Dodaj do ulubionych

typy Waszych rodziców

• ikaes Re: typy Waszych rodziców 15.03.07, 14:33

Ja mialam być Łukaszem, a Ilona to od początku był typ mojej mamy i jak
      postnowiła tak zrobiła. Babcia na mnie przez rok mówiła Ewa (moje drugie imię).
    • monalajza Re: typy Waszych rodziców 15.03.07, 15:37
      WOjtkiem lub Agnieszka

jestem Monikawink

Mamusia mnie zobaczyla i zmieniala zdanie...

Moja siostra natomiast miala byc wg mojej mamy Robertem(wg mnie Mateuszem). Ciesze sie ze jest Gabrysiawink
    • herbarium Re: typy Waszych rodziców 15.03.07, 21:33
      Miałam zostać Sławomirą, Przemysławą, Świętochną albo czymś takim - lub, gdybym
      była chłopcem, także miało być jakieś słowiańskie imię.
      Koniec końców dostałam imię pochodzenia łacińskiego, które moja mama uznała za
      oryginalne i nieczęste, a które okazało się jednym z popularniejszych sezonowych
      imion wśród moich rówieśnic.
      • winiaa24 Re: typy Waszych rodziców 16.03.07, 15:00
        Mi imię wymyślał tatuś, widać długo nie myślal..
    • Gość: mi Re: typy Waszych rodziców IP: *.chello.pl 16.03.07, 15:04
      miałam być Kornelem albo Laurą, ale gdy się już urodziłam i okazało się, że
      Kornelem nie zostanę wink, mój tata doszedł do wniosku, że z pewnością Laura
      byłaby zdrabniana na Laurkę i że przestała mu się podobać. Później rozważano
      Natalię, ale też odpadła, ze względu na zbytnią popularność. Koniec końców
      zostałam Joanną (jakby nie była równie popularnym imieniem...). Do dziś nie mogę
      odżałować tej Laury wink
    • a_weasley Re: typy Waszych rodziców 16.03.07, 16:44
      zgielk napisała:

> niegdyś nie było powszechne usg. i poznawanie płci

Powiem więcej, kiedyś, i to wcale nie tak dawno, wcale go nie było.

