destraction 05.09.06, 11:02 znacie i co o nich sadzicie bo moj brat nazwal tak coreczke Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
theodorka Re: Urszula... 05.09.06, 11:14 Znam kilka. Jedną z nich zawsze wprost uwielbiałam . Mam do tego imienia sentyment i dużą sympatię, zwłaszcza do zdrobnienia Urszulka. Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Urszula... 05.09.06, 12:12 Ładne imię. Bardzo lubię zdrobnienie Orszulka Odpowiedz Link Zgłoś
paulina.galli Re: Urszula... 05.09.06, 13:02 moja mama ma tak na imie i... serdecznie swojego imienia nie znosi nie wiem czemu bo mi sie podoba (zwl. zdrobnienie Ula, Uleńka) Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Urszula... 05.09.06, 17:27 Lubię Ulki. Tak ma na imię najmłodsza siostra mojej mamy, świetna babka! Imię też mi się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Urszula... 05.09.06, 20:47 Uważam, że jest w porządku, znam kilka Ul około 25 roku życia - bardzo fajne dziewczyny. Natomiast sama bym tego imienia nie wybrała, zbyt jednak się z nim osłuchałam. Wybrałabym raczej np. Ulrykę Odpowiedz Link Zgłoś
panda74 Re: Urszula... 06.09.06, 14:11 Uważam, ze jest prześliczne Moja siostra tak się nazywa, nazwałabym tak moja córkę, ale fatalnie komponowało sie z nazwiskiem. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
adziunia Re: Urszula... 06.09.06, 14:40 Bardzo podoba mi sie to imie Ale niestety mam w rodzinie pewna Ulke, ktorej wszyscy nie lubią Odpowiedz Link Zgłoś
wana Re: Urszula... 06.09.06, 18:38 To moja córeczka ukochana - Ula, Ulanka, Uleńka, Ulisia, Uka, Ulusia, Ulunia, lub - poprostu - Ulka. Uwielbiam to imię, ale nie jestem obiektywna Z dorosłych znam 2 - jedna fajna, druga brrrr!!!!, ale immię ma fajne )) Pozdrawiam wana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sebast Urszula... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.06, 00:00 urszule przeważnie są nieszczesliwe a imie moze i ladne bylo 100 lat temu ale nie teraz cos potwornego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nutopia Re: Urszula... IP: *.csk.pl 07.09.06, 09:11 Urszule są nieszcześliwe? A ile ty ich znasz? Prowadzisz jakieś statystyki? pozdrawiam Ulka Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Urszula... 07.09.06, 18:23 Gość portalu: Sebast napisał(a): > a imie moze i ladne bylo 100 lat temu ale nie teraz > cos potwornego 100 lat temu bylo przestarzałe, dopiero później weszło w modę. A teraz jest jednym z imion stabilnie, choć rzadko nadawanych. Odpowiedz Link Zgłoś
kaeira Re: Urszula... 07.09.06, 09:38 Moja siostra cioteczna (ok. 22 lata) ma tak na imię, mówi się na nią Ula (jej matka - Wanda, rodzeństwo w wieku pod 30. Ania i Kuba). Ogólnie oczywiście bardzo porzadne imię. Ale mi się nigdy nie podobało - niezgrabne, niemelodyjne, rozlazłe. W jęz. angielskim imię Ursula jest w zasadzie nieużywane, i sądząc po moich doświadczeniach z angielskiojęzycznych forum, wszystkim (no, 95 procentom) kojarzy się ze złą czarownicą z Disneyowskiej Małej Syrenki. Tu link, jako kogoś interesuje: disney.go.com/vault/archives/villains/ursula/ursula.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maria Re: Urszula... IP: 217.96.28.* 07.09.06, 19:49 Urszula, to przepiękne imię. Szkoda, że tak rzadko nadawane! Miło mówić Ulu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pipi43 Re: Urszula... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.06, 23:27 Znam Urszule w wieku: 50 lat, 45 lat, 35 lat i 30 lat. Młodszych sobie nie przypominam) Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Urszula... 08.09.06, 18:49 Mój znajomy ma kilkunastoletnią córkę Urszulę, zwaną Ulanką. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Urszula... 08.09.06, 19:12 W klasie w LO miałam Ulę (rocznik 1984), pozatym znam kilka nastoletnich. Odpowiedz Link Zgłoś
oluszek29 Re: Urszula... 09.09.06, 23:49 Jak dla mnie najpiękniejsze imię na świecie, bo nosi je moja córeńka... To imię wymarzyłam sobie jeszcze zanim zaszłam w ciążę. I to był świetny wybór! Buziaczki dla wszystkich Urszulek. Oluszek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda_m Re: Urszula... IP: *.eu.org 06.10.06, 16:00 Znam dwie. Jedna to z dlaszej rodziny ale wspólnie się bawiłyśmy . Jest bardzo miła i mądra. Ta Ula albo Uśka - tak na nią mówimy (Uśka - nie mam pojęcia skąd tzn. kojarzy się z imieniem ale można przecież mówić Ula) w każdym bądź razie mnie się dobrze kojarzy to zdrobnienia Uśka, Usia... A druga Urszula to z mojej klasy w technikum również sympatyczna ale na nią mówimy Ula ). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dolmadakia Re: Urszula... IP: *.interpc.pl 06.10.06, 19:10 Uważam,że jest to kapitalne imię na dzisiejsze czasy.Nie dośc,że ładne to jeszcze pozwala wyróżnić Urszulkę ze stada Ań,Kasiek,Weronik,Paulin i tym podobnych. Odpowiedz Link Zgłoś