Gość: mons Re: Ludzkie imiona waszych zwierzaków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.07, 14:24 Mój kot imię Kobi zawdzięcza koszykarzowi Kobe Bryantowi, bardziej swojsko zwany też Kobiesławem lub Kobiaszem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mcbet Heeeeeeeeeeeela do domu! IP: *.rzeczpospolita.pl 26.10.07, 14:25 Ja mam suczke przyblede, ktora nazwalem Hela. Tak jej jakos do mordki pasowalo. Ale w domu wolamy na nia Psikuta (bez s) Poza tym mialem kiedys kotke, ktora nazwalem Melina. Fajnie bylo jak otwieralem drzwi i na cale gardlo wolalem ja do domu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mons Re: Ludzkie imiona waszych zwierzaków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.07, 14:29 Chomik nazywał się Kubuś, a kocica babci Matylda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doti Re: Ludzkie imiona waszych zwierzaków IP: *.agora.pl 26.10.07, 14:55 Mieliśmy kiedyś kotkę Gieniusię (po naszym ojcu), jej jedyny potomek nazywał się Tomasz. Teraz mamy kotkę Lucynkę, zwaną inaczej Lucia albo Lucy. Jedna koleżanka ma kota Zdziśka, a druga Wacława. )) Odpowiedz Link Zgłoś
devil_ka Re: Ludzkie imiona waszych zwierzaków 26.10.07, 14:52 A ja mam 2 jamniczki jeden Kacper drugi natomiast Świrus ;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daga Re: Ludzkie imiona waszych zwierzaków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.07, 14:52 No to Cie zadziwię w domu moich rodziców, żyły sobie dwa psy - male jamniczki pierwsza to Pelcia, druga to Balbinka. W moim domu mam dwa zwierzaki Majeczkę i Tadzia do niedawna była jeszcze stara psica wyżlica - Tekla, a miedzy nimi pałęta się kot Felek. Podwórka pilnował kundel Bartuś na ktorego moja babcia wołała Bery, natomiast w domu teściowej mieszka Georg i Misiu ( jak wiadomo zdrobniale od Michałka). I co? przeciez to nasi najbliżsi przyjaciele! zaden wstyd że noszą ludzkie imiona. Serdecznie pozdrawiam wszystkich właścicieli psików oraz cieplutko głaskam po grzbiecie wszystkie psiaki z ludzkimi imionami))) Odpowiedz Link Zgłoś
maybe_baby Re: Ludzkie imiona waszych zwierzaków 26.10.07, 14:55 Ja mam Lucy, Border Collie i kocham to imię, choc w parku wolaja na nia niektorzy Lucynka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Ludzkie imiona waszych zwierzaków IP: 217.30.157.* 26.10.07, 15:10 mój piesek Kubuś Odpowiedz Link Zgłoś
aloglo Re: Ludzkie imiona waszych zwierzaków 26.10.07, 15:12 moją koteczkę nazwałam Polina Rodriguez...żeby pamiętać o pewnej sympatycznej osobie...tylko tak do końca nie jestem pewna czy Polina- człowiek byłaby zadowolona z tego że kotek nosi jej imie i nazwisko pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaja22 Re: Ludzkie imiona waszych zwierzaków IP: *.efekt.net.pl 26.10.07, 18:13 Mamy kota Rydzyka. Poprzedni był Wacek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sss Re: Ludzkie imiona waszych zwierzaków IP: *.lodz.mm.pl 26.10.07, 19:26 moje koty: Karolka, Tosia, Dorotka moje psy: Amanda, Basia, Heniek miałam jeszcze Felka, Helę, Matyldę, Zuzię, Zosię, Stefka i Piotrusia generalnie w mojej rodzinie wszystkie zwierzaki nosiły i noszą ludzkie imiona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Ludzkie imiona waszych zwierzaków IP: *.staffs.ac.uk 26.10.07, 20:17 moja psica ma na imie Sonia (juz tak sie nazywala gdy ja dostalam jako szczenie, sama nigdy bym takiego brzydkiego imienia nie dala). zazwyczaj wybieram wlasnie ludzkie imiona, typu Tolek, Tina etc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Balbinka Andzia-tak na imie ma moja suczka :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.07, 20:21 Odpowiedz Link Zgłoś
legwan4 Re: Andzia-tak na imie ma moja suczka :) 26.10.07, 20:38 Nasz przedostatni legwan miał na imię:Fredek.Obecny zaś:GustawD Odpowiedz Link Zgłoś
oksymoronik Re: Ludzkie imiona waszych zwierzaków 26.10.07, 21:11 ja mialam dwa zolwie, o wdziecznych imionach zbysiu i zdzisiu (po dziadkach je odziedziczyly) oraz dwie rybki - maurycego i nine Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fff Re: Ludzkie imiona waszych zwierzaków IP: *.gprs.plus.pl 26.10.07, 22:03 Moja suczka nazywa się Fisia, bo jest fiśnięta. Pies nazywa się Fredek, czasem mówię do niego Fredzio lub Fredzisław. Króliczka nazywa się Felicja, ale mówię do niej Felcia. Odpowiedz Link Zgłoś
meggi45 Re: Ludzkie imiona waszych zwierzaków 26.10.07, 22:24 Mój pies wabi się Vigo (od Aragorna oczywiście), ale kiedy rozrabia wołamy na niego Gulczas, a kiedy go pieścimy - Gunia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: golindee Re: Ludzkie imiona waszych zwierzaków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.07, 23:35 właściwie wszystkie zwierzęta w moim domu zawsze nosiły ludzkie imiona psy: Cyryl, Oskar, Wasyl, a ostatnio Bazyli, którego zwykle i tak określa się mianem Bazyliszka, bo jest wyjątkowo nieznośny )) do tego kocur Klara i "nieludź" czyli Nazgul-złota rybka. Odpowiedz Link Zgłoś
albero333 Re: Ludzkie imiona waszych zwierzaków 28.10.07, 10:00 Moje koty nazywały się kolejno: Michał, Magda, Florentyna i Kacper. Pies miał na imię Kuba, obecny wabi się Poker. Bardzo lubie nadawać zwierzętom ludzkie imiona i nie robie tego, po to by kogoś obrazić. Uważam, że niektóre imiona poprostu pasują do niektórych zwierząt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K2 Kot = sierściuch ..y IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.07, 23:54 a pies pospolicie TRUFEL Miałem jeszcze papugę CALISTO na cześć piratów z karaibów ale zdechła:\ Odpowiedz Link Zgłoś
przypadkowadziewczyna Kuba i Majka... 26.10.07, 23:58 przy wyborze sugerowaliśmy się kreskówkami Kuba jest taki troche flegmatyczny..niczym Kubuś Puchatek za to Majka...w gorącej wodzie kąpana...jak prawdziwa Pszczółka Odpowiedz Link Zgłoś
kaczanka Re: Ludzkie imiona waszych zwierzaków 27.10.07, 11:07 Gucio - buldożek francuski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Ludzkie imiona waszych zwierzaków IP: *.cnb.com.pl 27.10.07, 11:19 Mamy w domu ktoa Bartka, psa Teodora i królika Alberta, a kotka mojej babci ma na imię Zuzia. Ludzkie imiona dla zwierząt są dla mnie jak najbardziej naturalne. Odpowiedz Link Zgłoś
dorcia_j Re: Ludzkie imiona waszych zwierzaków 27.10.07, 12:37 Ja jestem zdecydowaną przeciwniczka nadawania imion ludzkich zwierzakom. ... no bo przykroby mi było gdyby ktoś na jakiegoś "sierściucha" wołał Mateusz lub Szymon - tak nazywają się moi synowie. ... czy naprawdę brak jest właścicielom zwierzaków odrobiny wyobraźni żeby wymyśleć imie dla zwierzaka... Pamiętajcie - człowiek się "NAZYWA" a zwierzę się "WABI" !!!! - a skoro się wabi to zwierzęcym imieniem!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podyanty Re: Ludzkie imiona waszych zwierzaków IP: *.dyn.iinet.net.au 27.10.07, 14:28 dorcia_j napisała: > Ja jestem zdecydowaną przeciwniczka nadawania imion ludzkich > zwierzakom. > .. > ... czy naprawdę brak jest właścicielom zwierzaków odrobiny > wyobraźni żeby wymyśleć imie dla zwierzaka... > Pamiętajcie - człowiek się "NAZYWA" a zwierzę się "WABI" !!!! - a > skoro się wabi to zwierzęcym imieniem!!! Z pewnosca nie chcialabym byc zwierzeciem dorci_j... A Wy ? Moja bialo-czarna puchata kotka ma na imie Laura a moja sp suczka gonczy polski nazywala sie Pani Oginska... