kinia-p 13.07.06, 19:26 Jak wam się podoba imię Benjamin? Co o nim sądzicie. Ja i mój mąż nie możemy się zdecydować. Jak rozmawialiśmy jeszcze przed ślubem o potomstwie to byliśmy zgodni, że dziewczynka bedzie Ola a chłopiec Benjamin.Będzie chłopak! no ale im bliżej do rozwiązania ( 24/07) tym trudniej zdecydować o imieniu. Już słuszałam komentarze że to imię dla geja, że żydowskie, że niepoważne. Niezgadzam się z tym ale coraz bardziej się wachamy. A może Kacper? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Beniamin 13.07.06, 19:37 Jesteście za granicą? Pytam z powodu pisowni, w PL oboiązuje Beniamin IMO fajne imię i rzadsze od bardzo popularnego teraz Kacpra. Nie przejmuj się komentarzami, warto wybrać to, co Wam sie podoba i co Wy czujecie, ze pasuje do Waszego dziecka. Potem to nie znajomi będą używać codziennie imienia Waszego dziecka, tylko Ty i Twój mąż. Pozdrawiam serdecznie i życzę miłego wybierania! Odpowiedz Link Zgłoś
zakochalam_sie Re: Benjamin 13.07.06, 21:54 Ładne imię! W przypadku Sary i Dawida jakoś nikomu nie przeszkadza, że żydowskie? Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Beniamin 13.07.06, 22:26 W tej piswoni ok, choc mnie nie zachwyca. Na pewno lepsze od Kacpra. Odpowiedz Link Zgłoś
aka10 Re: Beniamin 13.07.06, 23:06 Znam kilku Beniaminow i Benjaminow.Moze ze wgledu na to mam kuzyna Beniamina,to to imie jest dla mnie bardzo neutralne.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś