20.03.07, 21:20
Cześćsmile
Jak wiadomo już 21 tydzień leciwink
Ale płci nie znam.Nie chcialam znać,uzgodniłam"sama ze sobą"(smile)że płeć
poznam pod koniec ciążysmileNo i zastanawiam sie coraz bardziej nad imionkiem
dla MaluszkasmileBardzo podoba mi się Antoś lub Vanassa a moja przyjaciółka
uważa ze to "przypałowe"imiona i zrobie dziecku wstydsmileale podobno takie
imiona sa w modzie i mi sie podobajasmileOprocz Antka myślalam nad Kacperkiem i
Natanem a oprócz Vanessy nad Nicole lub AmelkąsmileMoże poradzicie ktore
bardziej modne i fajne?I bardziej fajniej brzmią?
Obserwuj wątek
    • kamisia04 Re: Imię:) 21.03.07, 08:38
      mi bardzo podobają się starsze imiona takie jak Zosia, Hania,Ala, Jan, Staś.
      Antoś też bardzo mi się podoba. (asasdfgfg- sztuka pisania Madzi nie mogła obie
      odpuścić).
      Imie mojej córeczce wymyśliliśmy na porodówe jak było już główke widać.(nie
      znaliśmy płci dzidz)a szczerze mówiąc przeczucie mówiło mi że bedzie chłopiec
      (miał mieć na imię Staś) a tu niespodzianka...Urodziła nam się Magdalena
      Patrycja.
      Pozdrawiam Kamila

Moja Madzia foto.onet.pl/e5pau,4k4u4wod1ood,u.html

• martina.15 Re: Imię:) 21.03.07, 10:08
      Antos jest w porzadku, Vanessa niezbyt smile tym bardziej ze przez V bedzie ciezko
      zarejestrowac

dla nastepnej dzidzi biore pod uwage:
      chlopiec: Adam, Aleksander, Julian, Michał, Szymon (Apolinary to pomysl Piotrka,
      ale zarty zartami ;P)
      dziewczynka: Lidia, Lilianna, Anita, Martina, Helenka
      a co bedzie za te kilka lat to sie jeszcze okaze smile

Hania miala byc albo Hanna albo Lidia, jakby byla chlopcem mialaby imiona
      Krzysztof Adam (po moim zmarlym przyjacielu)... skonczylo sie na Hannie
      Małgorzacie smile
    • olutek_m Re: Imię:) 21.03.07, 15:39
      Tak jak napisała Martina. Prawdopodobnie nie zarejestrują Ci imion które
      posiadają V. Zresztą Vanessa i Nicole niezbyt mi sie podobasmile Kredko poczytaj
      sobie forum Imiona.
      Dla drugiego dziecka będę wybierać imiona z
      Dziewczynka: Aniela (Mila i Nelasmile, Marianna, Bianka, Melania, Laura.
      Chłopiec: Sebastian, Kajetan, Karol, Krzysztof, Franciszek.
    • n1i0e0 Re: Imię:) 22.03.07, 13:46
      ja wybierałam imiona z kalendarzem w ręce i robiłam to jak tylko dowiedziałam
      się o ciążysmileJa osobiście uważam że dając imie swojemu dziecku zastanów się nad
      tym czy Ty byś tak chciała mieć na imie,bo ja np nigdy w życiu nie chciałabym
      się nazywać Vanassa.Antoś już lepiejsmileJak dla mnie najlepsze są
      imiona "uniwersalne ponadczasowe",takie jak np Anna Hanna(martina śliczne
      jestwink Magdalena,Katarzyna,Justyna,itd.Amelka w sumie tez mi się podobasmilei dla
      chłopca tak samo,Karol,Paweł,Kacper(już tak sobie)Jacek,Michał,itd,ja jak będe
      teraz miała dziecko to będzie albo Julia(lub Gosia)a chłopie to już na 1000%
      Piotruśsmile
      Ale sama musisz nad tym pomyśleć i wybrać,bo to w końcu Twoje dzieckowink
      Pozdrawiam
    • tina1234 Re: Imię:) 22.03.07, 14:19
      Vanessa mi się nie podoba. Nie przepadam też za takimi imionami jak Jan,
      Stanisław itp. My też nie chcieliśmy znać płci, ale pani doktor na osatnim usg,
      czyli miesiąc przed porodem się niechcący wygadała. Wszyscy mówili że będzie
      chłopczyk a jest dziewczynka. Wybieralismy pomiędzy Anastazja (mąż chciał ja
      mniej), Łucja (cięzko zdrobnić) i Julka, najbardziej mi sie podoobało, ale
      obawiałam się że wkoło mnóstwo Julek, ale jednak się zdecydowalam. Synka zawsze
      chciałam nazwać Paweł, bo to moje ulubione imię, ale wyszło jak wyszło i męża
      mam Pawła, więc pojawił się problem z imieniem dla chłopca, ja chciałam Tomka,
      a mąż Olgierta, na szczęście jest dziewczynka. smile
    • metoda_7 Re: Imię:) 22.03.07, 22:45
      mi osobiście żadne imiona się nie podobają i miałam straszliwy problem, żeby
      wybrać coś dla córci... tak w połowie ciąży dopiero wybrałam imię Anastazja i
      musze ci powiedzieć, że praktycznie nikomu się nie podobało... dziś nastusia
      kończy pół roczku i chyba wszyscy się zdąrzyli przyzwyczaić i już nikt nie
      narzeka smile ja się cieszę z wyboru i radze ci żebyś nie sugerowała się czyimiś
      wypowiedziami, bo to jest twoje dziecko i to ty będziesz do niej wołać przez
      reszte życia tak a nie inaczej, także jeśli podoba ci się vanessa, to czemu nie?
      zresztą masz jeszcze dużo czasu i pewnie jeszcze z 50 innych imion wymyślisz big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.