Dodaj do ulubionych

Imię Krystynka dla córki?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.07, 15:02
podoba mi sia imie Krysia,chce tak nazwac moja córke która urodzi sie za
miesiac.CO o tym sadzicie,czy to ładne imie,czy nie będe potem żałowąc
Obserwuj wątek
    • olianka Re: Imię Krystynka dla córki? 31.01.07, 15:24
      Bardzo ładne imię!
      • czarna.perla Re: Imię Krystynka dla córki? 31.01.07, 15:58
        Ładne i orginalne w donie Julek i Natali.
        • Gość: natalia Re: Imię Krystynka dla córki? IP: *.chello.pl 31.01.07, 16:25
          Moim zdaniem jest to bardzo brzydkie imię. Myslę, że Twoja córcia czułaby się
          nieswojo pośród innych dzieci.
          • hovawartka Re: Imię Krystynka dla córki? 31.01.07, 16:52
            Miałam w klasie Krystynę (imię naszych ciotek/ nie to pokolenie) i właściwie
            powinno brzmieć śmiesznie dla nas, ale dziewczyna tak dumnie je nosiła i była
            taka fajna, że do głowy by nikomu nie przyszło uważać je za dziwactwo. Czyli
            skoro tobie się podoba to imię to dawajsmile
            M.
    • tami46 Re: Imię Krystynka dla córki? 31.01.07, 16:46
      z całego serca Ci odradzam to imię mimo,że są opinie,że jest ono ładne.Ja
      właśnie noszę je i całe życie jestem z niego niezadowolona.Twoja córeczka o ile
      dobrze liczę będzie zodiakalną rybą a to zestawienie mówię Ci na własnym
      przykładzie nie jest super.
      • anka19761 Re: Imię Krystynka dla córki? 23.04.07, 13:48
        oj Tami, ale suoer że jesteś rybą!!! ja właśnie dałam mojej córci Krysia bo
        najwspanialsza kobita jaką znam ma nai imię krysia i jest rybą więc chyba
        pudło smile niech zyją Krysie!
        • tami46 Re: Imię Krystynka dla córki? 23.04.07, 14:44
          Mnie tu chodziło o coś innego ,ale jak chcesz napisz do mnie na pocztę to Ci
          wyjaśnię moje rozterki.Pozdrawiam
    • Gość: bette Re: Imię Krystynka dla córki? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 31.01.07, 16:47
      Krystyna to banalne imie, bynajmniej nie oryginalne. W dwudziestym pierwszym
      wieku wypadaloby dac dziecku bardziej atrakcyjne imie, wiecej z duchem czasu.
    • gaudencja Re: Imię Krystynka dla córki? 31.01.07, 17:48
      B sympatyczne imię moim zdaniem i moze tez bym je rozważała, gdybym nie była
      przeciwna nadawaniu imion po babci smile Podoba mi się zdrobnienie Krychna.
    • ariana1 Re: Imię Krystynka dla córki? 31.01.07, 17:57
      Wcale nie uważam, aby w XXI wieku trzeba było obowiazkowo dawać dziecku imię z
      duchem czasu. A Krystyna akurat jest atrakcyjna w powodzi Julii i Mai. Krysia
      mi się podoba. Twoja córka na pewno będzie się wyróżniać w przedszkolu.
      • Gość: anita.anita80 Re: Imię Krystynka dla córki? IP: *.chello.pl 31.01.07, 19:02
        podoba mi się ja bardzo lubie takie stare imiona moja córcia ma na imie ROZALIA
        JAK CI SIĘ PODOBA TO TAK NAZWIJ DLA PEWMOŚCI DAJ JESZCZE DRUGIE IMIE W RAZIE
        JAK BY SIĘ CÓRCE NIE PODOBAŁO MOJA MA NA DRUGIe PAULINA
        pozdrawiam
    • ania.silenter ślicznie:)- Krystyna, Krysia, Krysiunia, Krysieńka 31.01.07, 20:43
      bardzo ładne imięsmile
      pozdrawiam
    • abiela Re: Imię Krystynka dla córki? 01.02.07, 00:17
      IMO to super imię!
    • agxa1 zle sie kojarzy... 01.02.07, 00:20
      Tzw "Kryska z miesnego"
      "Kryśka z elektrowni" smile))
      • Gość: dolmadakia Re: zle sie kojarzy... IP: *.interpc.pl 01.02.07, 08:12
        Źle to się może kojarzyć Nikola,Dżesika czy inne tego typu badziewiaste
        imię.Krystyna to porządne ,klasyczne imię,które się nosi z klasą.Znam parę
        młodych Krystyn /koło 20-stki/i wszystkie są zadowolone z tego imienia,bo nie
        dość,że ładne to jeszcze wyróżniają się z tabunów Olek,Kasiek,Agnieszek i
        oczywiście Ań. Teraz mała Krystynka będzie się wyróżniać spośród
        Julii,Oliwii,Zuź i tym podobnych.
    • monaduss Re: Imię Krystynka dla córki? 01.02.07, 10:22
      Ja uważam, że imie jest urocze. Bardzo dziewczęce i delikatne, a jego rzadkosc
      przemawia jedynie na korzyść.
      • Gość: Paula Re: Imię Krystynka dla córki? IP: 81.15.194.* 01.02.07, 12:15
        No cóż faktycznie kojarzy się staroświecko. smile Z zdrobnień podoba mi się tylko
        Krysia. Najlepiej zrobisz, jak dasz córeczce Krystyna na drugie, a pierwsze
        jakieś bardziej na czasie. Byle nie Jessica czy Julia. smile
        • blaszany_dzwoneczek Re: Imię Krystynka dla córki? 01.02.07, 15:07
          Dla mnie dziwaczne jest określenie "imię na czasie". A skąd się biorą imiona "na
          czasie" - ta Julia czy Amelia na przykład? Ano stąd, że ktoś je w którymś
          momencie odgrzebał i odświeżył. Zapewne rodzice pierwszych w ostatnich latach
          Julii, Amelii, Zosi też spotykali się z zarzutem jakie to dziwne i "nie na
          czasie" imię nadają. A Krystyna to ładne imię i ma szanse stać się imieniem "na
          czasie" smile
          • menadka Re: Imię Krystynka dla córki? 01.02.07, 18:20
            IMHO prześliczne imię smile

• lila1974 Re: Imię Krystynka dla córki? 23.04.07, 20:08
      Piękne imię i fajne do zdrabniania.
      A dwie dziewczyny o tym imieniu, które znam, to niesamowite babeczki smile
    • Gość: Latoya li Re: Imię Krystynka dla córki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.07, 16:34
      To imie jest okropne sama je mam wiec wiem co mowie jest ble nie pasuje do
      nkiogo daj jej imie orginalne ale na czasie a nie przestarzal;e zle sie ona
      kojarzy i wogle ja do mamy mam o nie pretensje mam 19 lat i za niedlugo
      zmieniam!!! w dodatku nie mam drugiego wiec tym gorzej zmieniam na natasza albo
      kinga zawsze wszyscy sie z niego smiali i pytali czy naprawde tak mam na imie
      leeee
    • Gość: pluk Re: Imię Krystynka dla córki? IP: *.bulldogdsl.com 03.05.07, 23:15
      superowskie imie!!!!

Krysia, Krysiunia, Krystynka, Krysiaczek...Krystyna smile

piekne!!!

• alexandria1982 Re: Imię Krystynka dla córki? 03.05.07, 23:56
        Lubię stare imiona, ale to jest okropne. Znam dwie Krystyny. Pierwsza to moja
        ciotka, dziś koło 60. Tak nienawidziła swego imienia,że kazała na siebie mówic
        Irena i do dziś dla rodziny i znajomych jest Ireną. Druga chodziła ze mną do
        liceum, ma więc dziś 25 lat. Wszyscy nazywali ją Krycha i także szczerze
        nienawidziła tego imienia. Ja odradzam.
        • Gość: pluk Re: Imię Krystynka dla córki? IP: *.bulldogdsl.com 08.05.07, 17:24
          Irena to moja mam a Krystyna to mam mojego meza smile

Ja mam ciocia, ktorej nie znosze, ale mimo wszystko uwazam, ze imie Krysia jest
          urocze!!! smile)))

Kritina, Christina, Christie...tak wdziecznie brzmi i dziewczeco.
          Nei odstrasza mne nawet Krycha bo w dzisiejszych czasach to moze byc nawet
          fajna ksywka smile

• Gość: giss-ell Re: Imię Krystynka dla córki? IP: *.tvtom.pl 05.05.07, 16:37
      Imię Krystyna tak samo jak Bożena, Danuta czy Elżbieta mocno mi się kojarzy z
      tabunami różnych ciotek, tudzież koleżanek mojej mamy w wieku późnośrednim.
      Chyba jednak nie chciałabym, żeby moja córcia miała na imię tak jak one smile
      Poszukałabym imienia prędzej wsród przedstawicielek pokolenia moich babć. Np.
      Stenia (chyba od Stefania?) brzmi uroczo.
    • Gość: Mela Re: Imię Krystynka dla córki? IP: 86.73.46.* 05.05.07, 19:30
      Bardzo fajnie. Podoba mi się.
    • minerwamcg Piękne imię. 08.05.07, 18:24
      Też braliśmy je pod uwagę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.