ibulka 02.03.06, 16:47 Witajcie! ) Nie, nie jestem jeszcze w ciąży, nie mniej jednak zaczynamy planować planowanie ) I tak sobie myślę, które imię z dwóch zestawów jest lepsze dla chłopca i dla dziewczynki? Które bardziej Wam się podoba, a które mniej, i dlaczego? ) Dla chłopca.: Kamil albo Mariusz; Dla dziewczynki.: Natalia albo Aneta. Czekamy na opinie Kasia i Michał. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
theodorka Re: Kamil? Mariusz? A dla dziewczynki? 02.03.06, 17:05 Dla chłopca oba podobają mi się w równym stopniu. Dla dziewczynki Aneta, ponieważ Natalia jest obecnie zbyt popularna, choć od zawsze ją lubiłam. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Kamil? Mariusz? A dla dziewczynki? 02.03.06, 19:35 Witajcie! Dla chłopca niestety nie jestem w stanie opowiedzieć się za żadnym z tych imion - oba nie są w moim guście. Dla dziewczynki - Natalia, mimo ogromnej popularności. Aneta i Mariusz to dla mnie typowe sezonowe imiona, które już przebrzmiały, a Kamil - sezonowe imię, które dopiero przebrzmiewa, ale przebrzmi na pewno. Odpowiedz Link Zgłoś
tusiak22 Re: Kamil? Mariusz? A dla dziewczynki? 02.03.06, 19:43 Kamil - Mariusz wydaje mi sie jakis taki slamazarny A Kamil to fajny chlopak Kamilek maly Mariuszek jakos dziwnie brzmi Natalia ladniej niz Aneta. Ale ja bym wybrala np. Inga, albo Kamila Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Kamil? Mariusz? A dla dziewczynki? 02.03.06, 20:35 Zadne z podanych przez Ciebie imiom mi sie nie podoba, jesli juz mialabym wybierac to Natalia. Reszta absolutnie odpada. Odpowiedz Link Zgłoś
llora Re: Kamil? Mariusz? A dla dziewczynki? 02.03.06, 22:13 Niestety żadne z tych imion mi sie nie podoba Jeżeli pytasz dlaczego... Kamil- dresiarskie Mariusz-wydaje mi sie prowincjonalne Natalia-nie lubie po prostu Aneta-sezonowe,dawno niemodne Odpowiedz Link Zgłoś
herbarium Re: Kamil? Mariusz? A dla dziewczynki? 02.03.06, 22:31 Imię Natalia jest delikatniejsze, bardziej wpadające w ucho, Aneta zupełnie nie w moim typie - brzmi, nie wiem dlaczego, bardzo obco. Kamil faktycznie brzmi dosyć dresiarsko, choć i z Norwidem można mieć skojarzenia , no i Kamil jest dość popularny aktualnie, więc raczej Mariusz. Mariusz po fali popularności, która go obrzydziła skutecznie dzisiejszym mamusiom, w tej chwili jest zupełnie zapomniany, więc będzie z pewnością oryginalnym imieniem. "Niemodność" imienia dla mnie byłaby raczej zaletą, ale to kwestia indywidualna. Odpowiedz Link Zgłoś
shilla01 Re: Kamil? Mariusz? A dla dziewczynki? 03.03.06, 09:17 jesli wybierać z imion które podałaś to dla chłopca Kamil , a dla dziewczynki Natalia. Jednak nie mój gust, więc jedyne co Ci moge polecic to dopasowanie do nazwiska. Pamiętajcie o tym . A jesli mpoge juz cos zaproponować od siebie chłopcy : Eryk, Nikodem, Tymon, Seweryn, dziewczynki : Nadia, Tacjana, Marietta, Eryka, Gloria, Oktawia Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tucik Re: Kamil? Mariusz? A dla dziewczynki? 03.03.06, 09:30 żadne z tyhc imion nie podoba mi się, jeżeli juz to wybrałabym Natalie Odpowiedz Link Zgłoś
