Gość: Jonka IP: 89.174.23.* 27.03.07, 09:03 Mam roczną córeczkę Ninę..ale mam problem z wybraniem imienia dla siostrzyczki lub braciszka Ninusi. Podoba mi się imie Nela..ale jest jakieś bardzo egzotyczne i rzadkie.A nie chce skrzywdzić dziecka. Dla chłopca to już nie mam rzadnego pomysłu.Pomóżcie! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: Nela? 27.03.07, 09:27 Nela jest przede wszystkim zbyt podobna do Niny, i z tego powodu bym ją wyeliminowała. Lepiej, jeśli imiona dzieci bardziej się różnią. Może jeśli ma być krótkie, to Olga? A dla chłopca Iwo lub Bruno. W Warszawie imiona o zbliżonej popularności do Niny, tj. nie wybitnie popularne, ale i też niezbyt rzadkie, to m.in.: - dla dziewczynki: Agata, Helena (można zdrabniać do Neli - Nelly jest tak naprawdę angielskim zdrobnieniem Heleny), Olga właśnie, Laura, Ewa, Daria - dla chłopca: Hubert, Kajetan (Kajtek), Konrad, Ignacy, Julian Czy któreś z nich przypadło Ci do gustu? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: essi Re: Nela? IP: *.devs.futuro.pl 27.03.07, 13:34 Nela jest rzeczywiscie zbyt podobna do Niny. Może:Róża,Klara,Eliza,Adela, a dla braciszka:Jan,Cyprian,Dominik,Miron,Leon,Szymon,Mikołaj Odpowiedz Link Zgłoś