odojoachim 07.12.05, 18:03 ja polecam to imię Mam synka który nosi je od 10 miesięcy i jest to świetny facet. A imię naprawdę rpobi wrażenie na wszystkich!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
abiela Re: Odo 07.12.05, 18:14 Mnie sie to imie juz dawno podoba, myslalam o nim glownie na niemieckie warunki. Milo slyszec, ze sie sprawdza w PL. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Odo 07.12.05, 19:51 O, bardzo ciekawe! Naprawde szalenie niekonwencjonalne imie ma Twoj synek. A czy wiesz, ze w oryginale "Mikolajka" Euzebiusz nosi to wlasnie imie? (po francusku Eudes) Odpowiedz Link Zgłoś
bea-sjf Re: Odo 07.12.05, 21:13 Dla mnie śliczne ,miałam je na liście imion dla najmłodszego .A zestaw Odo Joachim bardzo mi sie podoba Pozdrówka Odpowiedz Link Zgłoś
martuszkaw Re: Odo 07.12.05, 22:34 Osobiście wolę formę Odon, chociaż dziecka bym tak nie nazwała. Decydują wyłącznie względy estetyki fonetycznej, po prostu nie lubię krótkich imiom typu Odo, Iwo, Hugo, Gwido. M. Odpowiedz Link Zgłoś
linna-altair Re: Odo 10.12.05, 18:59 Mnie niestety zupełnie nie przypadło do gustu. Pozdrawiam Linaya Odpowiedz Link Zgłoś