xxx992 28.12.05, 16:37 oto zbiór moich ulubionych imion: męskie: 1. Antoni 2. Dominik 3. Emil 4. Wojciech 5. Miłosz 6. Szymon 7. Karol 8. Jacek żeńskie: 1. Angelika 2. Barbara 3. Danuta 4. Elżbieta 5. Gabriela 6. Kornelia 7. Marlena 8. Weronika proszę o krótki komentarz na temat każdego z nich. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
adziunia Re: moje ulubione... 28.12.05, 17:20 męskie: Antoni - popularyzuje sie, nawet fajne Dominik - podoba mi sie Emil - bardzo podoba mi sie Emilian Wojciech - nie moj gust Miłosz - fajne, jak dla mnie za popularne Szymon - stanowczo za popularne, ujdzie Karol - jak dla mnie jest raczej niemeskie, nie podoba mi sie Jacek - nawet fajne żeńskie: Angelika - absolutnie NIE, dobre dla pani na telefon Barbara - bardzo mi sie podoba Danuta - takie imiona wracaja do lask, ale to jest raczej nie w moim guscie Elżbieta - nawet nawet Gabriela - ładne ale bardzo popularne Kornelia - baaaardzo mi sie podoba Marlena - Marks & Lenin, raczej nie jestem ich zwolenniczka Weronika - nie podoba mi sie, bardzo popularne imie Podsumowujac z chlopiecych najladniej Emil i Dominik, a dla dziewczynki Basia lub Kornelka Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: moje ulubione... 28.12.05, 18:44 > męskie: > 1. Antoni - ładne, lecz wolę Antoninę > 2. Dominik - dość mi się podoba, ale Domicjan lepszy > 3. Emil - bardzo ładne > 4. Wojciech - nie mój gust > 5. Miłosz - jak wyżej, nie lubię tego imienia > 6. Szymon - bardzo ładne > 7. Karol - bardzo ładne, nazwałabym tak dziecko > 8. Jacek - bardzo ładne > > > żeńskie: > 1. Angelika - nie podoba mi się, mam bardzo złe skojarzenia > 2. Barbara - śliczne > 3. Danuta - śliczne > 4. Elżbieta - ładne, umiarkowanie > 5. Gabriela - bardzo ładne > 6. Kornelia - śliczne > 7. Marlena - jak wspomniała poprzedniczka - Marks i Lenin > 8. Weronika - bardzo ładne, choć popularne Odpowiedz Link Zgłoś
xxx992 Re: moje ulubione... 28.12.05, 21:45 ups, do mojej listy zapomniałam dopisać imienia RAFAŁ. piszcie, co o nim myślicie. Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: moje ulubione... 29.12.05, 09:07 xxx992 napisała: > ups, do mojej listy zapomniałam dopisać imienia RAFAŁ. piszcie, co o nim > myślicie. Ładne imię, być może moje dziecko otrzymałoby je (na pierwsze lub na drugie), gdybym miała kilku synów. Znałam samych sympatycznych Rafałów . Odpowiedz Link Zgłoś
llora Re: moje ulubione... 28.12.05, 22:52 z męskich podoba mi sie tylko Antoni i Szymon z dziewczęcych: Barbara Gabriela Kornelia Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: moje ulubione... 