herbarium Re: A jakbyście tak miały sześcioraczki? 18.06.07, 12:33 Moja wersja... nawet przy sześcioraczkach byłoby kilka możliwości Antonina Łucja Eleonora Marianna Salomea Florianna Witold Joachim Olgierd Antoni Erazm Konstanty Zapasowe zestawy: Estera Ludmiła Teofil Edward Wawrzyniec Nikodem Odpowiedz Link Zgłoś
magda_m22 Re: A jakbyście tak miały sześcioraczki? 14.11.07, 15:22 Wersja łagodna(którą chętnie bym nadała..gdyby mi się tylko sześcioraczki 'trafiły') ): Witold(Wicio) Leon(Leoś) Gustaw(Gutek) Marianna(Mania)/Adela(Dusia) Antonina(Tosia)/Zofia(Zosia) Helena(Helenka)/Róża(Różyczka) Inną wersję(niestety jest tyle imion, które mi się szalenie podobają ale nigdy ich nie nadam - z różnych przyczyn) podam jak tylko będę mieć czas . Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pluskotka Re: A jakbyście tak miały sześcioraczki? 14.11.07, 16:47 Kiedyś napisałam coś, a teraz mi się gust z lekka zmienił. Judyta Aniela Kordula Antonia Julianna Agata - na cześć prapra i prababci Dymitr Antoni Joachim Aleksy Julian Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: A jakbyście tak miały sześcioraczki? IP: *.fdk.airbites.pl 14.11.07, 16:57 Maja Aleksandra Marta Alicja Melania Anastazja Mateusz ALeksy Michał Amadeusz Mikołaj Artur Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmaupa Re: A jakbyście tak miały sześcioraczki? IP: *.oxfd.cable.ntl.com 14.11.07, 20:03 Ada/Ida Krystyna Flora Wanda Lidia Ewa Julian Konstanty Leon Tadeusz Justyn/Goran Antoni Chyba. Odpowiedz Link Zgłoś
magda_m22 Re: A jakbyście tak miały sześcioraczki? 15.11.07, 16:07 magda_m22 napisała: > Wersja łagodna(którą chętnie bym nadała..gdyby mi się tylko sześcioraczki > 'trafiły') ): > > Witold(Wicio) > Leon(Leoś) > Gustaw(Gutek) > > Marianna(Mania)/Adela(Dusia) > Antonina(Tosia)/Zofia(Zosia) > Helena(Helenka)/Róża(Różyczka) > > Inną wersję(niestety jest tyle imion, które mi się szalenie podobają ale nigdy > ich nie nadam - z różnych przyczyn) podam jak tylko będę mieć czas . > > Pozdrawiam To teraz sobie trochę poszaleję ). Z racji tego, że lista wyżej jest listą imion, które bardzo lubię i nadam prawie na 100% pora na wersję, którą prawdopodobnie nigdy nie nadam(nie jestem tak odważna, ojciec dzieci się nie zgodzi itp...) chociaż kto wie ... Waleria Klementyna Faustyna Eleonora Lea Rozalia Ryszard Maksym Feliks Sylwester Stefan Krzysztof ) Fajnie mi się wymyśliło . Zobaczymy czy kiedyś sobie nie wymieszam tych zestawów ). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
magda_m22 Re: A jakbyście tak miały sześcioraczki? 28.05.09, 20:52 Spróbujmy dzisiaj. W okolicznościach gdy na szczycie mojej listy znajdują się inne imiona . Oczywiście chyba każdy tak ma,że póki co nie byłby w stanie wybrać stałej szóstki... Matylda, Klara i Łucja Kajetan, Maksym oraz Gustaw Uff... no, nie mogłam się zdecydować.. Odpowiedz Link Zgłoś
ibulka Re: A jakbyście tak miały sześcioraczki? 14.11.07, 20:23 dla zestawu trzy na trzy, wybrałabym: Magdalenę, Liliannę, Marcelinę, Kamila, Juliana i Kornela. ojjjj, rozmarzyłam się ;DD Odpowiedz Link Zgłoś
vi-23 Re: A jakbyście tak miały sześcioraczki? 15.11.07, 15:07 michalina, marcelina, antonina nikodem, kai, marcel lub julian Odpowiedz Link Zgłoś
bonnie75 Re: A jakbyście tak miały sześcioraczki? 15.11.07, 19:20 Emilia Rozalia Cecylia Witold Piotr Krzysztof Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: A jakbyście tak miały sześcioraczki? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.07, 19:48 Antonina Emilia Łucja Wojciech Jan Juliusz Odpowiedz Link Zgłoś
nastka_19 Re: A jakbyście tak miały sześcioraczki? 15.11.07, 20:57 Oktawia Julianna Nadia Kornelia Noelia Aniela Nataniel Milan Kasjan Filip Kilian Noel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dee Nastko :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.07, 08:11 Podobają mi sie Twoje zestawy, moze tylko Noelię, Nadię i Kiliana bym zmieniła, a tak to super Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d Re: A jakbyście tak miały sześcioraczki? IP: *.brnt.cable.ntl.com 16.11.07, 00:48 Jagoda Joanna Maja Jakub Miłosz Jan Odpowiedz Link Zgłoś
