pipi64 Re: BLANKA 26.03.07, 12:23 Też myślałam o Blance, bo to wdzięczne, ładnie brzmiące imię, ale stanęło na Anielce (04.01.2007). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: BLANKA 26.03.07, 18:16 Ładnie, nawet bardzo, jednak osobiście wolę Biankę (Bibianę). Odpowiedz Link Zgłoś
aggy80 Re: BLANKA 26.03.07, 18:40 ladne mam dwudziestoletnia kuzynke Blanke, jej siostra to Ilona, lat 19 Odpowiedz Link Zgłoś
lady_cafe Re: BLANKA 26.03.07, 19:30 mi się baaaardzo podoba wdzięczne, delikatne i dziewczęce imię. Odpowiedz Link Zgłoś
alex359 Re: BLANKA 28.03.07, 15:59 moja grudniowa córcia ma tak na imię to bardzo oryginalne imię Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andromeda Re: BLANKA IP: *.tvgawex.pl 28.03.07, 16:30 Znam Blanke ma 21 lat jest sympatyczna, imię bardzo orginalne i rzedkie i takie słowiańskie chyba Odpowiedz Link Zgłoś
herbatniczka Re: BLANKA 30.03.07, 23:31 tylko czy blanka to nie jest rzeczownik? wieża zamku może mieć blanki... Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: BLANKA 30.03.07, 23:47 Może mieć, ale Blanka to też zupełnie czytelne imię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maria Re: BLANKA IP: 192.156.102.* 30.08.07, 13:05 pretensjonalne i bardzo rzadko pasujace do nazwisko.......dziwi mnie tak pozytywny odbior tego imienia, juz mowie dlaczego: jedna z naszych znajomych nadala to imie swojej corce i wszysycy jak jeden mąż je skrytykowali, ze egzaltowane i wrecz brzydkie... dodam ,ze nie sa to osoby niewyksztalcone, o zlym guscie lub pochodznieu / jak zaraz niektorzy moga zasugerowac / , a jednak Blanka szerokim rzeszom nie pasuje , stad mala popularnisc tego imienia, jak sadze Odpowiedz Link Zgłoś
kolejny_forumowicz Re: BLANKA 30.08.07, 13:27 mnie tam się podoba. znałem dzieciaki, Bruno i Blankę, spodobały mi się wtedy te imiona. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: BLANKA 30.08.07, 23:43 kolejny_forumowicz napisała: > mnie tam się podoba. znałem dzieciaki, Bruno i Blankę, spodobały mi się wtedy t > e > imiona. A mnie ciekawi czemu odmieniłeś Blankę, a Brunona już nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dee Re: BLANKA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.07, 13:30 Bardzo mi sie podoba. Nie jest wcale pretensjonalne (jak ktos napisal). Jest super. Podoba mi sie takze Bianka Odpowiedz Link Zgłoś
tebacha Re: BLANKA 07.09.07, 14:39 No właśnie - czy wersja Bianka jest uznawana przez urząd? Czy musi być Blanka? Mężowi bardziej Bianka się podoba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dee Re: BLANKA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.07, 14:45 No pewnie ze jest Bianka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dee I jeszcze o Biance IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.07, 14:45 Blanka - imię żeńskie wywodzące się od hiszpańskiej wersji francuskiego imienia Blanche lub z germańskiego blankus, blanchus "biała". W niektórych językach występuje również w formie Bianka. Blanka imieniny obchodzi: 2 grudnia. Znane osoby noszące imię Blanka: Blanka Kastylijska - królowa Francji Blanka Burgundzka - tytularna królowa Francji Blanka d'Évreux - królowa Francji Blanka de Burbon - królowa Kastylii i Leónu Blanka I z Nawarry - królowa Nawarry Blanca Maria Sforza - cesarzowa niemiecka Blanka Kaczorowska - agentka i denuncjatorka Gestapo w Armii Krajowej Bianca Balti - włoska supermodelka Blanche Lincoln - amerykańska polityk i senator ze stanu Arkansas Bianka Panova - bułgarska gimnastyczka Blanka Vlašić - chorwacka skoczkini wzwyż Źródło: "pl.wikipedia.org/wiki/Blanka" Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: BLANKA 07.09.07, 14:48 tebacha napisała: > No właśnie - czy wersja Bianka jest uznawana przez urząd? Czy musi być Blanka? > Mężowi bardziej Bianka się podoba Bianka to zdrobnienie, od Blanki lub Bibiany/Bibianny na przykład. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dee Olianko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.07, 14:51 Olianko, ale Biankę także mozna zarejestrowac prawda ? Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Olianko 07.09.07, 14:54 Gość portalu: Dee napisał(a): > Olianko, ale Biankę także mozna zarejestrowac prawda ? Pewnie by się udało, ale w języku polskim to zdrobnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dee Re: Olianko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.07, 14:54 Kurcze, byłam przekonana,ze to odrębne imię jak Blanka Strasznie mi sie obydwa podobają Odpowiedz Link Zgłoś
solveiga1 Re: BLANKA 07.09.07, 17:41 Bardzo ladne Wahalismy sie miedzy Bianka a Blanka no i stanelo na tej drugiej Odpowiedz Link Zgłoś