kropk-a 29.04.07, 15:06 Proszę o pomoc bo już nie jestem w stanie racjonalnie myśleć. Mam córeczkę Zosię i za kilka dni urodzę drugą dziewczynkę. Czy macie jakieś wskazówki jak ją nazwać? Bo ja za chwilę do szpitala a imienia jak nie było tak nie ma (( Z góry dzięĸuję za pomoc, Ania Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tami46 Re: Imię dla siostry Zosi 29.04.07, 16:00 Popieram.Uważam,ze do Zosi pasuje imię Hania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tawananna* Re: Imię dla siostry Zosi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.07, 15:20 Mnie bardzo pasuje: Zofia i Marcjanna, Zosia i Marcysia Zofia i Matylda Zofia i Marianna Zofia i Joanna Zofia i Alicja Zofia i Letycja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cynta Re: Imię dla siostry Zosi IP: *.dsl.rcsntx.sbcglobal.net 29.04.07, 15:22 Najpopularniejsza parka to chyba Zosia i Marysia, wiec tak zawsze mozesz. A moze Zosia i Helenka Zosia i Tereska, Zosia i Kasia Zosia i Antosia Zosia i Fela (Zofia i Felicja, moje 2 babki :o) Zosia i Anielka Zosia i Urszulka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: linka86k Re: Imię dla siostry Zosi IP: *.devs.futuro.pl 29.04.07, 15:51 Anna Anastazja Aniela Małgorzata Gabriela Celina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: essi Re: Imię dla siostry Zosi IP: *.devs.futuro.pl 29.04.07, 15:59 Zosia i Helenka Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Imię dla siostry Zosi 29.04.07, 19:00 Zofia i Helena Zofia i Stefania Zofia i Irena Zofia i Jadwiga Zofia i Marianna Odpowiedz Link Zgłoś
magdmaz Re: Imię dla siostry Zosi 29.04.07, 19:15 Marysia. Maria, Marianna, Marcjanna, Marcelina. I Michalinka. Anna i Hanna. Urszula, Helena. I Konstancja. Odpowiedz Link Zgłoś
kropk-a Re: Imię dla siostry Zosi 29.04.07, 21:20 Bardzo dziękuję za podpowiedzi. Przyznam, że Hania BARDZO mi się podoba ale sama jestem Anna i martwię się, że może to niezbyt dobry wybór... Marysia nie bardzo mi "leży" a przyznaję, że rozważałam Helenkę.... Może ktoś jeszcze ma jakiś pomysł? A. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Imię dla siostry Zosi 29.04.07, 23:42 kropk-a napisała: > Bardzo dziękuję za podpowiedzi. > Przyznam, że Hania BARDZO mi się podoba ale sama jestem Anna i martwię się, że > może to niezbyt dobry wybór... > Marysia nie bardzo mi "leży" a przyznaję, że rozważałam Helenkę.... > Może ktoś jeszcze ma jakiś pomysł? > A. W takiej sytuacji odrzuciłabym Hanię. IMO naprawdę zbyt podobne. Jeśli rozważałaś Helenkę, to gorąco zachęcam! Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Imię dla siostry Zosi 02.05.07, 09:31 kropk-a napisała: > Marysia nie bardzo mi "leży" a przyznaję, że rozważałam Helenkę.... Helenka jest świetna! Daj znać, na co się zdecydowałaś! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziewczynka Re: Imię dla siostry Zosi IP: *.mt.pl 29.04.07, 21:20 Hania - the best! oprócz tego proponuję: Karolina Urszula Barbara Iga Antonina MARIA Izabela Odpowiedz Link Zgłoś
kropencjaa Re: Imię dla siostry Zosi 29.04.07, 23:17 moja babcia jest Zosia, a jej siostry (podam już zdrobnienia) Irenka, Lidka i Gabrysia ;P Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Imię dla siostry Zosi 29.04.07, 23:40 Helenka, Józefinka, Klara, Michalina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tawananna* Re: Imię dla siostry Zosi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.07, 10:50 Helenka jest cudowna, polecam. Natomiast Hanię ze względu na Twoje imię od razu bym odrzuciła, choć też bardzo mi się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
pluskotka Re: Imię dla siostry Zosi 30.04.07, 15:59 Znam takie siostry: Julia, Zofia i Emilia. Bardzo mała inwencja rodziców de facto lekarzy. A ode mnie jak zwykle Paula i Judyta. Hania mimo wszystko OK. Odpowiedz Link Zgłoś