martka_k 10.12.05, 22:36 chłopcy 9 Kacper 8 Jan 7 Antoni 6 Maciej 6 Mateusz 5 Aleksander 5 Jakub 4 Piotr 4 Kamil 4 mikołaj 4 Bartosz + 1 Bartek 3 Bartłomiej 3 Karol 3 Dawid 3 Franciszek 3 Filip 3 Stanisław 3 Szymon 2 Adrian 2 Hubert 2 Adam 2 Konrad 2 Wiktor 2 Tomasz 2 Maksymilian 2 Marcin 2 Wojciech 2 Krzysztof 1 Remigiusz Oskar Grzegorz Mariusz Teodor Oliwier Michał Artur Paweł Krzesimir Rafał Tymoteusz Norbert Igor Ivo Dominik Elvis (tak, mial polskie nazwisko ) Jerzy Władysław Łucjan Sebastian Andrzej Miłosz dziewczynki 12 Julia 9 Aleksandra 8 Zofia 8 Natalia 5 Maja 5 Amelia 5 Magdalena 4 Karolina 4 Maria 3 Zuzanna 3 Alicja 3 Barbara 3 Anna 2 Roksana 2 Oliwia 2 Weronika 2 Dominika 2 Lena 2 Pola 2 Martyna 2 Paulina 1 Vanessa (polskie nazwisko...) Sylwia Michalina Nadia Melania Klara Klaudia Nikola Jagoda Sara Laura Kornelia Hanna Emilia Antonina Joanna Helena Milena Sonia Nela Marta Wanda Izabela Iga Sandra Malwina Agata rut Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
martka_k Re: WnŚ 10.12 10.12.05, 22:39 moim zdaniem wsrod meskich sporo ciekawostek (Teodor, Krzesimir, Remigiusz, Tymoteusz, Władysław, Łucjan...), zanosi sie na odwrot Jakuba jednak (tylko czemu ten Kacper???), natomiast wsrod zenskich gorzej zdecydowanie, sporo tandety, duzo imion zdrobnieniowych (Pola, Lena, Nela...) za to TYLKO 2 OLIWIE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: WnŚ 10.12 10.12.05, 23:17 Męskie jakby trochę lepsze, cieszy mnie Antoni, ostatecznie Jan, ten Kacper może nie zachwyca, ale już wolę od Jakuba. Wśród dziewczęcych nic mnie nie urzekło. Za dużo nikolopodobnych. Odpowiedz Link Zgłoś
aurelia_b Re: WnŚ 10.12 10.12.05, 23:44 Elvis rulez!!! Czy ja dobrze widzę tylko pięciu Jakubów? Miło zobaczyć Teodora i Władysława. Niestety trochę gorzej dzisiaj u dziewczynek. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: WnŚ 10.12 11.12.05, 12:10 CHłopcy budzą nadzieję; wygląd czołówki jest zupełnie innym niż tradycyjny. - Bardzo-się cieszę. NIestety jest też dużo imion nikolopodobnych, ale uderza 3 Bartłomiejów - ciekawe, jaka jest normalnie proporcja Bartłomiejów do Bartoszów, i czy taka sytuacja jest wyjątkowa, czy nie. Poza tym cieszy mnie niezwykle Krzesimir, Melania, Antonina i Wanda. Władysław - gdybym miała tak na nazwisko, jak rodzice dziecka, też bym miała trudności z powstrzymaniem się od wyboru tego właśnie imienia. Zaznaczam, że dziecko nie nazywa się Laskonogi. Łucjan - już któryś kolejny raz charakterystyczne imię pojawia się tuż po wątku na naszym forum (tak było z Herbertem, Lambertem, Kalistą). Piękne imię, więc oby tak dalej Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: WnŚ 10.12 12.12.05, 13:51 gaudencja napisała: > Władysław - gdybym miała tak na > > nazwisko, jak rodzice dziecka, też bym miała trudności z powstrzymaniem się od > wyboru tego właśnie imienia. Zaznaczam, że dziecko nie nazywa się Laskonogi. > Łucjan - już któryś kolejny raz charakterystyczne imię pojawia się tuż po wątku > > na naszym forum (tak było z Herbertem, Lambertem, Kalistą). Piękne imię, więc > oby tak dalej > Z Filipiną też tak było. A czy ten Władysław nie ma na nazwisko Jagiełło ? Odpowiedz Link Zgłoś
cataluna Re: WnŚ 10.12 13.12.05, 10:02 Cieszy mnie : Iwo, Tymoteusz, Krzesimir. Jestem totalnie zaskoczona Elvisem W imonach dziewczynek nic niezywklego. Cieszy mnie Iga i Jagoda Odpowiedz Link Zgłoś