orvokki Re: A jakbyście tak miały sześcioraczki? 17.11.07, 09:42 Chłopcy: Włodzimierz Jeremi Tobiasz albo Kajetan Dziewczynki: Agata Małgorzata Urszula ... albo któreś z tych roślinnych np. Jeżyna. Przy czym Włodzimierz, Jeremi i Agata to pewniaki, bo podobają mi się od zawsze i budzą dobre skojarzenia, to cała reszta to typy na dziś, a jutro może być inaczej :o) Odpowiedz Link Zgłoś
milenium5 Re: A jakbyście tak miały sześcioraczki? 17.11.07, 12:03 A to ja też sobie zmienię, a co Róża, Laura, Florentyna, Filip, Wiktor, Olgierd. Odpowiedz Link Zgłoś
galela Re: A jakbyście tak miały sześcioraczki? 17.11.07, 20:13 Tobiasz Franciszek Tadeusz Matylda Klara Helena Odpowiedz Link Zgłoś
paulina.galli Re: A jakbyście tak miały sześcioraczki? 17.11.07, 22:57 Uhhh! mam nadzieje ze niegdy nie bede w takiej sytuacji ale jak juz to pomyslalam sobie wlasnie ze nazwalabym je "alfabetycznie" czyli na : A B C D E F czyli zenskie: Amelia (lub Anna) / Adam Bianka / Bernard Cecylia / Cyprian Daria / Daniel Ewa / Ernest Florentyna / Filip Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolcia =) Re: A jakbyście tak miały sześcioraczki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.07, 21:37 Anielka (wg mnie ślicznie), Rozalka (bardzo ładne), no i tak do końca to nie wiem...bo Amelka i Anielka...czy to pasuje???a z trzecim to mam największy problem Emilka, Zuzia, Zosia ???? eee któż to wie? Dla chlopaczków najbardziej jestem za Michałem, Antosiem, Danielkiem(prześlicznie), Natanielem lub Jonatanem,jesten też za JUlkiem(trudno mi powiedziec czy Juliuszem czy Julianem) Odpowiedz Link Zgłoś
tymolka Re: A jakbyście tak miały sześcioraczki? 28.12.07, 21:47 Igor, Hubert, Artur Łucja, Liwia, Aleksandra Odpowiedz Link Zgłoś
madzia_slonko Re: A jakbyście tak miały sześcioraczki? 29.12.07, 16:25 To i ja się zabawię w imionka Klara Lena Kornelia Marianna Marcjanna Józefina Olgierd Witold Filip Odpowiedz Link Zgłoś
madzia_slonko Re: A jakbyście tak miały sześcioraczki? 29.12.07, 16:29 Jeszcze bym zastanawiała się nad takimi imionkami: Adela Maria Matylda Dobrosława Łucja Aniela Julian Miron Miłosz Odpowiedz Link Zgłoś
tippi Re: A jakbyście tak miały sześcioraczki? 29.12.07, 21:47 Anatol Joachim Emil Flora Ida Zofia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mi Re: A jakbyście tak miały sześcioraczki? IP: *.chello.pl 30.12.07, 19:44 zakładając, że wszystko miałoby do siebie pasować, to miałabym problem, ale myślę, że wyglądałoby to mniej więcej tak: Konstancja Weronika Aurelia Estera Gaja Małgorzata Juliusz Mikołaj Jeremi Aleksander Gustaw Miłosz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bati Re: Pola, Liwia, Zaklina, Gerard... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.08, 11:49 Pola Patrycja Liwia Blanka Żaklina Krystyna Gerard Bartosz Mieszko Wiktor Oliwier Rafał Inne zestawy: Gracjana, Greta i Gaja + Gerard, Gabriel i Gustaw. Inne: Liwia, Lidia i Ligia (badź Liliana) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stregga Re: A jakbyście tak miały sześcioraczki? IP: *.wro.vectranet.pl 30.12.07, 20:43 moje typy to: 1. jagna 2. lena 3. zofia 4. bruno 5. jeremi 6. jonasz Odpowiedz Link Zgłoś
asidoo Re: A jakbyście tak miały sześcioraczki? 31.12.07, 11:03 Chyba bym wcześniej pękła, więc nie wybieram dla nich żadnych imion Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :)... Re: A jakbyście tak miały sześcioraczki? IP: *.tosa.pl 02.01.08, 18:20 Julia, Rozalia, Emilia Gracjan, Fryderyk, Tobiasz Odpowiedz Link Zgłoś
pluskotka Re: A jakbyście tak miały sześcioraczki? 23.01.08, 16:56 Zmienna jestem, ale niewiele: Judyta Antonia Kordula Aniela Julianna Agata ->dla prababć Dymitr Antoni Joachim Aleksy Julian Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
