gaudencja 30.06.06, 21:37 Taki święty ma pojutrze imieniny (odsyłam do PDF-a o świętych i błogosławionych). Jak Wam się podoba? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: Dzieci sedziego: syn Proces, corka Wokanda;)) 30.06.06, 21:55 Gdybym miała na nazwisko Kawka, nie wiem, czy umiałabym się powstrzymać... Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Dzieci sedziego: syn Proces, corka Wokanda;)) 30.06.06, 22:01 Ale On byl Kafka... KOlejne propozycje imion "prawniczych": Mediacja, Paragraf, Ustawa, Kasacja... Odpowiedz Link Zgłoś
bartekgo Re: Dzieci sedziego: syn Proces, corka Wokanda;)) 30.06.06, 22:03 annajustyna napisała: > Ale On byl Kafka... KOlejne propozycje imion "prawniczych": Mediacja, Paragraf, > Ustawa, Kasacja... Lustracja... Bartek Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Dzieci sedziego: syn Proces, corka Wokanda;)) 30.06.06, 22:03 bartekgo napisał(a): > Lustracja... O! Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Dzieci sedziego: syn Proces, corka Wokanda;)) 30.06.06, 22:07 Loo matko, nie sadzialam, ze jest takie imie Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Dzieci sedziego: syn Proces, corka Wokanda;)) 30.06.06, 22:08 Dzisiaj juz jest)). I nie zapominajmy o...Tradycji)))))))))))))))). Odpowiedz Link Zgłoś
agunek1 Re: Dzieci sedziego: syn Proces, corka Wokanda;)) 30.06.06, 22:29 Kodeks, Ustawa Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Dzieci sedziego: syn Proces, corka Wokanda;)) 30.06.06, 22:03 annajustyna napisała: > Ale On byl Kafka... Nie szkodzi, w Polsce chyba większe szanse na Kawkę Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Dzieci sedziego: syn Proces, corka Wokanda;)) 30.06.06, 22:07 Wlasnie tez pomyslalam, ze specjalnie podalas przez "w"...Ale odmiana bylaby inna: nie Procesu, a Procesa))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Dzieci sedziego: syn Proces, corka Wokanda;)) 30.06.06, 22:53 Dobrze też pasuje do nazwiska Karny (był taki rzeźbiarz...) Odpowiedz Link Zgłoś
bartekgo Re: Proces 30.06.06, 22:08 gaudencja napisała: > Taki święty ma pojutrze imieniny (odsyłam do PDF-a o świętych i > błogosławionych). Jak Wam się podoba? > Przypomina mi to skecz z kabaretu "Pod Egidą", z 80 czy 81 roku, pod tytułem "Krótka rozprawa między trzema osobami: Panem, Wójtem i Plebanem". Było tam coś takiego: Pleban: Módl się!!! Wójt: Święty deficycie, prosperujesz znakomicie! B. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Proces 27.11.06, 18:51 Pójdę innym tropem: bliźnięta Proces i Procesja. Odpowiedz Link Zgłoś
ania.silenter no, bardzo - jestem prawnikiem, 27.11.06, 20:51 a marzę o aplikacji sędziowskiej. Gdybym miała syna - to nie Maksymilian jak chciałam do tej pory a PROCES))))))))). Super. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ania.silenter miałam kiedyś 2 papugi - parkę: 27.11.06, 20:58 Adwokata i Sędzinę. Śmieszne były. Nimfy. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś