gaudencja Re: OTYLIA! 12.11.06, 18:47 Bardzo mi się podoba, kojarzy mi się z Otylią J. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pipi43 Re: OTYLIA! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.06, 19:11 A mnie kojarzy się z moją ciocią Otylią Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: OTYLIA! 12.11.06, 20:21 Mnie z moją sąsiadką (rówieśniczką), bardzo filigranową dziewczyną Jestem z tym imieniem osłuchana i podoba mi się. Odpowiedz Link Zgłoś
zo0 Re: OTYLIA! 13.11.06, 15:57 Otylia J.to kawał baby IMHO dla takiej wysokiej i postawnej kobiety to imie pasuje, ale dla drobnej chuderlawej dziewczyneczki jakos mi sie nie widzi Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: OTYLIA! 13.11.06, 16:10 Właśnie do delikatnej, chuderlawej osoby to imię pasuje w szczególnosci MSZ. Jest takie eteryczne. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
juleczka4 Re: OTYLIA! 12.11.06, 20:26 Kojarzy mi się z również z otyłoscią ale też paradoksalnie z motylem Jednak jestem raczej na nie. Proponuję Adriannę Amelię Liwię Liliannę Klarę Odpowiedz Link Zgłoś
walczakowa3 Re: OTYLIA! 12.11.06, 20:40 Adriana bardzo mi się podoba ale zdrobniale to tylko Ada. Amelia bardzo ładne ale dla mnie za słodkie. Klara odpada całkowicie kojarzy mi się z wredną osóbką ale Liliana i Liwia sa bardzo ciekawe. Ja zawsze chciałam nazwać córke Zuzanna ale obecnie to imię jest niesamowicie popularne. Mojemu męzowi podoba się Gabriella. Wielkie dzieki...czekam na dalsze opinie Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynka_bez_zapalek Re: OTYLIA! 13.11.06, 10:57 Lilianna Hanna Emilia Nadzieja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tamilan Bardzo ładne imię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 11:33 I dość oryginalne, mimo popularności, jaką cieszy się nasza pływaczka - jakoś niewiele osób to imię nadaje swoim córkom. Odwrotnie niż Natalia - po "wybuchu" jaki nastąpił w USC w nadawaniu tego imienia związanym ze sławną imienniczką Natalką Kukulską. Otylia w języku francuskim brzmi Odille, w niem . również Odille - w skrócie Oda - i takie imię nosiła bardzo piękna podobno macocha Bolesława Krzywoustego. Mieszkam obecnie niedaleko Urzędowa - miejscowości, w której znajduje się kościół po wezwaniem ŚW. Otylii. Jest ona patronką ludzi ociemniałych - kościółek wybudowano w miejscu, gdzie wybija cudowne źródełko - podobno mające cudowną moc przywracania wzroku. Nie jestem jakąś fanatyczną gorliwą katoliczką (gwoli wyjaśnienia) - piszę to po prostu jako ciekawostkę. Odpowiedz Link Zgłoś
zo0 Re: OTYLIA! 13.11.06, 16:01 no tak, komentatorzy wspominaja czasem w odniesieniu do Jedrzejczak o Motylii, Motylce... Mnie z kolei rzucił się w oczy wpis w internecie (zwiazany rzecz jasna z wypadkiem, ktory spowodowała) w ktorym Otylię przerobiono na Mortylię. To juz nie brzmi tak wdziecznie Odpowiedz Link Zgłoś
zo0 Re: OTYLIA! 13.11.06, 16:01 powyzszy post odniosli sie do tego, autorstwa juleczki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juleczka4 ZoO IP: *.zicom.pl 13.11.06, 22:49 Nie słyszałam ,żeby tak się zwracali do niej, ponieważ nie pasjonuje mnie jej dyscyplina sportu. Ale to imię samo w sobie jakoś Motylka przpomina hehe Fakt Mortylia wcale nie zgrabnie brzmi;/ kojarzy mi się z morderstwem :o Odpowiedz Link Zgłoś
idaaa Re: OTYLIA! 13.11.06, 22:22 Pierwsze skojarzenie: otyła Otylia. Drugie skojarzenie: Otylia Jędrzejczak. Wolę Otolię Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Tilisza 02.12.06, 16:41 Takie zdrobnienie znalazłam od Otylii wśród zdrobnień kaszubskich. Podoba mi się Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: OTYLIA! 02.12.06, 17:55 Moim zdaniem to imię jest jakieś takie niezgrabne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Su Re: OTYLIA! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.06, 17:57 A mi kojarzy się z imionami niemieckimi. Generalnie niepodoba mi się. Odpowiedz Link Zgłoś