abiela 05.03.06, 21:56 Wlasnie trafilam w Rymucie na to imie - podoba sie Wam? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: Notburga 05.03.06, 22:02 Ciekawe Dosyć podobają mi się imiona na "Not-", jak Notger/Notker. Odpowiedz Link Zgłoś
martuszkaw Re: Notburga 05.03.06, 22:31 Trafiłam na nie jakieś pięć lat temu, przeglądając tablice Wittelsbachów. Brzmieniowo nawet niezłe, tylko zbyt niemieckie jak na mój gust. Słyszałam natomiast opowieść o jednej Notburdze ze Śląska, przerobionej po wojnie na Natalię w ramach nowych porządków. W moich rodzinnych stronach to był kiedyś normalny proceder, tylko ciotka Truda się nie dała, albo władze pomysłu nie miały Pozdrawiam M. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Notburga 05.03.06, 22:34 martuszkaw napisała: Słyszałam > natomiast opowieść o jednej Notburdze ze Śląska, przerobionej po wojnie na > Natalię w ramach nowych porządków. W moich rodzinnych stronach to był kiedyś > normalny proceder, tylko ciotka Truda się nie dała, albo władze pomysłu nie > miały Pozdrawiam M. U mnie tez w rodzinie uchowalo sie sporo osob bez zmiany Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natalia Re: Notburga IP: *.chello.pl 31.12.06, 01:29 Brzydkie i nienaturalne. Odpowiedz Link Zgłoś