Gość: tatus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.06, 11:18 za 2 tyg. urodzi mi się drugi syn. pierwszy ma na imię Witold. co do drugiego mam kilka pomysłów: 1.Antoni 2.Franciszek 3.Maksymilian 4.Maurycy 5.Olgierd napiszcie, które Wy byście wybrali. dzięki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ibby2 Re: pomóżcie wybrać:) 31.12.06, 11:30 Ladne imiona i trudny wybór, ale ja bym chyba wybrała Franciszka, ale Maksymilan też mi się bardzo podoba i nie wiem na co bym się w końcu zdecydowała. Może poczytaj o pochodzeniu i znaczeniu imion, może to Ci pomoże. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aedo Re: pomóżcie wybrać:) IP: *.mtnet.com.pl 31.12.06, 11:32 Z podanych przez Ciebie pasuje mi Antek albo Olgierd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola la Re: pomóżcie wybrać:) IP: *.chello.pl 31.12.06, 11:56 Mi najbardziej podoba się Maksymilian.Z pozostałych,ewentualnie może być Faranciszek. Ja od siebie dorzucam jeszcze: Witold i Marcel Witold i Oleg (nie Olgierd) Witold i Aleksander(Olek),fajnie brzmi Witek i Alek Odpowiedz Link Zgłoś
kalinazkalinowa Re: pomóżcie wybrać:) 31.12.06, 12:18 Szczerze ? Nie podobają mi się te imiona są zbyt staroświeckie.... A może dla odmiany Adam: Adaś ? ---- www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=1504759 Odpowiedz Link Zgłoś
kalinazkalinowa Re: pomóżcie wybrać:) 31.12.06, 12:19 Ale jeśli już się upierasz to Maksymilian. ---- www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=1504759 Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: pomóżcie wybrać:) 31.12.06, 13:15 Witaj! Wybrałabym prawie ex aequo, ale jednak nieco wyżej Maurycego, a nieco niżej Olgierda. Pozostałe imiona są też niezłe, zwłaszcza Antek, ale jednak te dwa zdecydowanie bym wyróżniła. Nie zapomnij się pochwalić, kto Ci się urodził! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martka_k Re: pomóżcie wybrać:) IP: *.acn.waw.pl 31.12.06, 13:59 1.Maurycy 2. Olgierd dlugo nic 3. Franciszek 4. Antoni dlugo nic 5. Masymilian dla mnie Maksymilian w ogole tu nie pasuje, jest z calkiem innej bajki niz pozostale i potwornie mi sie gryzie z Witoldem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natalia Re: pomóżcie wybrać:) IP: *.chello.pl 31.12.06, 14:57 Maksymilian A może jeszcze pomyślisz nad Aleksandrem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bette Re: pomóżcie wybrać:) IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 31.12.06, 16:35 Moim zdaniej najbardziej oryginalnym i ciekawym z tych imion jest Maurycy. Witold i Maurycy brzmia z klasa. Jedynie wymyslilabym ciekawsze koncowki do zdrobnionych imion, zamiast stale -ek; np. Alek, Antek. Witosz, Mauro, Toni itp. bylyby ciekawszymi zdrobnieniami. Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: pomóżcie wybrać:) 31.12.06, 17:51 Z wymienionych przez ciebie - Maksymilian. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: pomóżcie wybrać:) 31.12.06, 18:30 Ja jestem za Olgierdem, natomiast Oblubieniec za Antkiem Odpowiedz Link Zgłoś
monia145 Olgierd, ponieważ... 31.12.06, 18:47 ...oba imiona histrorycznie są ze soba związane)))) Będzie ciekawa kombinacja Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: pomóżcie wybrać:) 01.01.07, 00:27 Wybrałabym Antosia, niestety to imię jest ostatnio dość popularne. A może rozważycie jeszcze Ignacego - Ignasia? Odpowiedz Link Zgłoś
dorka1976 Re: pomóżcie wybrać:) 03.01.07, 15:27 Maurycy na 1000% . Śliczne imię i bardzo ci je polecam! Z klasą! Odpowiedz Link Zgłoś
ria5 Re: pomóżcie wybrać:) 03.01.07, 17:58 Ja bezapelacyjnie wybralabym Maurycego, to jest wg mnie piekne imie. W dalszej kolejnosci Antoni lub Franciszek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myszka Re: pomóżcie wybrać:) IP: 195.116.132.* 04.01.07, 09:57 żadne z tych imion mi sie nie podoba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziewczynka Franciszek IP: *.mt.pl 04.01.07, 11:30 ja znam rodzeństwo Witold i Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
nati_28 Re: pomóżcie wybrać:) 12.01.07, 20:35 Maurycy. Piekne imię i cudownie się zdrabnia: Mauryś. W dalszej kolejności wybrałabym; Antoniego lub Franciszka Odpowiedz Link Zgłoś
monaduss Re: pomóżcie wybrać:) 12.01.07, 23:51 Antoni zdecydowanie! Jest to cudne imię, troche staroświeckie, a jednoczesnie z charakterem. I da się zdrabniac na tysiace sposobów: Antoś, Antolo, Anti, Antosinek, Tolo, Antolinek, Tolek, Tosiek, Antosiczek, Anteczek, Anteczkuś, ... Imie slodkie dla malego chlopczyka (Antoś), falne i z pazurkiem dla nastolatka (Antek), poważne dla dorosłego męźczyzny (Antoni). I Antki sa super - męscy i czuli zarazem... Wymarzone imie dla syna. Mama 5-letniego Antosia Odpowiedz Link Zgłoś