Gdybym się nie urodził chłopcem, byłabym Agnieszką.
      W każdym razie taki był plan B (bo generalnie to ojciec, sam starszy z braci i
      dziewczynki w domu niezwyczajny, raczej się nastawiał na syna). Po czym na dwa
      tygodnie przed terminem porodu sąsiadom za ścianą urodziła się córka i tak jej
      właśnie dali na imię.
      Rodzice nie mogli się zdecydować, postanowiłem więc przerwać to zawracanie głowy
      i urodzić się parę dni przed terminem.
      • das.krokodil Re: typy Waszych rodziców 01.08.07, 22:15
        Moja siostra miała być Julianem smile
        Ja miałam byc z założenia dziewczynką, ale rodzice zastanawiali się przez
        chwilę nad imieniem Gabriela smile
        Moja córka wg moich rodziców mogłaby być Antoniną (rozważę przy następnym
        dziecku) lub Teodorem (propozycja taty).
        Brat męża uważał, że ma być Julianną (na pierwsze).
        • shilla01 Re: typy Waszych rodziców 01.08.07, 22:54
          Laura była pewniakiem u mojej mamy. Niestety w ostateczności mama uległa mojemu
          bratu i zostalam Kasia sad((
    • lilith76 Re: typy Waszych rodziców 02.08.07, 13:54
      W planach był Artur, ale urodził się dopiero dwa lata po mnie wink
      Jako płód alternatywnie byłam Iloną, ale rodzice nie mogli znaleźć tego imienia w kalendarzu. Stanęło na Alicji lub Emilii - mój tata w drodze do USC miał dokonać ostatecznego wyboru. Padło na to pierwsze.
      Na drugie dostałam Marianna, bo urodziłam się w imieniny mamy Marianny (która obchodzi imieniny w Marii, takie pomieszanie).
    • Gość: anulka_22 Re: typy Waszych rodziców IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.07, 15:05
      Numerem 1 u moich rodziców była Anna i tak mam na imię. Gdybym była chłopcem
      byłabym Michałem. Przez moment jednak mama zastanawiała się nad Blanką
      • Gość: n Re: typy Waszych rodziców IP: *.jmdi.pl 02.08.07, 15:21
        mama chciała Tamare , tata Sylwie lub Magde... w końcu urodziłam sie Nina
      • Gość: stara Re: typy Waszych rodziców IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.07, 19:59
        Mama wymyśliła Annę lub Dorotę, tata zaś Genowefę i tak już zostało. Nie znoszę
        tego imienia. Dziś już nikomu nie przyszło by do głowy nazwać tak swoją córkę.
    • solveiga1 Re: typy Waszych rodziców 02.08.07, 21:32
      Bylabym Olafem smile Jak na polowe lat 70 to chyba odwazny wybor smile
    • Gość: lulu Re: typy Waszych rodziców IP: 82.12.236.* 02.08.07, 21:46
      Mialam byc Rachela a tata w urzedzie zmienil zdanie i nadal Magdalena.
      • mex1 Re: typy Waszych rodziców 03.08.07, 16:20
        Miałam być Zuzanną, Marceliną, Marcjanną. Zostałam Magdaleną Marią.
        Gdybym była chłopcem bylabym Piotrem Mieczysławem. Rocznik 1990
    • Gość: zgroza Re: typy Waszych rodziców IP: 85.112.196.* 03.08.07, 19:14
      Jestem wdzięczna losowi, że nie byłam chłopcem. Obawiam się, że mogłabym być
      Marianem, to ulubione imie mojej mamy a że nie mam brata to nie wiem czy
      zrealizowałaby te grożbę.
      • madziulka199 Re: typy Waszych rodziców 04.08.07, 13:56
        Mama chciała Magdalenę Anetę, tata Katarzynę Wiolettę A jako chłopiec miałam być
        Oskarem.Jestem wkońcu Magdalenąsmileniestety bo chyba wolałabym być Oskarem niż
        Kasia Anetką Wiolą czy Madzią którą jestemsmile
        • Gość: dodo1 Re: typy Waszych rodziców IP: *.centertel.pl 06.08.07, 07:34
          Moja mama chciała upamiętnić swoją nauczycielkę(zakonnicę) i forsowała urocze
          imię ANDREA, dzięki rozsądnej rodzinie zostałam Dorotą. Kiedy dowiedziałam się o
          pomyśle mamy śmiałam się baaaaaaaardzo dłuuuuuuugo. Nie wiem czemu chciała mnie
          tak pokarać. Mama nadal uważa, że Andrea to piękne imię i dlatego mój drugi syn
          to Andrzej, zdaniem mamy brzmi podobnie. Brat mamy( też Andrzej) chciał być
          ojcem Julki co w 1983 roku było pomysłem dość oryginalnym, urodził się Piotr
          potem kolejni chłopcy. Kiedy w 1999 doczekał się wreszcie córki ciotka zaczęła
          mówić coś o Ani. Zakrzyczeliśmy ją, w końcu na tą Julkę czekaliśmy 16 lat.
          Niestety imię zrobiło się ogromnie popularne, ale może nasza Julka czekała na
          swój czas.
          • Gość: malwinka Re: typy Waszych rodziców IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.07, 10:55
            Gdybym była chłopcem, byłbym Radosławem.
            A kiedy narzekałam, że moje imię nadaje się dla kota, usłyszałam, że podobało im
            się (Rodzicom, znaczy się) jeszcze Maciejka (!)
            To już z tego wszystkiego Malwina chyba najlepsze, chociaż Maciejką to mogli
            mnie tylko straszyć, nikt by im tak dziecka w 78 nie zarejestrował...?
            A dziadek uparł się na Dorotkę i tak do mnie przez kilka miesięcy zwracał. I tak
            mam na drugie imię.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.