pluskotka Re: A jakbyście tak miały sześcioraczki? 26.03.08, 21:55 Znów zmieniam zdanie i obiecuję, że po raz ostatni. Ten zestaw wydaje mi się idealny. Judyta Łucja Kordula Blanka Ruta Laura Dymitr Maciej Sewerus Antoni Olgierd Aleksy Odpowiedz Link Zgłoś
maksimini Re: A jakbyście tak miały sześcioraczki? 27.03.08, 22:17 Ja gdybym miała 6 córek na nazwałabym je Karolina Kornelia Weronika Wiktoria Marianna Melania Z chłopcami troche gorzej, ale Mateusz Szymon Bartosz Mikołaj ....i na kolejne dwa nie mam pomysłu Odpowiedz Link Zgłoś
mrs.mons Re: A jakbyście tak miały sześcioraczki? 27.03.08, 22:51 milenium5 napisał: > Zainspirował mnie wątek o amerykańskich maluchach. Mogły mamy poszlaeć, > puśćmy i my wodze fantazji, choćby w wybraźni . Dla trzech dziwczynek i > trzech chłopców. U mnie alfabetycznie: Aleksander Blanka Cezary Dominika Edward Fiona A gdyby inicjał miał pasować do nazwiska, to pewnie: Stella, Sonia, Sabina, Stanisław, Stefan i Sergiusz. MS. Odpowiedz Link Zgłoś
maga30 Re: A jakbyście tak miały sześcioraczki? 27.03.08, 23:49 Aniela Maria Julian Tomasz Klara Magdalena Ignacy Stanisław Antonia Cecylia Jeremi Gustaw Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynka_bez_zapalek Re: A jakbyście tak miały sześcioraczki? 28.03.08, 14:09 Lilianna Hanna LiwiA JUlian Ignacy Filip Odpowiedz Link Zgłoś
bodomlake Re: A jakbyście tak miały sześcioraczki? 30.03.08, 10:44 O, to bym miała pole do POPiSu Chłopcy: Mariusz, Gustaw i Sławoj Dziewczynki: Wiganna, Ewa i Zofia. Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d Re: A jakbyście tak miały sześcioraczki? 30.03.08, 14:19 Artur, Adam, Arek Ania, Agnieszka, Agata a wersa amerykanska Dzirdz, Rodzer, Brajan Dzulja, Dzesika, Dzanet Odpowiedz Link Zgłoś
lipsmacker Re: A jakbyście tak miały sześcioraczki? 30.03.08, 16:34 Jakby sie urodzily w dniu dzisiejszym to dostalyby na imiona: Hugo Benon Kosma Urszula Maria Matylda Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d Re: A jakbyście tak miały sześcioraczki? 31.03.08, 08:44 > Hugo chyba Hugon. Odpowiedz Link Zgłoś
karolina-81 Re: A jakbyście tak miały sześcioraczki? 31.03.08, 01:42 1. Urszula 2. Anastazja 3. Justyna, Alicja, Natalia (w zależności czy wybierałabym ja czy tatuś) 1. Mikołaj 2. Jakub (już 15 lat temu postanowiłam, że mój syn tak bedzie miał na imię, martwi mnie jednak popularnośc - gdybym nie mogła tego jednak zaakceptować to może Mateusz?) 3. Dorian Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: A jakbyście tak miały sześcioraczki? IP: *.inowroclaw.mm.pl 10.04.08, 18:21 dziewczynki: Róża, Nadia Anna, Anielka chłopcy: Franciszek, Remigiusz, Jeremi a dla następnej trójki to już by mi pomysłów zabrakło... Odpowiedz Link Zgłoś
sz.chocimowski Re: A jakbyście tak miały sześcioraczki? 13.04.08, 05:21 Nikita,Benito,Ariel, Mia, Lola, Gina Odpowiedz Link Zgłoś
gajonka80 Re: A jakbyście tak miały sześcioraczki? 13.04.08, 08:33 Do Gustawa i Hanny dodałabym: Łucję, Anielę i Mariannę oraz Hugona, Teofila i Ottona (ew.Otto lub Otokar). Odpowiedz Link Zgłoś
ilianna Re: A jakbyście tak miały sześcioraczki? 09.09.08, 12:47 Klara Julianna Laura Krystyna Blanka Hanna Adam Marian Marcin Leonard Paweł Gustaw Odpowiedz Link Zgłoś
julie1789 Re: A jakbyście tak miały sześcioraczki? 09.09.08, 13:17 To ja też dołączę do wątku Sześcioraczki pozwoliłyby mi nadać chyba wszystkie imiona, które mi się podobają, więc: Alicja Hanna Blanka Karolina Klara Helena Mikołaj Cyryl Tomasz Michał Filip Gustaw Aczkolwiek ulubione imiona męskie zmieniają się jak w kalejdoskopie, więc to zestaw wybitnie tymczasowy U dziewczynek stała trójka na podium Odpowiedz Link Zgłoś
uccellino Re: A jakbyście tak miały sześcioraczki? 18.09.08, 15:47 Adam, Marek, Stefan, Monika, Martyna, Kaja ) Odpowiedz Link Zgłoś
ffanatyczka Re: A jakbyście tak miały sześcioraczki? 18.09.08, 15:56 Wojciech, Jędrzej, Mikołaj, Idalia, Karolina i Aniela Odpowiedz Link Zgłoś