imion i nie funkcjonuje jako samodzielne imię. Było to w latach 50-tych we Wrocławiu. Odpowiedz Link Zgłoś
maniolka05 Re: mariola 11.11.05, 22:16 Cześć!! Ja miałam dać na imie tak córce ale moja teściowa jak to usłyszała przez telefon tak odłożyła słuchawkę!!! córka ma na imię Weronika ale i tak ja mówię do niej Manioleczka-Marioleczka!!! I uważam że jest to ładne imię a na pewno niepowtarzalne!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś