ninotshka 13.03.07, 14:44 na sali noworodkow z moja Stellą lezala sobie obok w lozeczku malutka Maura co myslicie o takim imieniu? na poczatku pomyslalam ze chyba nie pasuje do malego dziecka ale jak spojrzalam na twarzyczke slodziutka i slyszalam rodzicow jak do niej mowili to mi sie spodobalo dodam ze nazwisko polskie, dosyc popularne konczace sie na -ska p.s. bardziej mi sie podoba niz meska wersja Mauro Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: Maura 13.03.07, 14:52 Mnie się podoba i nie ma moim zdaniem przeszkód w dopasowywaniu go do polskiego czy niepolskiego nazwiska. Są przynajmniej cztery święte Maury, tu masz link do jednej: www.santiebeati.it/dettaglio/40750 tu to drugiej (bardzo ładne ikony Św. Maury!) www.santiebeati.it/dettaglio/79950 ...a tu do trzeciej, małżonki św. Tymoteusza: www.santiebeati.it/dettaglio/92749 ps. po polsku wersją męską tego imienia jest Maur lub Maurus, a nie Mauro! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Maura 13.03.07, 15:10 Podoba mi się i może będzie jakąś alternatywą dla Laury ? Odpowiedz Link Zgłoś