29.12.05, 08:21 > 1. Antoni Bardzo ładne. Gdybym miała mieć syna, to prawdopodobnie tak właśnie miałby na imię. > 2. Dominik Nie lubię tego imienia. Nie wiem nawet czemu. > 3. Emil Jedno z moich ulubionych . > 4. Wojciech Takie jakieś nijakie. Ani ładne ani brzydkie. > 5. Miłosz Osobiście wolę Gniewosza . > 6. Szymon Bardzo mi się podoba. Żałuję, że takie popularne. > 7. Karol Bardzo męskie i bardzo w porządku. > 8. Jacek Jacki to dziwni ludzie... > 1. Angelika Wolę to imię w wersji Aniela. Angelika jest za bardzo wydziwione, pretensjonalne i wydumane. > 2. Barbara Nie podoba mi się. Brzmi jak rabarbar. > 3. Danuta Nie najgorsze to imię. Danusia i Danuśka brzmi bardzo sympatycznie. > 4. Elżbieta Jedno z moich ulubionych. Nie podoba mi się jedynie w wersji Elka. > 5. Gabriela Ładne. > 6. Kornelia Jeśli chodzi o imiona kończące się na -lia, to sto razy bardziej wolę Rozalię. > 7. Marlena Jak dla mnie pretensjonalne. > 8. Weronika Nigdy mi się nie podobało i nie podoba w dalszym ciągu. W moim odczuciu pozbawione jakiegokolwiek wdzięku. > proszę o krótki komentarz na temat każdego z nich. Proszę bardzo . Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: moje ulubione... 29.12.05, 08:23 Rafał - bardzo mi się podoba. Jedno z ładniejszych imion męskich. Odpowiedz Link Zgłoś
cataluna Re: moje ulubione... 29.12.05, 09:08 Witaj, oto moja ocena : > > > męskie: > 1. Antoni - bardzo ładne, zdrobnienie Antos bardzo mi sie podoba > 2. Dominik - ładne > 3. Emil - nie podoba mi sie, mało męskie jak dla mnie, wole Emilian > 4. Wojciech - bardzo ładne, Wojtus - brzmi slicznie > 5. Miłosz - fajne, ale bez zachwytu > 6. Szymon - zbyt popularne , przejadlo mi sie > 7. Karol - ładne > 8. Jacek - nie podoba mi sie zupelnie > > > żeńskie: > 1. Angelika - absolutnie nie > 2. Barbara - może byc > 3. Danuta - brzydkie, zle mi sie kojarzy > 4. Elżbieta - takie sobie > 5. Gabriela - ladne,ale bez zachwytu > 6. Kornelia - moze byc > 7. Marlena - takie sobie > 8. Weronika - ladne, dosyc mocno popularne > Sumujac z meskich wybralabym Wojciecha,a z zeńskich ewentualnie Weronike. Odpowiedz Link Zgłoś
bodomlake Re: moje ulubione... 29.12.05, 20:03 1.Antoni-nie za bardzo; wolałabym w formie Anton 2.Dominik-strasznie mi się podoba, ale tak naprawdę tylko ze względu na pewną osobę która je nosi 3.Emil-ee, jakoś tak pedałowato, bez obrazy 4.Wojciech-OK 5.Miłosz-okropność 6.Szymon-średnie,miłe skojarzenie z moim ukochanym programem "szymon majewski show" 7.Karol-nie bardzo 8.Jacek-OK Angelika-całkiem niezłe, wolę Angelina Barbara-Ok Danuta- da nutę...(Da!nuta!). Poza tym ładne. Elżbieta- tylko w pełnej formie. Ela, Elka- brzmi jakoś...pospolicie, bezosobowo.A już najbardziej mi siępodoba angielska wersja-Elisabeth. Gabriela- piękne Kornelia- super, jedno z moich ulubionych imion Marlena- tak sobie Weronika-jak wyżej...niby ładne, ale jakoś nie mogę się przekonać Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: moje ulubione... 