ibulka Re: Kamil? Mariusz? A dla dziewczynki? 03.03.06, 14:43 Bardzo serdecznie dziękuję za wszystkie odpowiedzi ) Skojarzenie imienia Kamil - 'dresiarskie', bardzo mnie rozbawiło, bowiem znam jednego 15 letniego Kamilka - zupełne przeciwieństwo dresiarza Dziękuję za opinie Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Kamil? Mariusz? A dla dziewczynki? 03.03.06, 15:40 ibulka napisała: > Bardzo serdecznie dziękuję za wszystkie odpowiedzi ) Skojarzenie imienia > Kamil - 'dresiarskie', bardzo mnie rozbawiło, bowiem znam jednego 15 letniego > Kamilka - zupełne przeciwieństwo dresiarza > Dziękuję za opinie 15 lat temu to imie jeszcze nie bylo powszechnie nadawane wsrod dresiarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: Kamil? Mariusz? A dla dziewczynki? 03.03.06, 16:23 Też znam jednego Kamila w wieku nastoletnim - siedemnastolatka. Baaardzo inteligentny. I ze względu na niego lubię to imię... Odpowiedz Link Zgłoś
xdagmarax Re: Kamil? Mariusz? A dla dziewczynki? 03.03.06, 18:21 Kamil- mnie się bardzo podoba Mariusz- okropne, bo mam złe skojarzenia Natalia- z powodu zpopularyzowania odpada Aneta- mam dziwną koleżankę, która każe czytac swoje imie od tyłu Odpowiedz Link Zgłoś
ibulka Re: do abiel i xdagmarax :) 03.03.06, 19:26 A teraz jest? ) Znam tylko jednego Kamila, który jest typowym dresem, pali, pije, bierze narkotyki i jest zerem z marginesu... Jednak drugi Kamil jest kochanym, sympatycznym chłopakiem i mam bardzo miłe skojarzenia z tym imieniem ) A co do złych skojarzeń z Mariuszem - wiem co to znaczy - w podstawówce miałam w klasie wstrętnych chłopaków i strasznie się nienawidziliśmy. Od tamtej pory nienawidzę imienia Marek i Jarek ) Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: do abiel i xdagmarax :) 03.03.06, 20:18 ibulka napisała: > A teraz jest? ) > Znam tylko jednego Kamila, który jest typowym dresem, pali, pije, bierze > narkotyki i jest zerem z marginesu... Jednak drugi Kamil jest kochanym, > sympatycznym chłopakiem i mam bardzo miłe skojarzenia z tym imieniem ) Podobno tak. Ja osobiscie zadnych dresiarzy nie znam Odpowiedz Link Zgłoś
idaaa Re: Kamil? Mariusz? A dla dziewczynki? 03.03.06, 20:17 Ojej... Dla chłopca chyba Kamil, choć ostatnio coraz mniej jestem przekonana co do tego imienia... Jednak i tak bezwarunkowo zwycięża tu moja niechcęć do imion zakończonych na - usz Natalia z kolei odpada z powodu popularności oraz brzmienia... IMHO okropnego. Aneta jednak jest chyba jeszcze gorsza... Może poszukacie dalej?? Na przykład wśród Zofii, Anieli, Róży, Łucji, Barbary, Laury, Liwii, Emmy, Hanny, Dominiki, Aniki, Pauliny, Jerzego, Filipa, Dawida, Ignacego, Łukasza, Maksymiliana, Marcelego, Kornela, Eryka lub Juliana?? Odpowiedz Link Zgłoś
ibulka Re: do idaa 03.03.06, 23:15 Nie, nie, podane przez Ciebie imiona (bez obrazy) stanowczo odpadają ) Potrzebowałam opinii na temat w/w 4 imion Żadne inne nie wchodzą w grę, wszystkie podobają nam się tak samo, i po prostu zobaczymy za jakiś czas które wybierzemy Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Kamil? Mariusz? A dla dziewczynki? 04.03.06, 11:09 Z żeńskich imion jestem za Natalią. Fakt, że jest to imię popularne - tak jak już dziewczyny wspominały - ale przecież nie każdy musi silić się na oryginalność. Niektórzy wolą zwykłe imiona. Zresztą w każdym rejonie zamieszkania jest inaczej. U mnie imię to najczęściej występowało tak ok. 9 lat temu, teraz natomiast małych Natalek jest zdecydowanie mniej. Za to prawie każda mama swoją nowo narodzoną corkę nazywa Oliwia. Co do męskich imion to jestem za Kamilem. Odpowiedz Link Zgłoś
tawananna Re: Kamil? Mariusz? A dla dziewczynki? 04.03.06, 11:28 Skoro mamy wybierać z tych 4, to: dla chłopca zdecydowanie Kamil. Dla dziewczynki - Aneta trochę nie z tej epoki, ale chyba jednak wybrałabym Anetę. Odpowiedz Link Zgłoś
