samboraga 16.02.06, 11:41 szukam wątku o Klimku ze staropolskimi zdrobnieniami, ale chyba się zarchiwizował, można jakoś inaczej do tego dotrzeć (na tych dawnych zdrobnieniach mi zależy)? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamaemmy Samborago! 16.02.06, 12:23 Widzę,że już najgorszy okres za Wami-bardzo,bardzo sie cieszę!!I życzę miłego dotrwania do 40tc)))) pozdrawiam Was ciepło Odpowiedz Link Zgłoś
samboraga Re: Samborago! 16.02.06, 12:30 dziękuję!!! u mnie jeszcze tylko miesiąc, do 36/37 tc, będzie przyspieszenie... ale to juz będzie bezpieczny czas) pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: do Gaudencji 16.02.06, 21:23 Hej! Ja też jakoś nie mogę go znaleźć (mimo przełączania na 2004 rok), więc może jeszcze raz wypiszę: 1. różne wersje pełnego imienia: Klemens, Klimens, Kliment, Klement, Klimiont, Klimiąt, Klimiunt, Klimunt, Klimont, Klimąt, Klament, Klamąt. 2. Zdrobnienia: Klem, Klema (są to wszystko zdrobnienia męskie), Klemasz, Klemek, Klemel, Klemesz, Klemeszek, Klemeszko, Klemko, Klemo, Klim, Klima, Klimak, Klimasz, Klimasek, Klimaszko, Klimek, Klimiec, Klimiesz, Klimk, Klimko, Klimo, Klimsz; 3. kolejna grupa zdrobnień: Klech, Klesz, Kleszko, Kleszyca, Klich, Klisz, Kliszan, Kliszek, Kliszko. Jak widać europoseł Bogdan Klich mógłby mieć na nazwisko Klemens Odpowiedz Link Zgłoś
samboraga Re: do Gaudencji 17.02.06, 09:42 o, dzięki wielkie) właśnie o to mi chodziło! Odpowiedz Link Zgłoś