kaczuszkaa 13.09.06, 09:12 Mamy juz starsza Zuzię, dla młodszej chcielibysmy coś niezbyt oryginalnego czy wymyslnego bo potem jest tylko kłopot ze zdrabnianiem, czy akceptacją ze strony włascicielki czy otoczenia...Myslelismy o Aleksandrze, ale ja nadal nie jestem pewna: zdrobnienie+nazwisko wg mnie Ok. Moze cos podpowiecie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
annajustyna Re: jakie imie dla dziewczynki o nazwisku' Koch'? 13.09.06, 09:30 Jakies dluzsze i nie na "k"...Aleksandra bardzo pasuje))). Odpowiedz Link Zgłoś
nilgau Re: jakie imie dla dziewczynki o nazwisku' Koch'? 13.09.06, 10:33 Maria Koch Agata Koch Marta Koch chyba wolę krótkie do tego nazwiska i coś z r albo t żeby nie było tak miętko Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: jakie imie dla dziewczynki o nazwisku' Koch'? 13.09.06, 10:36 Magdalena Koch tez b. ladnie. Odpowiedz Link Zgłoś
angami Re: jakie imie dla dziewczynki o nazwisku' Koch'? 13.09.06, 23:09 Uważam że bardzo pasuje NATALIA,oraz JOANNA, MAGDALENA, MARZENA Odpowiedz Link Zgłoś
juleczka4 Wiem ,że mnie zabijecie ale... 13.09.06, 10:41 pierwsze co mi przyszło na myśl to Julia Koch ) Ewentualnie jeszcze Joanna Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Wiem ,że mnie zabijecie ale... 13.09.06, 11:01 A mi Verena - bohaterka popularnej w Niemczech telenoweli... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda_m Re: Wiem ,że mnie zabijecie ale... IP: *.eu.org 06.10.06, 16:18 Podobaja mi się te zastawiki ;P : *Zuzanna i Judyta Koch *Zuzanna i Weronika Koch *Zuzanna i Paulina Koch *Zuzanna i Magdalena Koch - nie kieruję się tym, że sama mam na imię Magdalena. Poprostu wydaje mi się, że pasuje . *Zuzanna i Alicja Koch Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
alagodz Re: Wiem ,że mnie zabijecie ale... 06.10.06, 17:06 Koch ala też trochę dziwnie. Odpowiedz Link Zgłoś
wana Re: jakie imie dla dziewczynki o nazwisku' Koch'? 13.09.06, 11:00 A Urszula? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młoda mama Re: jakie imie dla dziewczynki o nazwisku' Koch'? IP: 212.160.172.* 13.09.06, 12:01 Wiesz co mi się bardzo podoba Oleńka KOch-pięknie Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynka_bez_zapalek Re: jakie imie dla dziewczynki o nazwisku' Koch'? 13.09.06, 12:15 wg mnie Aleksandra Koch brzmi ładnie i bardzo fajnie. może jeszcze rozważycie: Karolina Koch Julianna Koch Weronika Koch Natalia Koch Laura Koch Anastazja Koch Odpowiedz Link Zgłoś
kachnab Re: jakie imie dla dziewczynki o nazwisku' Koch'? 13.09.06, 12:23 Byle nie Anka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cynta Re: jakie imie dla dziewczynki o nazwisku' Koch'? IP: *.dsl.rcsntx.sbcglobal.net 13.09.06, 12:58 A mnie pierwsza przyszla do glowy Katarzyna (nie wiem dlaczego ;o), Aleksandra tez ladnie tylko bardzo popularne, moze Weronika wlasnie? albo Marcelina? Odpowiedz Link Zgłoś
