theodorka 24.11.05, 18:20 Widziałam kiedyś wypowiadającą się w telewizji siostrę zakonną o takim imieniu. Moim zdaniem bardzo ładne. Jak zwykle pytam o Waszą opinię Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: Wenicja 24.11.05, 18:35 Naprawde niebrzydkie. Bardzo mi sie podoba. Wenicjusz, o ile pamietam, wystepowal w "Quo vadis"? Odpowiedz Link Zgłoś
dorotkak Re: Wenicja 24.11.05, 19:01 w Quo Vadis byl Winicjusz, a siostry zakonne to rzeczywiscie maja ciekawe imiona bylismy ostatnio na cmenatrzu, gdzie pochwane sa w wiekszosc siostry zakonne i czego tam nie bylo!!!!!!!!!!!! wybiore sie kiedys i chyba odpisze te imiona a potem zaprezentuje Wam! Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: Wenicja 24.11.05, 19:08 dorotkak napisała: > w Quo Vadis byl Winicjusz, a siostry zakonne to rzeczywiscie maja ciekawe imion > a > bylismy ostatnio na cmenatrzu, gdzie pochwane sa w wiekszosc siostry zakonne i > czego tam nie bylo!!!!!!!!!!!! > wybiore sie kiedys i chyba odpisze te imiona a potem zaprezentuje Wam! Byłoby fajnie )) Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Wenicja 24.11.05, 19:11 Tfu tfu, jakos bylam przekonana, ze oprocz Winicjusza byl tez jakis Wenicjusz, pamiec jest strasznie zawodna. W takim razie nalezwloby sprawdzic, czy ta Wenicja to nie jest przekrecona Benicja; takie obocznosci datuja sie jeszcze niekiedy z czasow zaboru rosyjskiego! Koniecznie spisz nam imiona zakonne! -- Trudno zrozumieć, o co Arystoteles sobie chodzi. (Jarosław Olesiak) Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: Wenicja 24.11.05, 19:21 gaudencja napisała: > W takim razie nalezwloby sprawdzic, czy ta Wenicja to nie jest przekrecona > Benicja; takie obocznosci datuja sie jeszcze niekiedy z czasow zaboru > rosyjskiego! ...czyli coś, jak Bibiana i Wiwiana. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Wenicja 24.11.05, 19:28 Bardzo mozliwe. Mam w rodzinie nawet osobe, ktora ma przekrecone w XIX wieku nazwisko i dobrze o tym wie. Otoz wlasnie miedzy innymi zamiast B na poczatku ma w tej chwili W, bo znak, ktory po polsku jest B, po rosyjsku - oznacza W. Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: Wenicja 24.11.05, 19:30 gaudencja napisała: > Bardzo mozliwe. Mam w rodzinie nawet osobe, ktora ma przekrecone w XIX wieku > nazwisko i dobrze o tym wie. Otoz wlasnie miedzy innymi zamiast B na poczatku > ma w tej chwili W, bo znak, ktory po polsku jest B, po rosyjsku - oznacza W. > Co nie zmienia faktu, że Wiwiana brzmi mi lepiej od Bibiany, a Wenicja lepiej od Benicji . Odpowiedz Link Zgłoś
cataluna Re: Wenicja 25.11.05, 10:18 Całkiem fajne, choc nie zdecydowałabym sie tak nazwać córki. Kojarzy mi sie troszkę z Wenecją Odpowiedz Link Zgłoś
bodomlake Re: Wenicja 25.11.05, 13:17 no właśnie, z Wenecją. Ale Wenecja to przecież piękne miasto Odpowiedz Link Zgłoś