gaudencja 10.09.06, 23:14 Natknęłam się przypadkiem na strony jednej z małych parafii, która zawiadamia o różnych wydarzeniach. Wrzucę to, bo to ciekawy przegląd przez imiona pokoleń. I tak, od połowy listopada do lutego ochrzczono dzieci o imionach: Agata Emilia Marcel Jarosław Grzegorz Iga Julia Zuzanna Royan Marta Tymoteusz Ślub wzięli: Krzysztof i Ewa Michał i Monika Tomasz i Agnieszka A ostatniej posługi udzielono następującym osobom: Klara lat 91 Waleska lat 55 Wacława lat 81 Jadwiga lat 63 Henryk lat 75 Zbigniew lat 49 Mieczysław lat 79 Ryszard lat 63 Gizela lat 68 Zofia lat 70 Michalina lat 65 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: wieści parafialne 11.09.06, 18:03 On się nazywał Royan Dosz; nie wiem, czy to coś wyjaśnia, ale stanowi dodatkową informację... Odpowiedz Link Zgłoś
kaeira Re: wieści parafialne 11.09.06, 09:48 > Waleska lat 55 !! Pierwszy chyba raz widzę odniesienie do faktycznie istniejacej "Waleski". Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: wieści parafialne 11.09.06, 18:46 kaeira napisała: > > Waleska lat 55 > > !! Pierwszy chyba raz widzę odniesienie do faktycznie istniejacej "Waleski". Serio? Na Śląsku to imię czasem się spotyka. Mnie się podoba! Odpowiedz Link Zgłoś