mamaemmy 02.10.06, 08:21 zakładam wątek dla koleżanki,gdyż termin już za parenaście dni a ona nie ma nic wymyslonego. Pomóżcie-im więcej propozycji tym lepiej! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magia Re: Imię dla brata Borysa 02.10.06, 11:19 Olaf, Igor, Hubert. IMO powinno byc to chyba twarde imie. Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynka_bez_zapalek Re: Imię dla brata Borysa 02.10.06, 12:38 Igor Ksawery Aleksander Piotr Błażej Jędrzej Hugo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda_m Re: Imię dla brata Borysa IP: *.eu.org 02.10.06, 16:16 Borys i *Bruno* Borys i *Hektor* Borys i *Wiktor* Borys i *Bertrand* (ew. Bernard) Borys i *Grzegorz* Borys i *Hugo* Szczerze powiedziawszy trudno mi doradzić....Każdemu podoba się co innego ale jeżeli ma pasować to podałam kilka "zestawików" . Odpowiedz Link Zgłoś
fionkatoja Re: Imię dla brata Borysa 10.10.06, 18:54 Błażej Ksawery Aleksander Kajetan Odpowiedz Link Zgłoś
fionkatoja Re: Imię dla brata Borysa 10.10.06, 19:01 Ewentułalnie moze też być Borys 2 Odpowiedz Link Zgłoś
penelina Re: Imię dla brata Borysa 02.10.06, 16:18 > zakładam wątek dla koleżanki Nawet chyba wiem, dla której Moje propozycje - Igor, Olgierd, Jaromir. Uściski dla Emmy ! Odpowiedz Link Zgłoś
dorianne.gray Re: Imię dla brata Borysa 02.10.06, 22:00 A ja znam rodzeństwo gdzie obok Borysa jest Orest i Michał Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Imię dla brata Borysa 02.10.06, 22:08 Borys i Brunon Borys i Olgierd Borys i Orest Borys i Rudolf Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aliiii Re: Imię dla brata Borysa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.06, 11:39 bardzo odoba mi się imię Borys, tak własnie zaierzamy nazwać naszego pierwszego synka. Słyszałam, że chłopcy o tym imieniu są łobuziakami, czy możesz się z tym zgodzić? pozdrawiam ali Odpowiedz Link Zgłoś
aprilia33 Re: Imię dla brata Borysa 10.10.06, 00:14 To ja,mama owego Borysa. Jutro mam cc,a imię dalej nie do końca wybrane. Choć spekulacje trwają i na razie prowadzi... Angus. Co o tym imieniu myślicie? Dodam,że w najbliższym czasie wybieramy się na stałe do UK, więc kwestia imienia to również problem z jego brzmieniem w obu językach. Tylko czy nam naszego Angusa zarejestrują. Rodzice nas zabiją A co do tego,czy Borysy to rozrabiaki, to... jerst różnie. Pomysłów ma sto na minutę,jest bardzo wesoły,odważny, rozrabiaka też,ale jednocześnie bardzo rozważny i rezolutny.Jeszcze może mu się zmieni,bo na razie nie ma dwóch lat Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_buzia Re: Imię dla brata Borysa 10.10.06, 11:53 bardzo mi się podoba imię Borys. jednak mamy problem z akceptacją tego imienia przez rodzinę. jak było u Was? jak zdrabniacie to imię? narazie poza Boryskiem nic do głowy mi nie przychodzi. pozdrawiam czarna buzia Odpowiedz Link Zgłoś
bea-sjf Re: Imię dla brata Borysa 10.10.06, 16:49 Angus mnie zaintrygował i początkowo się spodobał ,nawet bardzo ,ale gdy przeczytałam sobie to: pl.wikipedia.org/wiki/Angus wydało mi się byc mocno obciążone ponurą w sumie tradycją .Dobrze byłoby dowiedzieć się jak to imie obecnie jest odbierane w Anglii i w Szkocji ( tu jest dosyc popularne -podobnie w Australii : behindthename.com/top/search.php?terms=angus ciekawa jestem czy podobałby sie Wam Cyryl ? pozdrawiam i zyczę wszyskiego dobrego Bea Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Imię dla brata Borysa 10.10.06, 17:39 Mnie się Angus podoba. Kojarzy mi się z AC/DC. Odpowiedz Link Zgłoś
dorianne.gray Re: Imię dla brata Borysa 12.10.06, 20:53 Dokładnie tak - AC/DC )) Odpowiedz Link Zgłoś
agamonia Re: Imię dla brata Borysa 10.10.06, 14:07 nie znam nazwiska dziecka to tez ważne, wspólbrzeienie - ale poszłabym za ciosem i dodała Borysowi brata Igora Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynka_bez_zapalek Re: Jest Mikołaj :-))) 14.10.06, 16:19 super gratulacje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Estera Re: Imię dla brata Borysa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.06, 17:48 Borys i Kacper! Może być? Odpowiedz Link Zgłoś