skubany_kotecek 17.06.06, 23:02 Jak Wam się podoba? Miałam w podstawówce kolegę o takim imieniu stąd budzi u mnie miłe skojarzenia. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bluee_sky Re: Klaudiusz 17.06.06, 23:06 Jesli mam być szczera,mnie nie za bardzo Mnie sie kojarzy jedynie z tym kucharzem z Big Brothera nie jest to imię popularne,ale jak kto lubi Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Klaudiusz 17.06.06, 23:11 Znam dwóch Klaudiuszów i obaj mili, ale strasznie flegmatyczni. Imię też nie (IMO) przecudnej urody. Dziecka bym tak nie nazwała, ale u kogoś - czemu nie? Zwłaszcza w niektórych konfiguracjach (np. gdy do wyboru jest Klaudiusz i Oliwier). Odpowiedz Link Zgłoś
cwiatooschec Re: Klaudiusz 18.06.06, 23:32 Imię bardzo mi się podoba, ale jak kazde oryginalne imię musi być połączone z odpowiednim nazwiskiem, by zestaw nie brzmiał śmiesznie. Odpowiedz Link Zgłoś
emi28 Re: Klaudiusz 19.06.06, 23:21 Znam jednego Kaludka, ma niespełna trzy lata i jest przeuroczy . Imię niezbyt mi się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Klaudiusz 20.06.06, 10:29 W jednej z ksiezek Musierowicz byla taki Klaudiusz o duszy artystycznej...No i cesarz, maz Messaliny, wujek Nerona...Claudicans oznacza kulejacego... Nota bene Klaudiusz to po niemeicku Claus, A Klaus to inaczej Mikolaj (Niklaus)...Odkrylam calkiem niedawno, wczesniej myslam, ze to to samo imie, tylko roznie pisane... Odpowiedz Link Zgłoś
kira_koslin Re: Klaudiusz 20.06.06, 11:16 No właśnie - pierwsze skojarzenie to Kladiusz cesarz. Jeden z moich ulubionych. Jeżeli dobrze współgra z nazwiskiem to ok. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Klaudiusz 21.06.06, 00:11 annajustyna napisała: Nota ben > e > Klaudiusz to po niemeicku Claus, A Klaus to inaczej Mikolaj (Niklaus)...Odkryla > m > calkiem niedawno, wczesniej myslam, ze to to samo imie, tylko roznie pisane... Klaudiusz to po niemiecku Claudius/Klaudius!!! vide np. de.wikipedia.org/wiki/Tiberius KLaus to forma imienia Nikolaus. Nie wiem skad bierzesz Twoje informacje??? Odpowiedz Link Zgłoś
cwiatooschec Re: Klaudiusz 22.06.06, 19:22 annajustyna napisała: > cesarz, maz Messaliny A także Urgulanilli, Elii i Agryppinilli (oczywiście nie równocześnie). Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Klaudiusz 19.11.06, 16:29 Znam Klaudiusza posiadającego dwóch starszych braci: Tristana i Eliasza. Z tych trzech Klaudiusz podoba mi się zdecydowanie najmniej, chociaż bardziej niż Klaudia. Odpowiedz Link Zgłoś
mamagai Re: Klaudiusz 19.11.06, 16:50 Mój 10letni chrześniak ma na imię Klaudiusz.Jego mama nie pozwalała nikomu mówić Klaudek,więc tak się przyjeło,że wszyscy mówią do niego właśnie Klaudiusz.Jest baaardzo żywym dzieckiem.Mi się to imię nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś