trrruskawa 24.06.06, 17:59 Czy też macie tak, ze jakieś imie kojarzy sie wam z konkretnym kolorem? Ja mam tak prawie z każdym imieniem I tak: Julia- rózowo-fioletowy Flora-seledynowy Grażyna- brązowy Bożena- żółty Mirosław/a - czerwony Filip-zielony Tosia(Antonina)- niebiesko-biały Maria-czerwony Ksawery- brązowawy Ignacy-rózowo-biły Franiszek-zielony Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
trrruskawa Re: Imię a kolor 24.06.06, 18:46 To nie chodzi, że imię ma jakiś związek z tym kolorem. To są moje subiektywne skojarzenia i ciekawa jestem, czy ktos z forumwiczów tez podobnie ma, słyszac imie, widzi jakis kolor. Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: Imię a kolor 24.06.06, 19:34 Ja tak mam Zatem: > Julia- żółty, ale taki bardziej płowy > Flora- fioletowy > Grażyna- czarny > Bożena- ciemnobrązowy > Mirosław/a - ciemnoniebieski > Filip- zielony > Tosia(Antonina)- czerwony > Maria- granatowy > Ksawery- zielony > Ignacy- kolor kości słoniowej > Franiszek- brązowy Odpowiedz Link Zgłoś
dottoranda Re: Imię a kolor 24.06.06, 22:13 ja też tak mam! wcześniej wydawało mi się to dziwne i moim znajomym, którzy pukali się w głowę, jak to mówiłam. Tylko, że przy niektórych imionach widzę też fakturę materiału. Jest mniej więcej tak: Akradiusz-biały zamsz, Monika-brązowo-czerwony, Sylwia-różowy, Darek-żółto-brązowy, Ewelina-fioletowy, Agnieszka-niebieski, Magdalena-kasztanowy (kasztan). Jak coś mi sie nasunie, to uzupełnię. Odpowiedz Link Zgłoś