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorcia_j Re: Ludzkie imiona waszych zwierzaków IP: *.aster.pl 28.10.07, 12:45 Mam zwierzaka - i zasze miałam, i zawsze mieć będę - bo uważam - bodobnie pewnie jak Wy ze zwierze to członek rodziny. Ale wybaczcie może niech sobie śpi na kanapie, niech łazi po całym domu, może mnie nawet chlasnąć językiem po buzi - ale i tak to tylko pies - zwierzak - pupil. A skoro tak to wabi się Hermes a nie Henio Odpowiedz Link Zgłoś
ilmatar Pies Leon 27.10.07, 21:50 Już go nie ma. Wpadł pod samoch?d kilka lat temu, miał 12 lat i młodzieńczy sposób bycia: skakał i ruszał się jak dwulatek. Wyglądał jak krzyżówka teriera irlandzkiego i spaniela, miał płową sierść i rasowy wygląd - wziął się u mnie jako "odrzut" z hodowli z ambicjami. Ambicje polegały na stworzeniu nowej rasy o cechach atrakcyjnych dla rasy ludzkiej. Pies miał być nie tylko piękny, szlachetnie się zachowywać, ale wykazywać dzielnośc, bronić swoich, szczególnie dzieci ale i ogólnie homo sapiens. I Leon taki był. Urodził się nieco cherlawy, w opinii hodowców, więc go oddali pewnemu kierowcy z Mazur. Ten pan miał także plany wobec psiego noworodka: chciał psa dla myśliwych, aportującego. W stadzie wałęsających się po wsi kundli mój przyszły piesek byl pomiotłem, ale miał tylko 3 miesiące więc dorosłe go tolerowały. A ja byłam w otoczeniu młodzieży na wyjeżdzie tzw. integracyjnym. I to owi młodzi ludzie zobaczyli, że szczeniak za mną "chodzi jak pies" - dosłownie wszędzie. Namawiali mnie na adopcję. A ja odparłam: dobrze, ale pod warunkiem, że znajdziecie mu imię. I to był Leon. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamahanny Re: Ludzkie imiona waszych zwierzaków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.07, 23:28 Koty Nina i Ryszard Odpowiedz Link Zgłoś
madziula201 Re: Ludzkie imiona waszych zwierzaków 28.10.07, 00:30 Moj ukochany szczur nazywal sie Pan Leon,a moj pies Gustaw[Zdrobniale Gutek albo Gucio]Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bh_Evo Re: Ludzkie imiona waszych zwierzaków IP: *.tktelekom.pl 28.10.07, 14:58 A ja mam Augusta Odpowiedz Link Zgłoś
paulina.galli Re: Ludzkie imiona waszych zwierzaków 28.10.07, 22:15 Moj kot nazywa sie Felek - samo imie oznacza "szczesliwy" (a troche kojarzy sie z łac. slowem "felis" - czyli "kot" ) poprzedni wlasciciele (dostalam bowiem kota w wieku doroslym niejako w "spadku") - nazywali go Bombel... Odpowiedz Link Zgłoś
aistionnelle Re: Ludzkie imiona waszych zwierzaków 29.10.07, 21:43 Kot syberyjski Aleksander ,po przodkach -Tak jest w dokumentach , dla rodziny i znajomych Olek .Majestatyczne ruchy , baaaaaaardzo skupiony wyraz pyszczka , na codzień wszakże zgrywus i szaleniec jakich mało...Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brytyjka Re: Ludzkie imiona waszych zwierzaków IP: *.cable.ubr14.brad.blueyonder.co.uk 28.10.07, 22:42 Sonia. Zdrobnienie od Sonata. I Cyryl. Odpowiedz Link Zgłoś
wypasiona_blondyna Ryszard 29.10.07, 22:04 Mój kocur. Dla przyjaciół Rynio. Dostojny jak jakiś król Anglii. Odpowiedz Link Zgłoś
ziuz Re: Ludzkie imiona waszych zwierzaków 29.10.07, 23:30 eee.. nie ma w tym nic dziwnego nasz piesek nazywa sie Ziutek (jak jeden daleki, niezyjacy wujek) i nikt sie nie oburza. ot co. Odpowiedz Link Zgłoś