tesska 06.05.07, 13:38 Córka ma na imię Emilia Elżbieta, jesli bedzie synek to na drugie bedzie miał Krzysztof, a na pierwsze? Myślalam o Konradzie. A jesli by byla córka po raz drugi, to brak mi kompletnie pomyslu, chociaż na drugie pewnie dostałaby Alina albo Helena... Drugie imiona to po dziadkach lub babciach... Odpadaja imiona zbyt wymyślne... raczej mniej popularne. Chętnie wysłucha propozycji.... Dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: Siostra lub brat dla Emilki 06.05.07, 13:41 Alina i Helena bardzo ładnie! Myślę, ze można przy nich zostać. Nasunęła mi się jeszcze Marianna. Pozdrawiam i daj znać, kto się urodzi Odpowiedz Link Zgłoś
shilla01 Re: Siostra lub brat dla Emilki 06.05.07, 14:01 Rozalia Urszula Marcelina Waleria dla chłopca zamiast Konrada może Olgierd ? Lub Norbert ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: essi23 Re: Siostra lub brat dla Emilki IP: *.devs.futuro.pl 06.05.07, 17:38 Emilia i Helena Emilia i Rozalia Emilia i Michalina Emilia i Łucja Emilia i Antonina Emilia i Zofia Emilia i Antoni Emilia i Fryderyk Emilia i Ludwik Emilia i Joachim Emilia i Wiktor Konrad mi się nie podoba,ale to oczywiście moja subiektywna ocena. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Siostra lub brat dla Emilki 07.05.07, 00:10 A Może Kornel Krzysztof? Dla dziewczynki proponuję Hannę Helenę lub Amelię Alinę. Odpowiedz Link Zgłoś
tesska Re: Siostra lub brat dla Emilki 07.05.07, 23:38 Dzisiaj dokładnie te same kombinacje przyszly mi do glowy... Zobaczymy co tatuś powie na to... dzieki za propozycje. Odpowiedz Link Zgłoś
agi40 Re: Siostra lub brat dla Emilki 08.05.07, 08:42 Tessko, mi Emilia tez bardzo sie podoba, ale mam juz Amelie i wydaje mi sie, ze te imiona sa troche zbyt podobne (trudno nam sie bylo zdecydowac pomiedzy tymi dwoma imionami). Znam natomiast niesamowicie fajne blizniaczki Emilie i Laure i uwazam za ladny zestaw. Poza tym Helena, Marianna, moze jeszcze Idalia? Odpowiedz Link Zgłoś
alexandria1982 Re: Siostra lub brat dla Emilki 08.05.07, 11:44 Ja znam siostry, Emilię i Natalię, dziś obie dawno po 20, lecz całe życie wszyscy się zachwycają, że tak ładnie dobrane imiona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makowa_panienka Re: Siostra lub brat dla Emilki IP: *.nat.tvk.wroc.pl 08.05.07, 15:39 Do Emilki najbardziej pasuje mi Helena, ale jeśli nie może być 1-szym imieniem, to może: Ludwika, Michalina, Marianna, Kornelia. Dla chłopca wymieniony już Kornel, Ksawery, lub Kajetan Odpowiedz Link Zgłoś