Gość: Nataloosia :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.07, 15:36 Ostatnio przypomniało mi się pewne imię, które nosi moja ciocia. Mianowicie jest to imię Dorota. Zauważyłam że jest ono teraz bardzo rzadkie. A gdyby tak pomyśleć, tak łądnie zdrabnia się do Dorotki Dorci Doris itp. Ja osobiście nie nazwałabym tak dziecka, ale myślę , że to imie ma jakiś urok : a wy co sądzicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
shilla01 Re: Zapomniane imię :) 14.06.07, 15:45 Nigdy nie lubiłam Doroty , razem z Justyną i Sylwią Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia979 Re: Zapomniane imię :) 15.06.07, 19:21 uuuu ale zes wybrala imiona ja mam na imie Sylwia mam starsza siostre Dorote mojego ojca brat ma corke Justyne Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Zapomniane imię :) 14.06.07, 15:47 Moja siostra je nosi, jako jedyna w szkole zresztą . Moim zdaniem ładne imię. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Zapomniane imię :) 14.06.07, 18:02 Miałam być Dorotą i byłam wdzięczna rodzicom, że jednak nie jestem. Teraz to imię zaczyna mi się podobać. Odpowiedz Link Zgłoś
trrruskawa Re: Zapomniane imię :) 14.06.07, 18:08 Ja znam wiele Dorot, także nastoletnich. Na mają koleżanke wszyscy mowią Doris. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Zapomniane imię :) 14.06.07, 20:29 Nigdy nie podobało mi się to imię ani jego zdrobnienia, ale zaczęłam doceniać jego klasyczną prostotę i długie w Polsce tradycje. W tej chwili przejadło się, jak wcześniej Teresa czy Irena, ale jestem pewna, że prędzej czy później wróci. Na razie spokojnie możemy od niego odpocząć, i tak jest w pierwszej 25-tce najpopularniejszych imion żeńskich w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Zapomniane imię :) 14.06.07, 21:44 Mnie się szalenie podoba, znam ośmiomiesięczną Dorotkę. Odpowiedz Link Zgłoś
tami46 Re: Zapomniane imię :) 15.06.07, 20:15 Dla mnie Dorota to tylko imie dla małej dziewczynki.U dorosłej kobiety jakoś mi nie odpowiada. Odpowiedz Link Zgłoś
minerwamcg Re: Zapomniane imię :) 15.06.07, 22:14 U mnie w klasie były aż cztery Doroty Tak ma na imię moja kuzynka. Kiedyś to imię rzeczywiście było bardzo popularne, dzisiaj kompletnie nie. A ładne jest. Gdybym miała do obdarowania imionami nieograniczoną liczbę córek, Dorota byłaby czwarta lub piąta Odpowiedz Link Zgłoś
dorotka.marcelek Re: Zapomniane imię :) 16.06.07, 11:47 Moja prawie 4latka to Dorotka. Sama na siebie mowi Dorocia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nataloosia:) Re: Zapomniane imię :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.07, 11:58 nooo tak..u nas też zawsze była ta "Ciocia Dorocia" Odpowiedz Link Zgłoś
dorotka.marcelek Re: Zapomniane imię :) 16.06.07, 14:10 Jej najbardziej nie pasuje Dorotka-niedobrotka lub Dorek-potworek=haha. Najdzesciej uzywamy Dorka a w przedszkolu i wsrod znajomych jest Dorota- mieszkamy w Szkcji wiec ciezko ze zdrobnaniem, zaczem idac na latwizne ktos ja nazywa Dora ale szybko prosze o nieuzywanie tej formy i ucze mowic Dorota-nie podoba mi sie Dora Odpowiedz Link Zgłoś