cataluna 18.01.06, 10:45 Lena Laura Luiza Letycja Lukrecja no i na Ł Łucja a Wam? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja tu żeńskie 18.01.06, 14:41 Mnie też Ligia Licynia Leontyna Leonia Liberata Ludomira Ludwika Laura Ludwina Lubomira Lilla Ludomiła Letycja A na Ł - Łucja Odpowiedz Link Zgłoś
adelle33 Re: Podobają mi sie imiona na "L" 18.01.06, 14:49 Lutoslaw Lucjusz Ludmila Lucyna Odpowiedz Link Zgłoś
cataluna Re: Podobają mi sie imiona na "L" 18.01.06, 14:52 Ludmiła tez mi sie podoba. A Luba? Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Podobają mi sie imiona na "L" 18.01.06, 15:01 Luba-Gruba. Znałam kilka Rosjanek o tym zdrobnieniu (bo imię toto nie jest, tylko zdrobnienie od imienia Lubow') i zupełnie mnie ono nie przekonuje, a już na pewno nie jako imię. Nawet Lubomirę zdrabniałabym inaczej (nie wiem, jak). A teraz męskie na "L": Lutogniew Litobor Lederg Leowigild Leodegar Lubgost Lubomysł Luboradz Lambert Leopold Ludomir Ludwik Lutobor Lutosław Lutomir Laurenty Leander Leon ...i na "Ł" - Łucjan, Łucjusz Odpowiedz Link Zgłoś
cataluna Re: Podobają mi sie imiona na "L" 18.01.06, 15:02 i ..Łukasz Ładne są: Laurenty i Leander. Moze byc: Leonard Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Leandra i Nikandra 18.01.06, 15:07 A owszem Z serii Aleksandra - Kasandra - Leandra - Nikandra - (Sandra ) Mam wrażenie, że takie imiona są w jakiś sposób na czasie, z wyjątkiem Leandry i Nikandry, którym przydałaby się popularyzacja, bo są za mało znane Odpowiedz Link Zgłoś
cataluna Re: Leandra i Nikandra 18.01.06, 15:20 Jestem za,sa bardzo ladne Oczywiscie Leandra i Nikandra. Odpowiedz Link Zgłoś
cataluna jeszcze LEA 20.01.06, 11:43 Rowniez piekne jest imie Lea. Do dlugiego nazwiska jak najbardziej. Odpowiedz Link Zgłoś