juleczkakuleczka Re: jakie imie dla dziewczynki o nazwisku' Koch'? 13.09.06, 13:18 bardzo mi się podoba imię Aleksandra połączone z nazwiskiem Koch, a może Martyna?. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: jakie imie dla dziewczynki o nazwisku' Koch'? 13.09.06, 17:04 Weronika, Karolina, Małgorzata. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: jakie imie dla dziewczynki o nazwisku' Koch'? 13.09.06, 17:23 IMO Aleksandra jest za dluga do nazwiska (Zuzanna też jest długa, ale ma bardziej pasującą melodię). Nie jest zła, ale b. fajnie też nie brzmi, a jej minusem jest ogromna popularność (2 miejsce, a przez długi czas pierwsze). Nie chcecie imienia wymyślnego, ale może jedno ze statystycznie najczęstszych imion to też nie jest za dobry pomysł, bo Ola zawsze może być w klasie czy grupie jedną z wielu. Proponuję Gabrielę, Emilię, Agatę lub Weronikę. Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: jakie imie dla dziewczynki o nazwisku' Koch'? 13.09.06, 18:41 Odradzałabym Aleksandrę, bo to bardzo nielogiczne imię. Dlaczego imię Aleksandra zdrabnia się na Ola? Nigdy nie potrafiłam tego pojąć. Zresztą Aleksandra wypada marnie przy imieniu drugiej córki. A co powiesz na Alicję, Gabrielę, Magdalenę, Emilię, Małgorzatę, Agnieszkę, Elżbietę, Alinę? Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: jakie imie dla dziewczynki o nazwisku' Koch'? 13.09.06, 23:01 Weronika Koch Gabriela Koch Hanna Koch Adrianna Koch Odpowiedz Link Zgłoś
kachnab Re: jakie imie dla dziewczynki o nazwisku' Koch'? 15.09.06, 09:21 Koch Hanka? Podobnie jak Koch Anka. Nie, nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Juleczka4 Kozo tu jest odpowiedz na Twoje pytanie. IP: *.zicom.pl 13.09.06, 20:47 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12924&w=39711834&a=39733496 Odpowiedz Link Zgłoś
a_weasley Marta 14.09.06, 22:57 Brzmi. Maria Koch jakoś mniej, nie potrafię uzasadnić. Trzy-, tym bardziej czterosylabowe odradzam, nazwisko ginie w cieniu długiego imienia. I chyba lepiej, żeby w imieniu nie było O. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysia2 Re: Marta 15.09.06, 12:31 Wydaje mi się,ze do krótkiego nazwiska pasowałoby długie imie. Aleksandra Koch brzmi bardzo ładnie, ale juz Ola Koch - gorzej. Moje propozycje to: Natalia Karolina Magdalena Justyna Emilia Kamila Odpowiedz Link Zgłoś
filmara Re: jakie imie dla dziewczynki o nazwisku' Koch'? 06.10.06, 19:37 Justyna Justynka Justysia Tusia Odpowiedz Link Zgłoś
lordess Re: jakie imie dla dziewczynki o nazwisku' Koch'? 06.10.06, 20:15 Magdalena Natalia Odpowiedz Link Zgłoś
ibby2 Re: jakie imie dla dziewczynki o nazwisku' Koch'? 07.10.06, 16:27 Może: Kornelia Koch Konstancja Koch lub Marianna Koch Myślę, iż w tym przypadku zestawienie imienia na "K" z nazwiskiem na "K" wcale nie przeszkadza a nawet mi (przynajmniej) sie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
agamonia jest jedno idelane imie to tego mocnego, krótkiego 08.10.06, 13:25 nazwiska: Antonina Koch Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mama Antosi i Juli Re: jest jedno idelane imie to tego mocnego, krót IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.06, 22:48 Konstancja KOCH Julianna KOCH Kornelja KOCH Emilia KOCH Gabryjela KOCH Magdalena KOCH Antonina KOCH Weronika KOCH Joanna KOCH Bianka KOCH Odpowiedz Link Zgłoś
mala1mysz a mnie sie podoba.. 11.10.06, 23:57 Moja pierwsza mysl - Melania Koch. Pasuje bardzo bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
jusienka Re: jakie imie dla dziewczynki o nazwisku' Koch'? 12.10.06, 18:46 Joanna Koch Judyta Koch Justyna Koch Jasmina Koch Jakos mi sie tak widzi, nie wiem dlaczego wszystkie imiona na "J" ) Aleksandra zupelnie mi sie nie podoba. Pozdrowienia! Odpowiedz Link Zgłoś