02.01.06, 17:58 xxx992 napisała: > 1. Antoni - bardzo mi się podoba, ostatnio dość często nadawane > 2. Dominik - odbieram je jako trochę bezpłciowe > 3. Emil - bardzo mi się podoba, uwzględniając mniejszą od Antoniego popularność najbardziej z wszystkich wymienionych przez Ciebie imion męskich > 4. Wojciech - bardzo ładne, nieprzemijająca klasyka > 5. Miłosz - niezłe, ale wolę jakąś pełniejszą formę, np. Miłosław > 6. Szymon - ładne, ale zbyt popularne > 7. Karol - IMO trochę niemęskie, nie za bardzo mi leży > 8. Jacek - bardzo mi się podoba 9. Rafał - zbyt bezdźwięczne i oklepane > żeńskie: > 1. Angelika - pretensjonalne, wolę Anielę > 2. Barbara - ani ładne, ani brzydkie > 3. Danuta - ładne > 4. Elżbieta - ładne > 5. Gabriela - nie przepadam, mało zdrobnień (albo mało ładnych zdrobnień), Gaba brzmi jak żaba. Poza tym znalam bardzo niesympatyczną osobe o tym imieniu w dzieciństwie, wiec sama rozumiesz No i jest ostatnio zbyt popularne. > 6. Kornelia - niebrzydkie, ale dosyć ostre w brzmieniu. Ladne zdrobnienie Nela. > 7. Marlena - na szczycie mojej czarnej listy - trudno zdrobnic, odbieram je jako bardzo pretensjonalne, skojarzenia marksowsko-leninowskie albo z Dietrich, ktora zdecydowanie nie jest z moim typie. Moda imiennicza sprzed 30 lat. > 8. Weronika - śliczne, trochę zbyt popularne ostatnio. Odpowiedz Link Zgłoś
mankencja Re: moje ulubione... 02.01.06, 20:41 1. Antoni - pozytywne skojarzenia, podoba mi się, ostatnio popularne > 2. Dominik - niezbyt, trochę 'niemęskie' > 3. Emil - 'niemęskie', ale poza tym ok > 4. Wojciech - pozytywne skojarzenia, podoba mi się > 5. Miłosz - raczej nie > 6. Szymon - patrz: Antoni > 7. Karol - nie podoba mi się > 8. Jacek - j.w. > > > żeńskie: > 1. Angelika - NIE. NIE i jeszcze raz NIE > 2. Barbara - w porządku > 3. Danuta - j.w. > 4. Elżbieta - tylko w pełnej formie > 5. Gabriela - raczej mi się podoba > 6. Kornelia - j.w. > 7. Marlena - może się wydawać trochę pretensjonalne, ale ładnie brzmi > 8. Weronika - za bardzo się osłuchałam Odpowiedz Link Zgłoś
adelle33 Re: moje ulubione... 02.01.06, 20:53 Antoni, Angelika, Elzbieta, Marlena - bardzo ladne. Odpowiedz Link Zgłoś
aedo Re: moje ulubione... 02.01.06, 22:08 > 1. Antoni - ładne, choć chyba staje się coraz bardziej popularne > 2. Dominik - oki, choć nie wiem, czy bym tak dziecko nazwała > 3. Emil - kiedyś mi się bardziej podobało > 4. Wojciech - ujdzie > 5. Miłosz - też kiedyś mi się bardziej podobało > 6. Szymon - oki, ładne, obecnie zbyt popularne jak na mój gust > 7. Karol - ładne > 8. Jacek - ładne, ale nie wiem, czy bym tak dała na imię > 1. Angelika - nie podoba mi się > 2. Barbara - oki > 3. Danuta - niezłe > 4. Elżbieta - niezłe > 5. Gabriela - świetne > 6. Kornelia - śliczne > 7. Marlena - nie podoba mi się > 8. Weronika - ładne, za popularne teraz Odpowiedz Link Zgłoś
trrruskawa Re: moje ulubione... 03.01.06, 15:46 Antoni-bardzo ładne Dominik-też ładne ale za długie Emil-w ogóle mi się nie podoba Wojciech-nie gustuje ale nie jest takie złe Miłosz-może być Szymon- jak wojciech Karol-podoba mi sie dla małego Lolek Jacek-nie za bardzo Angelika-dla mnie ohyda Barbara-Basia brzmi ładnie i swojsko Danuta-NIE! Elżbieta- dobre na drugie,ale nie na pierwsze Gabriela-Jedno z moich ulubionych imion, bardzo ładne, wiele zdrobnień Kornelia-zbyt królewskie ale moze być Marlena-moje najgorsze imie!!! Weronika-bardzo ładne i dziewczece Odpowiedz Link Zgłoś