karolcia67 17.09.06, 10:45 Proszę owedzcie co myślicie o imieniu Milan? U nas raczej kojarzy się z klubem sportowym, ale mnie bardzo się podoba. Może macie jakieś niebanalne propozycje na imię dla chłopca? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olianka Re: Imiona męski 17.09.06, 14:19 Mnie się Milan podoba, aczkolwiek może być odbierany jako mało męski. Z podobnych byłabym za Kilianem. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Imiona męski 17.09.06, 15:12 Milan mi się nie podoba. Tak jak Olianka proponuję Kiliana. Ponadto Cyryla, Tymona i Mirona. Odpowiedz Link Zgłoś
lirael Re: Imiona męski 17.09.06, 17:35 Wątki o Milanie: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12924&w=32936138&v=2&s=0 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12924&w=40226110&v=2&s=0 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12924&w=12313622&v=2&s=0 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12924&w=13711554&v=2&s=0Serdeczności. Odpowiedz Link Zgłoś
aedo Re: Imiona męski 17.09.06, 21:35 Mi się zbytnio nie podoba. Może Cyprian, Miron, Kornel? Odpowiedz Link Zgłoś
karolcia67 Re: Imiona męskie 19.09.06, 09:26 Dziewczyny a mój facet wczoraj wyskoczył z Fabianem, co wy na to? w sumie moja druga połowa mieszkała całe lata we włoszech i ma skręty na włoskie imiona, lub kojarzące ssię z italią....co rodzi małe problemiki. Niby mowi się Fabio...Aleksander też może być ale On wolałby z Włoskiego Allesandro, tłumacze mu że tak nie zarejestrują u nas dziecka ... Dla dziewczynki wybraliśmy Amelia, Emilia lub Milena...ale On wolałby Romina...Lub Ludwika o jejku jestem w dołku poradzcie coś plisss Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Imiona męskie 19.09.06, 18:35 karolcia67 napisała: > Dziewczyny a mój facet wczoraj wyskoczył z Fabianem, co wy na to? Fabian wydaje mi się być dużo fajniejszy, niż Milan. Niby mowi się > Fabio... Fabio to Fabiusz, a Fabian - Fabiano. Ale nikt Wam nie zabroni wołać, jak chcecie Aleksander też może być ale On wolałby z Włoskiego Allesandro, tłumacze > > mu że tak nie zarejestrują u nas dziecka ... Aleksander jest dość popularny, ale moze jestem stronnicza, bo nie lubię tego imienia. > Dla dziewczynki wybraliśmy Amelia, Emilia lub Milena...ale On wolałby > Romina...Lub Ludwika o jejku jestem w dołku poradzcie coś plisss Ludwika jest IMO najładniejsza ) A jesli nie, wybrałabym Emilię lub Amelię, a Rominę i Milenę odrzuciła. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Imiona męskie 19.09.06, 22:35 Fabian jest ok, Ludiwka baaardZo mi sie podoba! Odpowiedz Link Zgłoś
bea-sjf Re: Imiona męskie 19.09.06, 22:40 karolcia67 napisała: druga połowa mieszkała całe lata we włoszech i ma skręty na włoskie imiona, lub > > kojarzące ssię z italią.... Może więc spodoba mu się Wincenty lub Laurenty ,których Włosi zdrabniaja do pięknego moim zdaniem Enzo Dla dziewczynki podoba mi sie Ludwika Amelia -i już Odpowiedz Link Zgłoś
karolcia67 Re: Imiona męski 20.09.06, 10:29 Bardzo Wam dziękuję Ludwika Amelia lub Amelia Ludwika fajnie brzmi Co do chłopaka To jeszcze czekam co wymyśli zresztą we wtorek chyba już bede wiedziała czy chłopczyk czy dziewczynka i bedzie mniej kombinowania Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Imiona męski 20.09.06, 17:52 karolcia67 napisała: > Co do chłopaka To jeszcze czekam co wymyśli zresztą we wtorek chyba już bede ciekawa jestem bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matyldzik Re: Imiona męski IP: 81.210.123.* 20.09.06, 13:44 Bardzo ładne Mi takze kojarzy sie z AC Milan. Znam chłopca 10 letniego o imieniu Milan. Bardzo ladnie pasuje do niego. Odpowiedz Link Zgłoś
karolcia67 Re: Imiona męski 23.09.06, 12:49 Wiecie z jakim imieniem wyskoczył wczoraj mój luby, AMADEUSZ, niby fajnie ajak wymawia się całe imię ale jak zdrabniać AMEK? troche dziwne nie? Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Imiona męski 23.09.06, 13:29 Imię Amadeusz jest w porządku. Ze zdrobieniami rzeczywiście może być problem. Słyszałam o Amadeuszu zdrabnianym do Amo, ale moim zdaniem nie brzmi to za dobrze. Najbardziej z Waszych propozycji podoba mi się Fabian, bo to imię wydaje mi się takie męskie. Fabiana bym jednak szczerze odradzała, bo jest wielce prawdopodobne, że chłopca o tym imieniu dzieci będą przezywać "pawian". Z dziewczęcych imion, które podałaś najbardziej podoba mi się Emilia i Amelia, ale Ludwika też jest niezła. Tak sobie właśnie przed chwilą pomyślałam, że gdybym miała małą Ludwikę, to zdrabniałabym jej imię do Lusia, Ludinka, Ludisia, Ludwinka. Coraz bardziej mi się podoba . Można do tego imienia tworzyć naprawdę miłe dla ucha zdrobnienia, a w wersji oficjalnych brzmi bardzo ładnie i poważnie. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Imiona męski 23.09.06, 13:56 karolcia67 napisała: > Wiecie z jakim imieniem wyskoczył wczoraj mój luby, AMADEUSZ, niby fajnie ajak > wymawia się całe imię ale jak zdrabniać AMEK? troche dziwne nie? Bardzo fajny pomysł, o ile pasuje do nazwiska. Na forum padło już dużo propozycji zdrobnień; mnie najbardziej podoba sie Madek. Fajne, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z:) Re: Imiona męski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.06, 22:32 Mam znajomego Amadeusza - faktycznie śliczne imię. A zdrobienie Amadeo. Najczęściej amadeo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Imiona męski IP: *.access.telenet.be 24.09.06, 10:48 a moj maz wymyslil Borisa wzglednie Borysa, co o tym imieniu myslicie Odpowiedz Link Zgłoś
karolcia67 Re: Imiona męski 24.09.06, 13:19 Borys może być Boris nie podoba mi się wogóle, zresztą ostatnio na wschodnie imiona jest u nas moda np. Igor, Borys, Ivo, Natasza, Nadia, a nawet ostatnio Tamara. Odpowiedz Link Zgłoś
karolcia67 Re: Imiona męski 27.09.06, 10:51 A jednak będzie chłopczyk więc kochane dziewczyny proszę podajecie pare imion ktore fajnie się zdrabnia bo mam metlik w głowie, który jeszcze totalnie powiększa moja druga połowa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dolamadakia Re: Imiona męski IP: *.interpc.pl 27.09.06, 11:35 E,to już lepiej Aleksander /choć nie podoba mi się/ niż Fabian czy Milan.Amadeusz? Jeśli pasuje do nazwiska to czemu nie? ale żadne z tych imion nie pdoba mi się na tyle,żeby je nadać swemu dziecku.Może się jeszcze zastanowicie? Odpowiedz Link Zgłoś