malwa16 Re: Kamil? Mariusz? A dla dziewczynki? 05.03.06, 19:44 a moim zdaniem Aneta, malo teraz popularne, za to bardzo ladne Odpowiedz Link Zgłoś
shilla01 Re: Kamil? Mariusz? A dla dziewczynki? 05.03.06, 19:48 a ja proponuje - w zwiazku z tym, ze inne imiona nie wchodze w gre, zaprzestania czytania opini na ich temat, poniewaz "obrzydzimy" ci te imiona i w rezultacie mówiąc do swojego syna "kamil" wciąz będziesz miala przed oczami " Kamil dresiarz " itd. Wiem coś o tym. Wiele imion , ktore bardzo mi się podobały po lekturze tego forum niestety mi ... sie , ze tak powiem "zniesmaczyły" i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
ibulka Re: do shilla :) 05.03.06, 22:08 Shilla - może masz rację Chciałam się dowiedzieć co inne mamusie (i nie tylko) myślą o proponowanych przeze mnie imionach i już się dowiedziałam Zresztą wyboru jeszcze z mężem nie dokonaliśmy - tak samo podoba nam się Kamil, jak i Mariusz, a ponieważ marzymy o synku, (mamy już jednego i dwie córcie) nie możemy się zdecydować... ( A może będą po raz drugi bliźniaki? Łojeju, strach się bać Odpowiedz Link Zgłoś
katriel Re: Kamil? Mariusz? A dla dziewczynki? 06.03.06, 00:06 Mnie się Mariusz podoba bardziej niż Kamil, bo Kamil brzmi mi trochę mdło. Nie mam jednak z Kamilem nie mam żadnych dresiarskich skojarzeń. Znam coś z pięciu Kamilów w wieku od 17 do 30 lat i wszyscy oni są dobrze wychowanymi młodzieńcami o zainteresowaniach ścisłych bądź technicznych . A Natalia podoba mi się bardziej od Anety, bo Natalia brzmi tajemniczo i dystyngowanie. "...a ona, ona, wciąż jak panna, jak ten najlepszy owoc w sadzie, jak ta Natalia - Aleksandra, lecz ta Natalia, co nie zdradzi." A Aneta jest dla mnie taka jakaś płaska, kojarzy mi się z kołem zębatym (? nie wiem, dlaczego). Odpowiedz Link Zgłoś
ibulka Re: do katriel 06.03.06, 15:36 Natalia - to imię faktycznie kojarzy mi się z osóbką owianą tajemnicą Znam jedną Natalkę, która jest troszeczkę zbyt poważna jak na swój wiek, i może dlatego? Odpowiedz Link Zgłoś
aedo Re: Kamil? Mariusz? A dla dziewczynki? 07.04.06, 23:20 Z kołem zębatym? Muszę mamie powiedzieć, co zrobiła jak mi imię wybierała , hihi. Odpowiedz Link Zgłoś
tetee Re: Kamil? Mariusz? A dla dziewczynki? 02.04.06, 15:07 Nie martwcie sie opiniami ze imiona zakonczone na -usz sa brzydkie. To sa najczesciej imiona rzymskie i mysle, ze warto nadac dziecku imie jakiegos zananego Rzymianina Oczywiscie nie wszystkie wchodza w gre, czasami dziecku mozna zrobic krzywde. Osobiscie uwazam ze Kamil jest Moim zdaniem ciekawe imiona z tych rzymskich to: Marceli i Marcela Kamil i Kamilka (moze pomyslicie dla dziewczynki) Emil i Emilka Julia (niestety ostatni szal spowodowal, ze robi sie wielka krzywde nadajac dziecku to imie), Julisz wydaje sie troche powazne Wiktoria Klaudia i KLaudiusz Nie przejmowalabym sie ze komus nie podoba sie jakies imie. Wszystko zalezy od osoby! Moja kolezanka dala dziecku na imie Matylda, poczatkowo uwazalam ze to szalenstwo, teraz twierdze ze piekne imie i w dodatku oryginalne! Odpowiedz Link Zgłoś
tetee Re: Kamil? Mariusz? A dla dziewczynki? 02.04.06, 15:09 Widze ze kawalek ucielo. Mialo byc, że Kamil to swietne imie, a Mariusz dla dziecka to troche powazne, aczkolwiek znany wodz rzymski Odpowiedz Link Zgłoś
niunia801 Re: Kamil? Mariusz? A dla dziewczynki? 07.04.06, 21:03 hmm a co myślisz o Julii i Nikodemie? Odpowiedz Link Zgłoś