katriel 09.11.06, 10:50 Imię członkini miedzynarodowego gangu przestępców internetowych, rozbitego przrez wrocławskich policjanów (patrz miasta.gazeta.pl/wroclaw/1,35769,3695284.html ). Okoliczności może niezbyt sympatyczne, ale samo imię mi się nawet podoba. To pewnie od Antoinette, czyli żeńska forma Antoniego. Antoaneta nie brzmi może ładniej od Antoniny, ale na pewno inaczej, więc stanowiłaby interesującą alternatywę. I można ją skracać do Anety, jeśli ktoś lubi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
annajustyna Re: Antoaneta 09.11.06, 11:28 Antoiniette byloby po polkiemu wlasciwie Antonietta...Antoaneta okropienstwo!!! I jeszcze ten gang:////. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Antoaneta 09.11.06, 16:02 annajustyna napisała: > Antoiniette byloby po polkiemu wlasciwie Antonietta... Albo - fonetycznie - Antuaneta, czyli coś na kształt Dżenifery albo Manony... Odpowiedz Link Zgłoś
leda77 Re: Antoaneta 09.11.06, 16:26 Może lepiej nie wydziwiac? Anna też oryginalnie, o ile właścicielka nosi je z godnością. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Antoaneta 09.11.06, 16:48 Uważasz, że to forum powinno dotyczyć wyłącznie imienia Anna? Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Antoaneta 09.11.06, 17:42 Straszne to imię! Jak dla mnie niefortunna krzyżówka Antoniny i Anety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tawananna* Re: Antoaneta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 02:38 Imię dla przeciwników Anety... w końcu to prawie jak "Antyaneta" . Dla mnie okropieństwo, ale może dla Bułgarów brzmi zupełnie inaczej. Ciekawe, czy to dla nich dziwactwo, czy jakieś w miarę nadawane imię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alagodz Re: Antoaneta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 09:03 Антоанета-raczej wygląda na dobrze oswojone. Jest sporo wpisów. U nich jest chyba bardziej zmiękczone w kierunku Antoanieta i od razu lepiej brzmi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tamilan I nowu ta pewność siebie, anajustyno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 11:40 Dlaczego napisałaś, że okropieństwo? Właśnie dzięki takim urzędasom może - jak ci, na których trafiła mamanicoli. Może matka tej Antuanetty chciała dać Antoinette? A gang -co ma wspólnego gang z imieniem - skąd wiesz, co będzie robić twoje dziecko za kilkanaście lat, jeśli tego doczekasz? Mnie się to imię we francuskim brzmieniu nie podoba. I tylko tyle mam do powiedzenia NA TEMAT IMIENIA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tawananna* Re: I nowu ta pewność siebie, anajustyno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 13:04 Nie tylko annajustyna napisała "okropieństwo" - ja też. A że podpiąłeś ten post pod moją wypowiedzią, poczułam się wywołana do tablicy. Moim zdaniem imię JESR okropne - i nic do rzeczy nie ma historia gangu. I nie wiem, czemu piszesz o "matce tej Antuanetty", skoro imię brzmiało Antoaneta, a nie Antuanetta. A Tobie podobają się wszystkie bułgarskie imiona? Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: I nowu ta pewność siebie, anajustyno 13.11.06, 14:31 Gość portalu: tamilan napisał(a): > Dlaczego napisałaś, że okropieństwo? Również uważam, ze to okropieństwo (czego nie napisałam, bo uznałam to za oczywiste). > Właśnie dzięki takim urzędasom może - jak ci, na których trafiła mamanicoli. Na serio myślisz, że urzędasowie (urzędasi?) sprawili, iż annajustyna napisała, że antoaneta to okropieństwo? > Może matka tej Antuanetty chciała dać Antoinette? A co to zmienia? Pozdrawiam, g. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: I nowu ta pewność siebie, anajustyno 13.11.06, 21:34 Dla mnei to imię też jest jakims językowym potworkiem. Odpowiedz Link Zgłoś